2016-02-04 20:24

2016-02-04 20:24

Revanschsuget Flyers mot NIK

ISHOCKEY: Karlskogalaget kan ta stort steg mot division 2-kval

Skultuna bröt HC Flyers imponerande svit på 26 raka segrar i tisdags. Lyckas Karlskogalaget ta snabb revansch i kvällens match mot NIK Karlstad så är direktplatsen i division 2-kvalet nära.
– Jag hoppas vi tar tag i det hela med ordentlig fart, säger Flyerstränaren Jan Weidenhag.

Flyers starka comeback har gett eko i hockeykarlskoga. Men på tisdagskvällen skickades laget, efter 26 segrar i följd, ner på jorden i form av 4–6 borta mot Skultuna.

– Jag hoppas det här kan påverka i rätt riktning. Att det blir en påminnelse om att vi måste ha rätt fokus på grejerna. Tidigare har det rullat på, allt har löst sig även fast vi inte har spelat bra i alla matcher, säger Jan Weidenhag.

Flyerslägret var, naturligtvis, besviket efter förlusten. Men med lite perspektiv tror tränare Weidenhag att det kan ha varit sunt med en förlust inför fortsättningen.

– Det är helt klart bättre att ta förlusten nu och känna på det än att gå hela vägen till kvalserien och starta med ett par förluster där och inte ha hanterat det tidigare. Det var nog nyttigt, det finns inget dåligt som inte för något gott med sig, säger Jan Weidenhag.

Rydh vaktar målet

Karlskogalaget får chans till snabb revansch då man gästar jumbon NIK Karlstad, som har förlorat sju raka matcher, i kväll.

Med tre omgångar kvar toppar Flyers, trots förlusten, alltrean med fem poäng ner till Örnen och Sunne. Vinst i kväll innebär ett stort steg mot seriesegern som betyder direktplats i division 2-kvalet.

– Jag hoppas vi tar tag i det hela med ordentlig fart och att vi spelar rejält i alla situationer.

Sebastian Weidenhag har vaktat målet i de senaste tre matcherna. Nu får Robin Rydh chansen med Marcus Nowak som reserv.

– Det handlar absolut inte om att ”Sebban” har spelat dåligt, tvärtom. Men vi känner att det är dags för Rydh nu, det är viktigt att ha målvakterna i gång. Vi har det oförskämt bra på målvaktssidan med ”Sebban”, Rydh och Marcus Nowak, säger Anders Johansson som även han ingår i tränarstaben.

I övrigt ställer Flyers, i stort sett, upp med samma lag som i de senaste alltreanmatcherna.

– Vi har några frågetecken, men vi hoppas de kurerar sig. Träningen i går var riktigt bra, grabbarna känns revanschsugna, säger Weidenhag.

Flyers starka comeback har gett eko i hockeykarlskoga. Men på tisdagskvällen skickades laget, efter 26 segrar i följd, ner på jorden i form av 4–6 borta mot Skultuna.

– Jag hoppas det här kan påverka i rätt riktning. Att det blir en påminnelse om att vi måste ha rätt fokus på grejerna. Tidigare har det rullat på, allt har löst sig även fast vi inte har spelat bra i alla matcher, säger Jan Weidenhag.

Flyerslägret var, naturligtvis, besviket efter förlusten. Men med lite perspektiv tror tränare Weidenhag att det kan ha varit sunt med en förlust inför fortsättningen.

– Det är helt klart bättre att ta förlusten nu och känna på det än att gå hela vägen till kvalserien och starta med ett par förluster där och inte ha hanterat det tidigare. Det var nog nyttigt, det finns inget dåligt som inte för något gott med sig, säger Jan Weidenhag.

Rydh vaktar målet

Karlskogalaget får chans till snabb revansch då man gästar jumbon NIK Karlstad, som har förlorat sju raka matcher, i kväll.

Med tre omgångar kvar toppar Flyers, trots förlusten, alltrean med fem poäng ner till Örnen och Sunne. Vinst i kväll innebär ett stort steg mot seriesegern som betyder direktplats i division 2-kvalet.

– Jag hoppas vi tar tag i det hela med ordentlig fart och att vi spelar rejält i alla situationer.

Sebastian Weidenhag har vaktat målet i de senaste tre matcherna. Nu får Robin Rydh chansen med Marcus Nowak som reserv.

– Det handlar absolut inte om att ”Sebban” har spelat dåligt, tvärtom. Men vi känner att det är dags för Rydh nu, det är viktigt att ha målvakterna i gång. Vi har det oförskämt bra på målvaktssidan med ”Sebban”, Rydh och Marcus Nowak, säger Anders Johansson som även han ingår i tränarstaben.

I övrigt ställer Flyers, i stort sett, upp med samma lag som i de senaste alltreanmatcherna.

– Vi har några frågetecken, men vi hoppas de kurerar sig. Träningen i går var riktigt bra, grabbarna känns revanschsugna, säger Weidenhag.

Preliminärt lag

Målvakter: Robin Rydh (Marcus Nowak).

Backar: Martin Bengtsson, Alexander Svensson, Christian Carlsson, Daniel Hermansson, Mattias Helsing, Johannes Weidenhag.

Forwards: Joakim Eriksson, Mattias Andersson, Stefan Gustavsson – Peter Virtanen, Rasmus Lindh-Johansson, Casper Boox – Martin Karlsson, Anton Täpp, Daniel Wilhelmsson – Niklas Meander, Björn Östlund, Romeo Stutin – Niclas Berglund och Christer Höjer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.