2016-01-20 22:32

2016-01-20 22:32

Första i A-laget på 14 år för Christer

ISHOCKEY: Comeback i vinnarlaget

Christer Höjer, 42, hade inte spelat en A-lagsmatch sedan 2002 när han i tisdags gjorde comeback i HC Flyers.
– Hockey är fortfarande det roligaste som finns, säger han.

Därmed säger han exakt samma sak som lagkompisen Mattias Helsing som inte spelat hockey på nästan tio år när han inför den här säsongen lockades tillbaka av HC Flyers – Karlskogs laget som radat upp segrarna i träningsmatcherna (4 vinster), division 3 (16) och alltrean (4). Höjer, som hette Eriksson i efternamn när han slog igenom i BIK:s A-lag som 17-åring, fick mellan jul och nyår frågan av HC Flyers ordförande Anders Johansson om han hade lust att vara med och träna då laget hade spelare borta av olika anledningar.

– Jag hade hållit i gång med sponsor- och veteranhockey och kände att det skulle vara jätteroligt att vara med och köra igen. Jag fick blodad tand direkt, säger han med ett skratt.

Akut inkallad

Det var från början inte tänkt att Höjer skulle spela i tisdagsmatchen borta mot Guldsmedshytte SK.

– Men så fick vi återbud och därför kallade vi akut in Höjer som blev spelklar under eftermiddagen, säger Anders Johansson som förutom att han är ordförande i klubben även finns med i tränarstaben bredvid Jan Weidenhag och Darko Pavlovic.

– Det var ovant och tajmingen var inte perfekt. Naturligtvis var det skillnad att komma in i skarpt läge och spela om poäng jämfört med att köra med veteranerna som jag gjort tidigare. Det är nog till stor del en vanesak. Att spela hockey sitter ändå i ryggmärgen och jag hoppas verkligen att kroppen håller så att jag kan fortsätta att spela, fortsätter Höjer.

Han har haft känningar i ljumskarna sedan han kom med i HC Flyers.

– När jag kommit i bättre form hoppas jag att det ska gå över så att jag kan köra på för jag har utan tvekan märkt att hockey fortfarande är det roligaste som finns, säger Höjer som efter sex A-lagssäsonger i BIK i näst högsta och tredje högsta serien spelade två år i Kristinehamn med kval till näst högsta ligan som höjdpunkt innan karriären – som han då trodde – avslutades i Karlskoga HC 2002.

Den som tog ny fart igen i tisdags när HC Flyers slog Guldsmedshytte SK med 2–1 efter förlängning sedan Björn Östlund, 43, avgjort.

Därmed säger han exakt samma sak som lagkompisen Mattias Helsing som inte spelat hockey på nästan tio år när han inför den här säsongen lockades tillbaka av HC Flyers – Karlskogs laget som radat upp segrarna i träningsmatcherna (4 vinster), division 3 (16) och alltrean (4). Höjer, som hette Eriksson i efternamn när han slog igenom i BIK:s A-lag som 17-åring, fick mellan jul och nyår frågan av HC Flyers ordförande Anders Johansson om han hade lust att vara med och träna då laget hade spelare borta av olika anledningar.

– Jag hade hållit i gång med sponsor- och veteranhockey och kände att det skulle vara jätteroligt att vara med och köra igen. Jag fick blodad tand direkt, säger han med ett skratt.

Akut inkallad

Det var från början inte tänkt att Höjer skulle spela i tisdagsmatchen borta mot Guldsmedshytte SK.

– Men så fick vi återbud och därför kallade vi akut in Höjer som blev spelklar under eftermiddagen, säger Anders Johansson som förutom att han är ordförande i klubben även finns med i tränarstaben bredvid Jan Weidenhag och Darko Pavlovic.

– Det var ovant och tajmingen var inte perfekt. Naturligtvis var det skillnad att komma in i skarpt läge och spela om poäng jämfört med att köra med veteranerna som jag gjort tidigare. Det är nog till stor del en vanesak. Att spela hockey sitter ändå i ryggmärgen och jag hoppas verkligen att kroppen håller så att jag kan fortsätta att spela, fortsätter Höjer.

Han har haft känningar i ljumskarna sedan han kom med i HC Flyers.

– När jag kommit i bättre form hoppas jag att det ska gå över så att jag kan köra på för jag har utan tvekan märkt att hockey fortfarande är det roligaste som finns, säger Höjer som efter sex A-lagssäsonger i BIK i näst högsta och tredje högsta serien spelade två år i Kristinehamn med kval till näst högsta ligan som höjdpunkt innan karriären – som han då trodde – avslutades i Karlskoga HC 2002.

Den som tog ny fart igen i tisdags när HC Flyers slog Guldsmedshytte SK med 2–1 efter förlängning sedan Björn Östlund, 43, avgjort.