2016-01-21 11:55

2016-01-21 11:55

KIB intresserat av Edström

ISHOCKEY: Offensive backen är tillbaka i Karlskoga: "Det vore helt klart en förstärkning"

Tim Edström har lämnat division 1-klubben Lockerud och flyttat hem. Backen tränar just nu med Karlskoga IB och föreningen har även gett honom ett erbjudande.
– Jag har inte tagit något beslut om var eller om jag ska spela mer den här säsongen än. Jag får fundera lite, säger Edström.

Tim Edström, 19, lämnade moderklubben KIB för Hagfors inför säsongen 2012-2013.

Efter tre säsonger – som innehöll 36 division 1-matcher och ett poängsnitt på runt en poäng per match i U-laget och i juniorallsvenskan – gick flyttlasset vidare till Hagfors seriekonkurrent Lockerud.

Äventyret i Mariestad blev dock inte alls vad Edström hade hoppats på.

– Förutsättningarna kändes bra, men det stämde inte överens. Ibland är det så att det helt enkelt inte fungerar. Kemin mellan mig och Mariestad var ingen tiopoängare bara, säger Edström.

– Jag kände att det tog emot tidigt, men jag gav det chansen.

Gästtränar med KIB

Edström hann med elva matcher i Lockerud, sjua i division 1 västra Svealand, innan han flyttade hem till Karlskoga runt jul.

Sedan dess har den offensivt skicklige backen gjort några gästträningar med moderklubben Karlskoga IB, som ligger trea i Värmlandstvåan med fyra poäng upp till förstaplatsen som innebär division 1-avancemang.

– Vi hörde att han hade flyttat hem och ställde frågan om han var intresserad. Vi har sagt att dörren är öppen ett litet tag till i och med att det är sex matcher kvar och att övergångsfönstret stänger sista januari, säger KIB-tränaren Mikael Heiche.

Vad skulle han tillföra till ert lag?

– Det är en väldigt spelande back. Vi skulle få in en offensiv back som skulle kunna bli en tillgång. Framför allt i powerplay där jag tycker att vi har lite problem i dag, säger Heiche.

– Han är trygg med boll och ganska duktig på att utmana 1–1 och hota sin forward. Det vore helt klart en förstärkning på backsidan, han har bra förstapass också. Som det är nu ligger bollen lite hos honom.

Edströms första prioritet är att hitta tillbaka till glädjen i spelet.

– Än så länge känner jag mig för ung för att vara trött på det. Motivationen för innebandy är fortfarande hög överlag. Nu under hösten har jag inte tyckt att innebandyn har varit rolig och det är dumt att göra en bra grej till en dålig grej.

Hur ser du på spel i KIB redan den här säsongen?

– Just nu har jag inte tagit något beslut om var eller om jag ska spela den här säsongen. Det är någon mer klubb som är involverad också, jag får fundera lite. Helst ska jag lämna ett besked lite innan sista januari, säger Tim Edström.

Tim Edström, 19, lämnade moderklubben KIB för Hagfors inför säsongen 2012-2013.

Efter tre säsonger – som innehöll 36 division 1-matcher och ett poängsnitt på runt en poäng per match i U-laget och i juniorallsvenskan – gick flyttlasset vidare till Hagfors seriekonkurrent Lockerud.

Äventyret i Mariestad blev dock inte alls vad Edström hade hoppats på.

– Förutsättningarna kändes bra, men det stämde inte överens. Ibland är det så att det helt enkelt inte fungerar. Kemin mellan mig och Mariestad var ingen tiopoängare bara, säger Edström.

– Jag kände att det tog emot tidigt, men jag gav det chansen.

Gästtränar med KIB

Edström hann med elva matcher i Lockerud, sjua i division 1 västra Svealand, innan han flyttade hem till Karlskoga runt jul.

Sedan dess har den offensivt skicklige backen gjort några gästträningar med moderklubben Karlskoga IB, som ligger trea i Värmlandstvåan med fyra poäng upp till förstaplatsen som innebär division 1-avancemang.

– Vi hörde att han hade flyttat hem och ställde frågan om han var intresserad. Vi har sagt att dörren är öppen ett litet tag till i och med att det är sex matcher kvar och att övergångsfönstret stänger sista januari, säger KIB-tränaren Mikael Heiche.

Vad skulle han tillföra till ert lag?

– Det är en väldigt spelande back. Vi skulle få in en offensiv back som skulle kunna bli en tillgång. Framför allt i powerplay där jag tycker att vi har lite problem i dag, säger Heiche.

– Han är trygg med boll och ganska duktig på att utmana 1–1 och hota sin forward. Det vore helt klart en förstärkning på backsidan, han har bra förstapass också. Som det är nu ligger bollen lite hos honom.

Edströms första prioritet är att hitta tillbaka till glädjen i spelet.

– Än så länge känner jag mig för ung för att vara trött på det. Motivationen för innebandy är fortfarande hög överlag. Nu under hösten har jag inte tyckt att innebandyn har varit rolig och det är dumt att göra en bra grej till en dålig grej.

Hur ser du på spel i KIB redan den här säsongen?

– Just nu har jag inte tagit något beslut om var eller om jag ska spela den här säsongen. Det är någon mer klubb som är involverad också, jag får fundera lite. Helst ska jag lämna ett besked lite innan sista januari, säger Tim Edström.