2016-02-04 21:39

2016-02-04 21:39

Bättre och bättre för Degerfors damer

INNEBANDY: division 2: Inför Lesjöfors/Filipstad, fredag

Det är redan klart att Degerfors innebandyklubbs damer, som blivit bättre och bättre under säsongen, kommer att förnya kontraktet som nykomlingslag i tvåan.
– Vi kan faktiskt få kvala oss uppåt, påminner tränaren Peter Persson inför fredagskvällens bortamatch mot Lesjöfors/Filipstad.

Tills alldeles nyligen visade den officiella tabellen på Värmlands innebandyförbuds hemsida att ett lag åker ur och två måste kvala.

– Inför säsongen hade vi målsättningen att undvika de tre sista platserna. Det står vi fast vid även om det redan är klart att vi inte blir sist och åker ur, säger Perssons tränarkollega Stefan Rubin.

Och som Persson sade; femman får kvala uppåt efter serieomläggningen. Med fyra omgångar kvar att spela är Skattkärr femma med 22 poäng, Hagfors U har som sexa 20, Kristinehamn och Degerfors skuggar med 16 medan fredagens motståndare Lesjöfors/Filipstad följer därefter – som nästjumbo – med åtta. Heden är sist med tre. Så en liten chans har Degerfors även om Perssons kommentar fälldes med en blandning av skämt och allvar.

Degerfors i huvudsak unga spelare har tagit tydliga kliv framåt under säsongen och växt in i division 2 på ett bra sätt. Näst senast hämtade 2–5 upp till 5–5 borta mot Skattkärr. Närmast kommer laget från en 6–2-seger i derbyt mot Kristinehamn vilket gav revansch för bortaförlusten innan jul.

Förra mötet med Lesjöfors/Filipstad slutade med en 7–4-seger.

– Vi hade bra kontroll då, säger Persson samtidigt som Rubin nickar instämmande.

Tills alldeles nyligen visade den officiella tabellen på Värmlands innebandyförbuds hemsida att ett lag åker ur och två måste kvala.

– Inför säsongen hade vi målsättningen att undvika de tre sista platserna. Det står vi fast vid även om det redan är klart att vi inte blir sist och åker ur, säger Perssons tränarkollega Stefan Rubin.

Och som Persson sade; femman får kvala uppåt efter serieomläggningen. Med fyra omgångar kvar att spela är Skattkärr femma med 22 poäng, Hagfors U har som sexa 20, Kristinehamn och Degerfors skuggar med 16 medan fredagens motståndare Lesjöfors/Filipstad följer därefter – som nästjumbo – med åtta. Heden är sist med tre. Så en liten chans har Degerfors även om Perssons kommentar fälldes med en blandning av skämt och allvar.

Degerfors i huvudsak unga spelare har tagit tydliga kliv framåt under säsongen och växt in i division 2 på ett bra sätt. Näst senast hämtade 2–5 upp till 5–5 borta mot Skattkärr. Närmast kommer laget från en 6–2-seger i derbyt mot Kristinehamn vilket gav revansch för bortaförlusten innan jul.

Förra mötet med Lesjöfors/Filipstad slutade med en 7–4-seger.

– Vi hade bra kontroll då, säger Persson samtidigt som Rubin nickar instämmande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.