2016-01-17 14:04

2016-01-17 14:04

Stryk för Degerfors trots stark inledning

INNEBANDY: division 2: Degerfors–Karlstad IBF ungdom 6–9 (3–2, 0–4, 3–3)

Degerfors förlorade hemma mot Karlstad IBF ungdom trots en stark start och avslutning.
– Mittenperioden fällde oss, konstaterar Degerfors tremålsskytt Daniel Fallholm efter 6–9-nederlaget.

Annars hade Degerfors ledningen med både 2–0 och 3–1 i första perioden, som vanns med 3–2.

– Det var första gången den här säsongen som vi varit i ledning inför andra, påpekar Fallholm.

Ras i andra

I andra kom raset: 0–4 då.

– Efter vår fina start, då det såg riktigt lovande ut, tappade vi fokus och släppte in mål, konstaterar Fallholm.

Karlstad IBF ungdom gjorde ytterligare tre mål i tredje perioden vilket gjorde att det stod 3–9 på resultattavlan i Stora vallahallen innan Degerfors avslutade på ett positivt sätt och snyggade till slutresultatet till 6–9.

Degerfors har åtta poäng upp till Edebäck och nio till Åmål, och betydligt sämre målskillnad, men teoretiskt sett finns en chans att fortfarande klara en kvalplats då Degerfors har båda bottenkonkurrenterna kvar att möta i ett övrigt tufft spelschema.

– Resultat- och tabellmässigt är det fortsatt mörker men det viktigaste för oss nu är att hitta glädjen och kunna bita ihop även när det går emot, som vi gjorde i tredje perioden. Det gäller att få det att släppa och att alla spelare kan spela ut, poängterar Degerforsinnebandyns store profil som under många år ”sprutat” in mål för sitt lag.

Fallholm bidrog den här lördagseftermiddagen med tre mål (2–0, 3–1 och 5–9). Alexander Parmhed gjorde två mål (1–0 och 6–9) medan Fredrik Andersson stod för en fullträff när han prickade in 4–9.

Annars hade Degerfors ledningen med både 2–0 och 3–1 i första perioden, som vanns med 3–2.

– Det var första gången den här säsongen som vi varit i ledning inför andra, påpekar Fallholm.

Ras i andra

I andra kom raset: 0–4 då.

– Efter vår fina start, då det såg riktigt lovande ut, tappade vi fokus och släppte in mål, konstaterar Fallholm.

Karlstad IBF ungdom gjorde ytterligare tre mål i tredje perioden vilket gjorde att det stod 3–9 på resultattavlan i Stora vallahallen innan Degerfors avslutade på ett positivt sätt och snyggade till slutresultatet till 6–9.

Degerfors har åtta poäng upp till Edebäck och nio till Åmål, och betydligt sämre målskillnad, men teoretiskt sett finns en chans att fortfarande klara en kvalplats då Degerfors har båda bottenkonkurrenterna kvar att möta i ett övrigt tufft spelschema.

– Resultat- och tabellmässigt är det fortsatt mörker men det viktigaste för oss nu är att hitta glädjen och kunna bita ihop även när det går emot, som vi gjorde i tredje perioden. Det gäller att få det att släppa och att alla spelare kan spela ut, poängterar Degerforsinnebandyns store profil som under många år ”sprutat” in mål för sitt lag.

Fallholm bidrog den här lördagseftermiddagen med tre mål (2–0, 3–1 och 5–9). Alexander Parmhed gjorde två mål (1–0 och 6–9) medan Fredrik Andersson stod för en fullträff när han prickade in 4–9.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.