2016-01-29 14:43

2016-01-29 14:43

Intensiv helg för BIK-juniorerna

ISHOCKEY: Två matcher för J18 och en för J20

BIK Karlskogas J18-lag har två matcher i helgen medan J20-laget har en.

För J18-killarna väntar på lördagen match i Göteborg mot Frölunda, som är med i toppen, medan det på söndag är bortamöte med Jönköpingslaget HV 71. BIK och HV 71 har samma antal poäng, HV 71 har spelat en match mer.

BIK jagar revansch för tisdagens svaga resultat mot Leksand; förlust med 1–7 mot ett förvisso mycket starkt lag. Efter att Leksand gjorde sitt fjärde mål vek BIK ner sig. Laget behöver prestera betydligt bättre än så nu för att ta poäng och vinna. Grundkapacitet för att pressa både Frölunda och HV 71 finns. När lagen möttes i Nobelhallen blev det 2–2 efter ordinarie tid. Straffseger mot Frölunda men förlust efter straffläggning mot HV 71.

Under lördagen är J20-laget, som redan säkrat sin serieseger, i farten och spelar borta mot Surahammar – nästjumbo i västra elitserien. Även om det är klart att BIK blir etta och får möta fyran i det inledande play off-steget är det viktigt att fortsätta vinna och inte minst hålla uppe tempot inför jakten på en plats i högsta ligan till nästa spelår.

För J18-killarna väntar på lördagen match i Göteborg mot Frölunda, som är med i toppen, medan det på söndag är bortamöte med Jönköpingslaget HV 71. BIK och HV 71 har samma antal poäng, HV 71 har spelat en match mer.

BIK jagar revansch för tisdagens svaga resultat mot Leksand; förlust med 1–7 mot ett förvisso mycket starkt lag. Efter att Leksand gjorde sitt fjärde mål vek BIK ner sig. Laget behöver prestera betydligt bättre än så nu för att ta poäng och vinna. Grundkapacitet för att pressa både Frölunda och HV 71 finns. När lagen möttes i Nobelhallen blev det 2–2 efter ordinarie tid. Straffseger mot Frölunda men förlust efter straffläggning mot HV 71.

Under lördagen är J20-laget, som redan säkrat sin serieseger, i farten och spelar borta mot Surahammar – nästjumbo i västra elitserien. Även om det är klart att BIK blir etta och får möta fyran i det inledande play off-steget är det viktigt att fortsätta vinna och inte minst hålla uppe tempot inför jakten på en plats i högsta ligan till nästa spelår.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.