2016-01-31 21:26

2016-01-31 21:26

Svag utdelning i BIK:s bortaturné

ISHOCKEY: Bortaföll även mot HV71

BIK J18 stod, precis som mot Frölunda, upp riktigt bra i bortamatchen mot HV71. Men dessvärre höll även trenden med oskärpa framför mål i sig.
– Hade vi lyckats sätta våra chanser hade vi åkte hem med sex poäng i stället för noll, säger BIK-tränaren Lars Englund.

Efter två perioder var matchen mellan HV71 och BIK Karlskoga fortfarande mållös. 1.35 in i tredje spräckte HV71 nollan och drygt sex spelminuter senare fastställde hemmalaget slutresultatet till 2–0.

– Det är surt som fan i dag. Vi kan inte göra mål. Vi sköt 35 skott (38–35 till HV71) och matchen stod och vägde. Men de gjorde 1–0 och 2–0 och gör man inga mål så vinner man inga matcher, säger BIK-tränaren Lars Englund.

BIK var obesegrat efter full tid i de sex första omgångarna av J18 allsvenskan södra och låg då på fjärdeplats. Nu har laget förlorat fyra matcher i följd.

Bortsett från 1–7-förlusten mot Leksand har matcherna varit väldigt jämna och Englund tycker att skärpan framför mål har varit direkt avgörande i matcherna.

– Det var en tät match i dag, det är alla matcherna i den här serien. Det är bara bra lag, det är inget att säga om det. Man måste sätta chanserna när man får dem. Hade vi gjort det hade vi åkt hem med sex poäng i stället för noll.

Vad ligger bakom den här trenden?

– Jag vet inte riktigt. Det är bra målvakter och det kanske har satt sig i skallarna lite, vi får inte in pucken. Men det är inget att älta. Vi gör bra matcher och skapar. Nu ska vi träna stenhårt i morgon och åka upp och göra en jäkligt bra match mot Brynäs på onsdag.

Efter två perioder var matchen mellan HV71 och BIK Karlskoga fortfarande mållös. 1.35 in i tredje spräckte HV71 nollan och drygt sex spelminuter senare fastställde hemmalaget slutresultatet till 2–0.

– Det är surt som fan i dag. Vi kan inte göra mål. Vi sköt 35 skott (38–35 till HV71) och matchen stod och vägde. Men de gjorde 1–0 och 2–0 och gör man inga mål så vinner man inga matcher, säger BIK-tränaren Lars Englund.

BIK var obesegrat efter full tid i de sex första omgångarna av J18 allsvenskan södra och låg då på fjärdeplats. Nu har laget förlorat fyra matcher i följd.

Bortsett från 1–7-förlusten mot Leksand har matcherna varit väldigt jämna och Englund tycker att skärpan framför mål har varit direkt avgörande i matcherna.

– Det var en tät match i dag, det är alla matcherna i den här serien. Det är bara bra lag, det är inget att säga om det. Man måste sätta chanserna när man får dem. Hade vi gjort det hade vi åkt hem med sex poäng i stället för noll.

Vad ligger bakom den här trenden?

– Jag vet inte riktigt. Det är bra målvakter och det kanske har satt sig i skallarna lite, vi får inte in pucken. Men det är inget att älta. Vi gör bra matcher och skapar. Nu ska vi träna stenhårt i morgon och åka upp och göra en jäkligt bra match mot Brynäs på onsdag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.