2016-02-05 22:14

2016-02-05 22:14

Flyers nära kval efter fem-etta

ISHOCKEY: alltrean: NIK Karlstad–HC Flyers 1–5 (0–1, 1–0, 0–4)

HC Flyers vann fredagskvällens bortamatch i hockeyns alltrea mot NIK Karlstad med 5–1 (1–0, 0–1, 4–0).
– Men det var en gastkramning, säger tränaren Jan Weidenhag.

Genom vinsten är hans lag nära att säkra sin andra raka serieseger den här säsongen.

Innan jul blev det nämligen en överlägsen förstaplats i division 3 Värmland med 16 raka vinster då enda poängförlusten kom mot just NIK Karlstad. I alltrean började Karlskogalaget med sex raka segrar innan det i tisdags blev stryk med 4–6 mot Skultuna; första förlusten i 27:e matchen med de fyra träningskamperna inräknade.

”Satt i bakhuvudet”

– Jag tror att det satt i bakhuvudet på spelarna nu, att de kände pressen. För hade det blivit ytterligare en förlust skulle det ha blivit riktigt tätt i toppstriden, säger Jan Weidenhag.

HC Flyers tog ledningen i slutet av första perioden genom Stefan Gustavsson, assisterad av Jocke Eriksson och Mattias Helsing. Efter att HC Flyers klarat av ett tre mot fem-underläge kom hemmalagets kvittering en dryg minut senare, 8.48 in på mittenakten. Patrik Larsson överlistade Robin Rydh efter förarbete från Daniel Ohlsson.

Efter två svaga perioder höjde sig HC Flyers och blev som så många gånger förr den här säsongen starkare och starkare efterhand vilket är en konsekvens av att man matchar fyra kompletta kedjor till skillnad mot många av konkurrenterna.

Det hade gått endast 24 sekunder av slutperioden när Stefan Gustavsson gav Karlskogalaget ledningen, assisterad av Martin Bengtsson och Mattias Andersson. Knappt två minuter senare kom ett tredje mål för HC Flyers. Björn Östlund gjorde det medan Bengtsson och målvakten Robin Rydh fick passningspoäng. Östlund slog till igen efter drygt elva minuter. Christer Höjer tilldelades passningspoängen då. Och med exakt en minut kvar att spela prickade Jocke Eriksson in 5–1.

Skottstatistiken i matchen gick klart i HC Flyers favör: 61–30 (24–6, 13–18, 24–6).

Samtliga spelare i segrarlaget får beröm för spelet i den tredje perioden. Innan dess var det Robin Rydh som stack ut i positiv riktning.

Rydh räddade laget

– I andra perioden var det han som räddade oss, säger Jan Weidenhag.

För Rydh fick lika dålig hjälp av utespelarna som Sebastian Weidenhag, som hade den otacksamma uppgiften att stå mot Skultuna, gavs.

Nära seriesegern

På tisdag kan seriesegern och därmed en direktplats till division 2-kvalet säkras när HC Flyers spelar hemma mot Guldsmedshytte SK, som ligger femma i ligan och har chansen att ta sig till kvalet via play off. HC Flyers avslutar serien borta mot Sunne nästa fredag. Sunne är tvåa i alltrean, fem poäng efter HC Flyers.

– Vi har ett bra utgångsläge men behöver ytterligare en seger. Och kom ihåg att det är två riktigt tuffa matcher vi har kvar, säger Jan Weidenhag.

Innan jul blev det nämligen en överlägsen förstaplats i division 3 Värmland med 16 raka vinster då enda poängförlusten kom mot just NIK Karlstad. I alltrean började Karlskogalaget med sex raka segrar innan det i tisdags blev stryk med 4–6 mot Skultuna; första förlusten i 27:e matchen med de fyra träningskamperna inräknade.

”Satt i bakhuvudet”

– Jag tror att det satt i bakhuvudet på spelarna nu, att de kände pressen. För hade det blivit ytterligare en förlust skulle det ha blivit riktigt tätt i toppstriden, säger Jan Weidenhag.

HC Flyers tog ledningen i slutet av första perioden genom Stefan Gustavsson, assisterad av Jocke Eriksson och Mattias Helsing. Efter att HC Flyers klarat av ett tre mot fem-underläge kom hemmalagets kvittering en dryg minut senare, 8.48 in på mittenakten. Patrik Larsson överlistade Robin Rydh efter förarbete från Daniel Ohlsson.

Efter två svaga perioder höjde sig HC Flyers och blev som så många gånger förr den här säsongen starkare och starkare efterhand vilket är en konsekvens av att man matchar fyra kompletta kedjor till skillnad mot många av konkurrenterna.

Det hade gått endast 24 sekunder av slutperioden när Stefan Gustavsson gav Karlskogalaget ledningen, assisterad av Martin Bengtsson och Mattias Andersson. Knappt två minuter senare kom ett tredje mål för HC Flyers. Björn Östlund gjorde det medan Bengtsson och målvakten Robin Rydh fick passningspoäng. Östlund slog till igen efter drygt elva minuter. Christer Höjer tilldelades passningspoängen då. Och med exakt en minut kvar att spela prickade Jocke Eriksson in 5–1.

Skottstatistiken i matchen gick klart i HC Flyers favör: 61–30 (24–6, 13–18, 24–6).

Samtliga spelare i segrarlaget får beröm för spelet i den tredje perioden. Innan dess var det Robin Rydh som stack ut i positiv riktning.

Rydh räddade laget

– I andra perioden var det han som räddade oss, säger Jan Weidenhag.

För Rydh fick lika dålig hjälp av utespelarna som Sebastian Weidenhag, som hade den otacksamma uppgiften att stå mot Skultuna, gavs.

Nära seriesegern

På tisdag kan seriesegern och därmed en direktplats till division 2-kvalet säkras när HC Flyers spelar hemma mot Guldsmedshytte SK, som ligger femma i ligan och har chansen att ta sig till kvalet via play off. HC Flyers avslutar serien borta mot Sunne nästa fredag. Sunne är tvåa i alltrean, fem poäng efter HC Flyers.

– Vi har ett bra utgångsläge men behöver ytterligare en seger. Och kom ihåg att det är två riktigt tuffa matcher vi har kvar, säger Jan Weidenhag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.