2016-02-06 16:17

2016-02-07 16:14

Derbykross i fullsatt hall

INNEBANDY: Karlskoga-Degerfors 18-3 (3-1, 4-2, 11-0)

Karlskoga vann lördagens division 2-derby hemma mot Degerfors med 18-3. Karlbergshallen var fullsatt för första gången på många år.

Topplaget Karlskoga rivstartade och ledde med 3-0 efter mindre än fem minuter efter mål av Stefan Zethelius, Alexander Palosaari och Anton Boström. Daniel Fallholm reducerade strax efter för jumbon Degerfors, som kom till matchen utan flera nyckelspelare.

Tidigt i andra perioden kom 4-1 genom Jesper Parmhed. Degerfors replikerade genom Anders Backman och gjorde även ett tredje mål på straff (Fredrik Svensson).

Med teknisk briljans prickade Tony Carlsson in 5-3 när matchen under en kort stund varit spännande. Efter lite mer än halva speltiden kom 6-3 genom Zethelius. Det sjunde Karlskogamålet prickade Tim Edström in.

Karlskoga satte 8-3 i upptakten av tredje perioden genom Magnus Tomasson. Zethelius ökade på till 9-3. Det blev även 10-3. Tim Edström igen. Zethelius fjärde mål betydde 11-3. Utklassningen fortsatte med Jesper Parmheds 12-3. Och späddes på ytterligare med två mål på kort tid av Tony Carlsson och Emil Eriksson. Karlskogas 15:e mål gjorde Alexander Palosaari medan Kristofer Dietmann stod för det 16:e. Emil Eriksson hann med ett 17:e hemmamål. När det blev 18-3 ropades Rasmus Nordwall ut som målgörare.

Genom vinsten är Karlskoga sex poäng efter tabellettan GS 86, som slog Nilsby med 6-5 efter förlängning trots 0-5-underläge, och fyra efter Skattkärr när tre omgångar återstår.

Det var fullsatt, 275 åskådare. Ett 20-tal personer fick vända hem, enligt Karlskogaledningen.

Topplaget Karlskoga rivstartade och ledde med 3-0 efter mindre än fem minuter efter mål av Stefan Zethelius, Alexander Palosaari och Anton Boström. Daniel Fallholm reducerade strax efter för jumbon Degerfors, som kom till matchen utan flera nyckelspelare.

Tidigt i andra perioden kom 4-1 genom Jesper Parmhed. Degerfors replikerade genom Anders Backman och gjorde även ett tredje mål på straff (Fredrik Svensson).

Med teknisk briljans prickade Tony Carlsson in 5-3 när matchen under en kort stund varit spännande. Efter lite mer än halva speltiden kom 6-3 genom Zethelius. Det sjunde Karlskogamålet prickade Tim Edström in.

Karlskoga satte 8-3 i upptakten av tredje perioden genom Magnus Tomasson. Zethelius ökade på till 9-3. Det blev även 10-3. Tim Edström igen. Zethelius fjärde mål betydde 11-3. Utklassningen fortsatte med Jesper Parmheds 12-3. Och späddes på ytterligare med två mål på kort tid av Tony Carlsson och Emil Eriksson. Karlskogas 15:e mål gjorde Alexander Palosaari medan Kristofer Dietmann stod för det 16:e. Emil Eriksson hann med ett 17:e hemmamål. När det blev 18-3 ropades Rasmus Nordwall ut som målgörare.

Genom vinsten är Karlskoga sex poäng efter tabellettan GS 86, som slog Nilsby med 6-5 efter förlängning trots 0-5-underläge, och fyra efter Skattkärr när tre omgångar återstår.

Det var fullsatt, 275 åskådare. Ett 20-tal personer fick vända hem, enligt Karlskogaledningen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.