2016-01-29 06:00

2016-01-29 06:00

HC Flyers kan hänga av HC Örnen

ISHOCKEY: alltrean: Inför HC Örnen–HC Flyers, fredag

HC Flyers toppar alltrean när halva serien spelats. På fredagskvällen kan Karlskogalaget hänga av HC Örnen som tillsammans med Sunne skuggar HC Flyers i toppen på tabellen.

Inför den sjätte omgången av tio är HC Flyers fem poäng före de båda jagande lagen. Det är en stor fördel att vinna alltrean då det laget går direkt till kvalserien till division 2 medan det andra laget från alltrean som ska kvala måste vinna två play off-rundor först.

– Visst ser det bra ut men kom ihåg att vi har kvar fyra bortamatcher av fem möjliga, och att vi nu har tre raka bortamatcher framför oss, säger Flyerstränaren Jan Weidenhag inför torsdagskvällens finslipande träning.

– Så vi måste vara medvetna om att det är långt ifrån klart ännu utan det kommer att krävas toppinsatser av oss, fortsätter Weidenhag.

Anledningen till att det är fyra bortamatcher och bara en hemmamatch under andra halvan av alltrean är att premiären var tänkt att spelas i Örebro men det blev ändrat och kampen flyttades till Karlskoga.

De här båda lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen. I samband med Flyers första träningsmatch i höstas blev det seger med 5–4. I alltreans premiär vann Karlskogalaget med 3–2 trots tidigt 0–2-underläge.

Nöter ut motståndarna

– Vi använder fyra femmor och nöter ut de andra lagen. Så var det senast när vi mötte Örnen. Ju längre matchen höll på desto mer tog vi över. Dessutom har vi många tänkbara matchvinnare, säger Darko Pavlovic i tränarstaben.

Flyers saknar ett flertal spelare när man ska ta sig an Örnen men har en bra bredd så det är inget som oroar tränarstaben. Förra fredagen gav Flyers ett positivt formbesked då det blev 4–1-seger hemma mot Sunne inför 1 146 åskådare.

Inför den sjätte omgången av tio är HC Flyers fem poäng före de båda jagande lagen. Det är en stor fördel att vinna alltrean då det laget går direkt till kvalserien till division 2 medan det andra laget från alltrean som ska kvala måste vinna två play off-rundor först.

– Visst ser det bra ut men kom ihåg att vi har kvar fyra bortamatcher av fem möjliga, och att vi nu har tre raka bortamatcher framför oss, säger Flyerstränaren Jan Weidenhag inför torsdagskvällens finslipande träning.

– Så vi måste vara medvetna om att det är långt ifrån klart ännu utan det kommer att krävas toppinsatser av oss, fortsätter Weidenhag.

Anledningen till att det är fyra bortamatcher och bara en hemmamatch under andra halvan av alltrean är att premiären var tänkt att spelas i Örebro men det blev ändrat och kampen flyttades till Karlskoga.

De här båda lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen. I samband med Flyers första träningsmatch i höstas blev det seger med 5–4. I alltreans premiär vann Karlskogalaget med 3–2 trots tidigt 0–2-underläge.

Nöter ut motståndarna

– Vi använder fyra femmor och nöter ut de andra lagen. Så var det senast när vi mötte Örnen. Ju längre matchen höll på desto mer tog vi över. Dessutom har vi många tänkbara matchvinnare, säger Darko Pavlovic i tränarstaben.

Flyers saknar ett flertal spelare när man ska ta sig an Örnen men har en bra bredd så det är inget som oroar tränarstaben. Förra fredagen gav Flyers ett positivt formbesked då det blev 4–1-seger hemma mot Sunne inför 1 146 åskådare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.