2016-02-07 15:46

2016-02-07 15:46

Målexplosion efter Tonys Zorromål

INNEBANDY: division 2: Karlskoga–Degerfors 18–3 (3–1, 4–2, 11–0)

Det stod 4–3 på resultattavlan 7.03 in på andra perioden sedan Degerfors närmat sig med två snabba mål. Då slog Karlskogas Tony Carlsson till med ett konstmål, knöt högernäven och skrek ut sin glädje. Fullträffen var startskottet på ett blixtrande målfyrverkeri som gav ytterligare 13 Karlskogamål och seger med 18–3 inför en fullsatt hall.

Karlskoga hade gått ifrån till 3–0 på mindre än fem minuter och ledde med 4–1 när Degerfors med två mål på kort tid såg till att det för ett kort ögonblick blev spännande. Annars var klasskillnaden tydlig och det märktes att Karlskoga är med och nosar på toppstriden medan Degerfors är jumbo med tre poäng.

– Jag gjorde ett par Zorromål i början av säsongen men har annars hamnat i skuggan av vår egen Zorrokung, säger Tony Carlsson med ett skratt.

Och tänker på Emil Eriksson som även han bidrog med ett Zorromål i derbyt, och som tidigare under säsongen utmärkt sig gång på gång med sådana här konststycken präglade av teknisk briljans.

Ett Zorromål är enkelt uttryckt: ”hänga upp” bollen i klubbans hook och sedan, i ett snabbt tempo, lägga/dra in den i mål.

Väldigt snyggt att se – och väldigt svårt att försvara sig mot.

– Jag har spelat i en tuta-och-köra-kedja och därför inte fått tillfälle på senare tid, säger Carlsson.

Mycket prestige

Efter hans förlösande mål orkade aldrig Degerfors bjuda upp till motstånd igen. Karlskoga gjorde ytterligare två mål i andra perioden och elva i tredje.

– Jag har polare i Degerfors lag. Det känns som att Karlskoga-Kristinehamn och Degerfors är en triangel där det är mycket prestige mellan spelarna och lagen. Därför betyder mötena med Degerfors lite extra, säger Tony Carlsson.

Han trivs med att vara tillbaka i Karlskogalaget:

– Det är ett skönt gäng och jag gillar spelfilosofin, säger Tony som ser positivt på tränaren Mikael Hecihes intåg; Heiche med långt förflutet inom hockeyn.

– Vi spelar med en blandning; snabbt och rakt kombinerat med teknik och finspel, förklarar Carlsson vars lag spelade ut ordentligt efterhand och lekte med de otillräckliga motståndarna som saknade motmedel att försvara sig när orken tröt och baklängesmålen ramlade in.

Fullsatt

Karlbergshallen blev fullsatt på lördagseftermiddagen. Det betyder 275 åskådare. Enligt Karlskogaledningen var intresset för matchen större än så; ett 20-tal personer fick aldrig komma in då det var ”lapp på luckan”.

– Det är fantastiskt att spela inför så mycket folk. Uppenbarligen lockar de här matcherna väldigt många. Även om spänningen försvann efterhand hoppas jag att publiken tyckte att det var bra underhållning, säger mannen som i högsta grad bidrog till förstöra den lilla spänning som blivit genom Degerfors två mål på kort tid i början av andra perioden.

Det såg däremot ut att kunna bli mer spänning i tabelltoppen på division 2. Serieledande GS86 låg nämligen under med 0–5 hemma mot Nilsby långt in på tredje perioden men gjorde fem mål i rad och tog matchen till förlängning där man fixade bonuspoängen.

Genom en tappad poäng är nu Karlskogas avslutningsmotståndare sex poäng före. Karlskoga har även Skattkärr – fyra poäng framför – före sig i tabellen. Att laget blir sämst trea är i stort sett klart då Skoghall efter fredagens förlust är nio poäng efter med tre matcher kvar att spela.

Dystert för Degerfors

För Degerfors, som haft en blytung säsong med tre poäng, talar i stort sett allt för att man tvingas börja om i trean. Det finns en teoretisk chans till kval men nästan inget tyder på att laget plötsligt ska börja rada upp segrar.

Karlskoga hade gått ifrån till 3–0 på mindre än fem minuter och ledde med 4–1 när Degerfors med två mål på kort tid såg till att det för ett kort ögonblick blev spännande. Annars var klasskillnaden tydlig och det märktes att Karlskoga är med och nosar på toppstriden medan Degerfors är jumbo med tre poäng.

– Jag gjorde ett par Zorromål i början av säsongen men har annars hamnat i skuggan av vår egen Zorrokung, säger Tony Carlsson med ett skratt.

