2016-01-14 18:36

2016-01-14 18:36

Laddar om efter succén

FOTBOLL: Spännande avslutning på transferfönstret för Broberg: "Är ganska öppen"

Utländska klubbar fortsätter att höra sig för, men än finns inget konkret att ta ställning till. Martin Broberg fokuserar i stället på att bygga vidare på höstens storform.
– Dyker det upp något som klubben tycker är bra får vi ta ställning till det då. Om inte ska jag göra en fantastisk säsong i ÖSK, säger Broberg.

Martin Broberg var, med tio mål och två assist på tretton matcher från sin mittfältsposition, en av allsvenskans hetaste spelare efter sommarflytten från Djurgården till Örebro.

Förra veckan drog Brobergs lag, nia i fjolårets allsvenska efter den starka höstuppryckningen, på allvar i gång förberedelserna inför säsongen.

– Jag började ganska lugnt första veckan, lite fotboll blandat med uppbyggnadsträning efter lite små skavanker under hösten och vintern. Den här veckan har jag tränat fullt med laget, säger Broberg.

– Det känns bättre och bättre för varje dag som går, det känns som vi har något spännande på gång. Det känns inspirerande framför allt, man är sugen på att dra i gång, fortsätter Karlskoga SK-produkten.

ÖSK spelar sin första träningsmatch mot Kumla på lördag. Helgen därpå väntar en speciell match för Broberg, då Djurgården kommer på besök.

– Klart det blir lite speciellt. Jag hann med att möta dem i serien i höstas, men det ska så klart bli roligt att möta gamla lagkompisarna igen.

”Trivs jättebra så klart”

Tidningen har tidigare skrivit om att utländska klubbar följde Brobergs storform under hösten och att Karlskogasonen känner sig redo att testa lyckan utomlands.

Det internationella transferfönstret öppnade 1 januari och förfrågningarna har intensifierats under de senaste veckorna.

– Jag kan väl säga som så att i dag är jag Örebrospelare. Jag lägger allt fokus här och nu, på Örebro. Jag trivs jättebra i klubben, laget, med min roll i laget, med fansen och allt runt om klubben, säger den 25-årige Karlskogasonen.

– Det ska vara något bra om jag ska röra på mig. Det ska vara en summa som Örebro tycker är bra och kan släppa mig för och det ska kännas intressant att flytta till.

Höga förhoppningar

Broberg har tre år kvar på kontraktet med Örebro.

– Jag är ganska öppen. Men än så länge finns inte direkt något konkret, inga bud, att ta ställning till. Dyker det upp något som klubben tycker är bra så får vi ta ställning till det då. Om inte ska jag göra en fantastisk säsong i ÖSK.

Karlskogasonen vill i så fall förtjäna en ny, och kanske ännu bättre chans, i framtiden.

– Gör du en bra höst skapar ju det intresse, det kan få folk att få upp ögonen för dig. Skulle jag få göra ett bra år eller en vår till, visa att jag kan fortsätta vara på den nivån och vara den poängspelaren jag var under hösten, så skapar det förhoppningsvis ännu mer intresse, säger Broberg.

Karlskogasonen har tidigare berättat att spel utomlands alltid varit det långsiktiga målet. Men han betonar att han känner sig långt från stressad att komma i väg redan nu.

– Jag tar det lite som det kommer. Om det händer nu, efter säsongen eller i framtiden är inget som jag går runt och tänker på.

Det Broberg tänker på är i stället att fortsätta bidra starkt i Örebro.

– Jag har höga förväntningar både på mig och laget. Vi har höga krav på träningarna och är förhoppningsfulla inför det som komma skall. Det vi presterade på hösten förra året visar att vi kan slå alla lag om vi får det att stämma. Vart det sedan landar får vi se, säger Broberg.

– Givetvis har jag minst lika höga förväntningar på mig själv. Jag vill göra poäng och mål, synas i poängligan och bidra med mer till laget.

Martin Broberg var, med tio mål och två assist på tretton matcher från sin mittfältsposition, en av allsvenskans hetaste spelare efter sommarflytten från Djurgården till Örebro.

Förra veckan drog Brobergs lag, nia i fjolårets allsvenska efter den starka höstuppryckningen, på allvar i gång förberedelserna inför säsongen.

– Jag började ganska lugnt första veckan, lite fotboll blandat med uppbyggnadsträning efter lite små skavanker under hösten och vintern. Den här veckan har jag tränat fullt med laget, säger Broberg.

– Det känns bättre och bättre för varje dag som går, det känns som vi har något spännande på gång. Det känns inspirerande framför allt, man är sugen på att dra i gång, fortsätter Karlskoga SK-produkten.

ÖSK spelar sin första träningsmatch mot Kumla på lördag. Helgen därpå väntar en speciell match för Broberg, då Djurgården kommer på besök.

– Klart det blir lite speciellt. Jag hann med att möta dem i serien i höstas, men det ska så klart bli roligt att möta gamla lagkompisarna igen.

”Trivs jättebra så klart”

Tidningen har tidigare skrivit om att utländska klubbar följde Brobergs storform under hösten och att Karlskogasonen känner sig redo att testa lyckan utomlands.

Det internationella transferfönstret öppnade 1 januari och förfrågningarna har intensifierats under de senaste veckorna.

– Jag kan väl säga som så att i dag är jag Örebrospelare. Jag lägger allt fokus här och nu, på Örebro. Jag trivs jättebra i klubben, laget, med min roll i laget, med fansen och allt runt om klubben, säger den 25-årige Karlskogasonen.

– Det ska vara något bra om jag ska röra på mig. Det ska vara en summa som Örebro tycker är bra och kan släppa mig för och det ska kännas intressant att flytta till.

Höga förhoppningar

Broberg har tre år kvar på kontraktet med Örebro.

– Jag är ganska öppen. Men än så länge finns inte direkt något konkret, inga bud, att ta ställning till. Dyker det upp något som klubben tycker är bra så får vi ta ställning till det då. Om inte ska jag göra en fantastisk säsong i ÖSK.

Karlskogasonen vill i så fall förtjäna en ny, och kanske ännu bättre chans, i framtiden.

– Gör du en bra höst skapar ju det intresse, det kan få folk att få upp ögonen för dig. Skulle jag få göra ett bra år eller en vår till, visa att jag kan fortsätta vara på den nivån och vara den poängspelaren jag var under hösten, så skapar det förhoppningsvis ännu mer intresse, säger Broberg.

Karlskogasonen har tidigare berättat att spel utomlands alltid varit det långsiktiga målet. Men han betonar att han känner sig långt från stressad att komma i väg redan nu.

– Jag tar det lite som det kommer. Om det händer nu, efter säsongen eller i framtiden är inget som jag går runt och tänker på.

Det Broberg tänker på är i stället att fortsätta bidra starkt i Örebro.

– Jag har höga förväntningar både på mig och laget. Vi har höga krav på träningarna och är förhoppningsfulla inför det som komma skall. Det vi presterade på hösten förra året visar att vi kan slå alla lag om vi får det att stämma. Vart det sedan landar får vi se, säger Broberg.

– Givetvis har jag minst lika höga förväntningar på mig själv. Jag vill göra poäng och mål, synas i poängligan och bidra med mer till laget.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.