2016-01-16 19:37

2016-01-16 19:37

Karlskogajubel efter Zethelius mål

INNEBANDY: division 2: Karlskoga–Skattkärr 7–6 (3–3, 2–1, 1–2, 1–0)

Stefan Zethelius avgjorde med sitt 7–6-mål till Karlskoga i förlängningen hemma mot Skattkärr.

Normalt sett ska han ta sig in från högerkanten och skjuta. När Mikael Broms blev fingerskadad fick Zethelius i stället en roll på vänstersidan. Det var därifrån han, drygt två minuter in på förlängningen, avlossade skottet som blev avgörande.

– Det var verkligen på tiden. Jag hade missat alldeles för många chanser innan, säkert bortåt tio lägen, säger han självkritiskt.

– ”Mackan” gjorde ett bra utkast, jag fick fritt fram och sköt, fortsätter Karlskogas matchvinnare.

Och delar med sig av äran för segermålet till Marcus Ring i målet.

– Han var varit het på slutet, Zethelius, och sköt nu lågt i målvaktens ”gubbhörn”. Ett riktigt bra initiativ, berömmer tränaren Mikael Heiche som tilldelat den tidigare så anfallsglade liraren en mer defensiv roll.

– Jag har blivit lite äldre så det är bättre att släppa fram de yngre och låta dem köra på, säger Zethelius själv om att inte få samma fria tyglar framåt som han haft tidigare.

Det här var en mycket svängig match. Karlskoga låg under med både 0–2 (efter 3.32 sedan Skattkärr gjort två mål på fem sekunder) och 1–3 i första perioden. Därefter var det hemmalaget som syntes i ledning innan Skattkärr kom i kapp: såväl 4–3 som 5–4 och 6–5 kvitterades i en mycket hård och tuff match som sågs av 201 åskådare.

Även om Stefan Zethelius stod för segermålet var den avgörande skillnaden mellan lagen Karlskogas spetsspelare Emil Eriksson som briljerar med en teknik och en produktivitet som betyder mycket för laget.

Målgörare, Karlskoga: Emil Eriksson 3 (2–3, 3–3, 4–3), Jesper Parmhed (1–2), Pontus Lilja (5–4), Robin Sjöström (6–5) och Stefan Zethelius (7–6). Skattkärr: Mathias Wikström (0–1), Daniel Lundh (0–2), Erik Jansson (1–3), Johan Roos (4–4), Jimmy Nordenberg (5–5), Nick Viklund (6–6).

Eftersom Karlskoga ”bara” fick två poäng ökade avståndet till serieledande GS 86, som nu är tre poäng före Skattkärr och fyra före Karlskoga då sex omgångar återstår.

Normalt sett ska han ta sig in från högerkanten och skjuta. När Mikael Broms blev fingerskadad fick Zethelius i stället en roll på vänstersidan. Det var därifrån han, drygt två minuter in på förlängningen, avlossade skottet som blev avgörande.

– Det var verkligen på tiden. Jag hade missat alldeles för många chanser innan, säkert bortåt tio lägen, säger han självkritiskt.

– ”Mackan” gjorde ett bra utkast, jag fick fritt fram och sköt, fortsätter Karlskogas matchvinnare.

Och delar med sig av äran för segermålet till Marcus Ring i målet.

– Han var varit het på slutet, Zethelius, och sköt nu lågt i målvaktens ”gubbhörn”. Ett riktigt bra initiativ, berömmer tränaren Mikael Heiche som tilldelat den tidigare så anfallsglade liraren en mer defensiv roll.

– Jag har blivit lite äldre så det är bättre att släppa fram de yngre och låta dem köra på, säger Zethelius själv om att inte få samma fria tyglar framåt som han haft tidigare.

Det här var en mycket svängig match. Karlskoga låg under med både 0–2 (efter 3.32 sedan Skattkärr gjort två mål på fem sekunder) och 1–3 i första perioden. Därefter var det hemmalaget som syntes i ledning innan Skattkärr kom i kapp: såväl 4–3 som 5–4 och 6–5 kvitterades i en mycket hård och tuff match som sågs av 201 åskådare.

Även om Stefan Zethelius stod för segermålet var den avgörande skillnaden mellan lagen Karlskogas spetsspelare Emil Eriksson som briljerar med en teknik och en produktivitet som betyder mycket för laget.

Målgörare, Karlskoga: Emil Eriksson 3 (2–3, 3–3, 4–3), Jesper Parmhed (1–2), Pontus Lilja (5–4), Robin Sjöström (6–5) och Stefan Zethelius (7–6). Skattkärr: Mathias Wikström (0–1), Daniel Lundh (0–2), Erik Jansson (1–3), Johan Roos (4–4), Jimmy Nordenberg (5–5), Nick Viklund (6–6).

Eftersom Karlskoga ”bara” fick två poäng ökade avståndet till serieledande GS 86, som nu är tre poäng före Skattkärr och fyra före Karlskoga då sex omgångar återstår.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.