Och tänker på Emil Eriksson som även han bidrog med ett Zorromål i derbyt, och som tidigare under säsongen utmärkt sig gång på gång med sådana här konststycken präglade av teknisk briljans.

Ett Zorromål är enkelt uttryckt: ”hänga upp” bollen i klubbans hook och sedan, i ett snabbt tempo, lägga/dra in den i mål.

Väldigt snyggt att se – och väldigt svårt att försvara sig mot.

– Jag har spelat i en tuta-och-köra-kedja och därför inte fått tillfälle på senare tid, säger Carlsson.

Mycket prestige

Efter hans förlösande mål orkade aldrig Degerfors bjuda upp till motstånd igen. Karlskoga gjorde ytterligare två mål i andra perioden och elva i tredje.

– Jag har polare i Degerfors lag. Det känns som att Karlskoga-Kristinehamn och Degerfors är en triangel där det är mycket prestige mellan spelarna och lagen. Därför betyder mötena med Degerfors lite extra, säger Tony Carlsson.

Han trivs med att vara tillbaka i Karlskogalaget:

– Det är ett skönt gäng och jag gillar spelfilosofin, säger Tony som ser positivt på tränaren Mikael Hecihes intåg; Heiche med långt förflutet inom hockeyn.

– Vi spelar med en blandning; snabbt och rakt kombinerat med teknik och finspel, förklarar Carlsson vars lag spelade ut ordentligt efterhand och lekte med de otillräckliga motståndarna som saknade motmedel att försvara sig när orken tröt och baklängesmålen ramlade in.

Fullsatt

Karlbergshallen blev fullsatt på lördagseftermiddagen. Det betyder 275 åskådare. Enligt Karlskogaledningen var intresset för matchen större än så; ett 20-tal personer fick aldrig komma in då det var ”lapp på luckan”.

– Det är fantastiskt att spela inför så mycket folk. Uppenbarligen lockar de här matcherna väldigt många. Även om spänningen försvann efterhand hoppas jag att publiken tyckte att det var bra underhållning, säger mannen som i högsta grad bidrog till förstöra den lilla spänning som blivit genom Degerfors två mål på kort tid i början av andra perioden.

Det såg däremot ut att kunna bli mer spänning i tabelltoppen på division 2. Serieledande GS86 låg nämligen under med 0–5 hemma mot Nilsby långt in på tredje perioden men gjorde fem mål i rad och tog matchen till förlängning där man fixade bonuspoängen.

Genom en tappad poäng är nu Karlskogas avslutningsmotståndare sex poäng före. Karlskoga har även Skattkärr – fyra poäng framför – före sig i tabellen. Att laget blir sämst trea är i stort sett klart då Skoghall efter fredagens förlust är nio poäng efter med tre matcher kvar att spela.

Dystert för Degerfors

För Degerfors, som haft en blytung säsong med tre poäng, talar i stort sett allt för att man tvingas börja om i trean. Det finns en teoretisk chans till kval men nästan inget tyder på att laget plötsligt ska börja rada upp segrar.

Karlskoga–Degerfors 18–3 (3–1, 4–2, 11–0)

Första perioden: 1–0 (0.57) Stefan Zetehlius (Jesper Parmhed), 2–0 (1.42) Alexander Palosaari (Emil Eriksson), 3–0 (4.53) Anton Boström (Victor Boström), 3–1 (6.42) Daniel Fallholm (Anders Backman).

Andra perioden: 4–1 (0.49) Jesper Parmhed (Kristofer Dietmann), 4–2 (2.43) Anders Backman (Fredrik Svensson), 4–3 Fredrik Svensson, straff (Robin Karlsson fälld), 5–3 (7.03) Tony Carlsson (Anton Boström), 6–3 (12.28) Stefan Zethelius (Magnus Tomasson), 7–3 (13.44) Tim Edström (Tony Carlsson).

Tredje perioden: 8–3 (0.37) Magnus Tomasson (Viktor Ekberg, 9–3 (2.00) Stefan Zethelius (Emil Eriksson), 10–3 (3.52) Tim Edström (Anton Boström), 11–3 (4.42) Stefan Zethelius, 12–3 (7.20) Jesper Parmhed (Emil Eriksson), 13–3 (11.19) Tony Carlsson (Anton Boström), 14–3 (11.26) Emil Eriksson (Viktor Ekberg), 15–3 (15.31) Alexander Palosaari (Tim Edström), 16–3 (15.44) Kristofer Dietmann (Emil Eriksson), 17–3 (18.11) Emil Eriksson (Kristofer Dietmann), 18–3 (18.47) Rasmus Nordwall (Robin Sjöström).