2016-01-15 21:13

2016-01-15 21:14

Klart med derbydatum

FOTBOLL: KB–Strömtorp i omgång åtta

Division 3-derbyna mellan KB och Strömtorp är nu spikade. Fredagen den 3 juni möts lagen på Nobelstadion och 10 september är det returmatch på Strömtorps IP.
– Det ska bli jätteroligt. Vi får se till att skaffa oss ett bra utgångsläge tills dess, säger SIK-tränaren Petter Toivonen.

Division 3-nykomlingen Strömtorp premiärspelar borta mot Västanvik, som liksom Degerforslaget tog klivet upp från Värmlandsfyran förra säsongen, den 24 april.

– Det blir troligtvis på konstgräs i Torsby. De ville byta hemmamatch med oss, men det kan vi inte göra eftersom vi inte heller vet om vi har gräs då. Det blir en bra öppning, säger tränaren Petter Toivonen.

Uppladdningen börjar, vid sidan av inomhuscupen Varannan damernas nästa helg, med två tuffa träningsmånader innan det är dags för träningsmatchpremiären mot fjolårets division 4-topplag Vretstorp den 5 mars.

KB Karlskoga, sjua i division 3 västra Svealand förra säsongen, premiärspelar mot fjolårstrean FBK Karlstad den 17 april.

– FBK kommer definitivt vara ett av topplagen. De var bra i fjol och har förstärkt truppen ytterligare. Det kanske är lika bra att ta dem i en premiär, första omgången är alltid nervösare än omgång tio, säger KB-tränaren Mark Selmer.

Hur ser du fram mot derbyna mot Strömtorp?

– Ja, vad ska man säga om det? Det är tråkigt att säga, men det är bara en match i mängden. Två matcher av 22. Det som är roligt är att det kan dra lite publik för en gångs skull, det borde det göra, säger Selmer vars lag spelar första träningsmatchen hemma mot Villastaden den 20 februari.

Division 3-nykomlingen Strömtorp premiärspelar borta mot Västanvik, som liksom Degerforslaget tog klivet upp från Värmlandsfyran förra säsongen, den 24 april.

– Det blir troligtvis på konstgräs i Torsby. De ville byta hemmamatch med oss, men det kan vi inte göra eftersom vi inte heller vet om vi har gräs då. Det blir en bra öppning, säger tränaren Petter Toivonen.

Uppladdningen börjar, vid sidan av inomhuscupen Varannan damernas nästa helg, med två tuffa träningsmånader innan det är dags för träningsmatchpremiären mot fjolårets division 4-topplag Vretstorp den 5 mars.

KB Karlskoga, sjua i division 3 västra Svealand förra säsongen, premiärspelar mot fjolårstrean FBK Karlstad den 17 april.

– FBK kommer definitivt vara ett av topplagen. De var bra i fjol och har förstärkt truppen ytterligare. Det kanske är lika bra att ta dem i en premiär, första omgången är alltid nervösare än omgång tio, säger KB-tränaren Mark Selmer.

Hur ser du fram mot derbyna mot Strömtorp?

– Ja, vad ska man säga om det? Det är tråkigt att säga, men det är bara en match i mängden. Två matcher av 22. Det som är roligt är att det kan dra lite publik för en gångs skull, det borde det göra, säger Selmer vars lag spelar första träningsmatchen hemma mot Villastaden den 20 februari.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.