2016-01-16 19:04

2016-01-16 19:04

Starkt Flyers tog 23:e raka segern

ISHOCKEY: alltrean: HC Flyers–NIK Karlstad 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

HC Flyers tog 23:e raka segern sedan NIK Karlstad besegrats med 3–1 (1–0, 1–1, 1–0) på hemmais på lördagen.

På så sätt följdes uddamålsvinsterna mot HC Örnen (3–2) och Skultuna (5–4) i hockeyns alltrea upp på bästa sätt.

– Vi studsade tillbaka direkt efter en svag insats senast. Nu drog vi upp farten och föll inte in i det andra lagets tempo, så som vi gjorde i tisdags mot Skultuna, säger Mattias Andersson som 15.49 in på första perioden satte 1–0.

– Jag fick en fin chippassning från Jocke Eriksson och sköt mellan två backar, fortsätter Andersson när han ska beskriva matchens första mål.

NIK Karlstad kvitterade 15.05 in på mittenakten då Patrick Westin fick på en riktigt bra träff som ställde utmärkte hemmamålvakten Robin Rydh utan chans. Passningspoängen gick till Johan Karlsson och Patrik Birath.

Fint ledningsmål

Repliken kom knappt två minuter senare. Flyers presterade ett riktigt bra anfall då backen Martin Bengtsson passade till Mattias Andersson som gav Stefan Gustavsson ett öppet läge.

I tredje perioden hade Karlskogalaget mycket bra kontroll på händelserna och kunde gjort fler än ett mål. Nu fastställdes slutresultatet till 3–1 efter 12.20. Alexander Westberg, som avgjorde tisdagens möte med Skultuna, fick öppet mål efter förarbete från Anton Täpp och Martin Karlsson.

Vann skotten överlägset

Att HC Flyers vann välförtjänt understryks av skottstatistiken: 44–25 (14–13, 13–8, 17–4).

Genom tre raka segrar har HC Flyers – som innan dess vunnit sina fyra träningsmatcher och alla 16 kamper i grundserien – skaffat sig ett mycket bra utgångsläge inför de återstående sju matcherna i alltrean.

Många bortamatcher

– Vi ska absolut inte ta ut något i förskott. Vi har börjat med tre hemmamatcher (det handlar om fem hemma- och fem bortamatcher i alltrean, vår anmärkning). Nu gäller det att vi presterar bra även borta, poängterar Mattias Andersson.

På tisdag är det dags för första bortamatchen då HC Flyers gästar Guldsmedshytte SK – med tre poäng på sina två första matcher. Därefter är det en ny hemmamatch. Sunne svarar för motståndet när det är fri entré för alla åskådare.

Lördagens segermatch mot NIK Karlstad sågs av 134 åskådare.

På så sätt följdes uddamålsvinsterna mot HC Örnen (3–2) och Skultuna (5–4) i hockeyns alltrea upp på bästa sätt.

– Vi studsade tillbaka direkt efter en svag insats senast. Nu drog vi upp farten och föll inte in i det andra lagets tempo, så som vi gjorde i tisdags mot Skultuna, säger Mattias Andersson som 15.49 in på första perioden satte 1–0.

– Jag fick en fin chippassning från Jocke Eriksson och sköt mellan två backar, fortsätter Andersson när han ska beskriva matchens första mål.

NIK Karlstad kvitterade 15.05 in på mittenakten då Patrick Westin fick på en riktigt bra träff som ställde utmärkte hemmamålvakten Robin Rydh utan chans. Passningspoängen gick till Johan Karlsson och Patrik Birath.

Fint ledningsmål

Repliken kom knappt två minuter senare. Flyers presterade ett riktigt bra anfall då backen Martin Bengtsson passade till Mattias Andersson som gav Stefan Gustavsson ett öppet läge.

I tredje perioden hade Karlskogalaget mycket bra kontroll på händelserna och kunde gjort fler än ett mål. Nu fastställdes slutresultatet till 3–1 efter 12.20. Alexander Westberg, som avgjorde tisdagens möte med Skultuna, fick öppet mål efter förarbete från Anton Täpp och Martin Karlsson.

Vann skotten överlägset

Att HC Flyers vann välförtjänt understryks av skottstatistiken: 44–25 (14–13, 13–8, 17–4).

Genom tre raka segrar har HC Flyers – som innan dess vunnit sina fyra träningsmatcher och alla 16 kamper i grundserien – skaffat sig ett mycket bra utgångsläge inför de återstående sju matcherna i alltrean.

Många bortamatcher

– Vi ska absolut inte ta ut något i förskott. Vi har börjat med tre hemmamatcher (det handlar om fem hemma- och fem bortamatcher i alltrean, vår anmärkning). Nu gäller det att vi presterar bra även borta, poängterar Mattias Andersson.

På tisdag är det dags för första bortamatchen då HC Flyers gästar Guldsmedshytte SK – med tre poäng på sina två första matcher. Därefter är det en ny hemmamatch. Sunne svarar för motståndet när det är fri entré för alla åskådare.

Lördagens segermatch mot NIK Karlstad sågs av 134 åskådare.