2016-01-13 15:43

2016-01-13 15:43

Bertilsson stannar i Brynäs

ISHOCKEY

Brynäs Karlskogason Simon Bertilsson har skrivit på ett nytt treårskontrakt, uppger ishockeyklubben på sin hemsida.

Den landslagsmeriterade backen, som är inne på sin nionde säsong i Brynäs, är för närvarande axelskadad.

– Jag blev mycket glad när jag fick erbjudandet att få vara kvar här med tanke på att jag dragits med mycket skador de senaste åren. Det var skönt att få ett kvitto på att jag tillför något när jag väl spelar, säger den 24-årige backklippan.

BIK-profilen Stefan Bengtzén, som numera är sportchef i Gävleklubben, är nöjd över att fortsatt kunna utnyttja Bertilssons kvalitéer.

– Simon Bertilsson har varit Brynäs IF trogen sedan han kom till klubben som 16-åring från Karlskoga. Vi är mycket glada att vi nu kan förlänga med honom eftersom vi ser honom som en viktig karaktärsspelare i vårt framtida lagbygge. Han är en spelare som med sin attityd tillför väldigt mycket till vårt lag, säger Bengtzén.

Den landslagsmeriterade backen, som är inne på sin nionde säsong i Brynäs, är för närvarande axelskadad.

– Jag blev mycket glad när jag fick erbjudandet att få vara kvar här med tanke på att jag dragits med mycket skador de senaste åren. Det var skönt att få ett kvitto på att jag tillför något när jag väl spelar, säger den 24-årige backklippan.

BIK-profilen Stefan Bengtzén, som numera är sportchef i Gävleklubben, är nöjd över att fortsatt kunna utnyttja Bertilssons kvalitéer.

– Simon Bertilsson har varit Brynäs IF trogen sedan han kom till klubben som 16-åring från Karlskoga. Vi är mycket glada att vi nu kan förlänga med honom eftersom vi ser honom som en viktig karaktärsspelare i vårt framtida lagbygge. Han är en spelare som med sin attityd tillför väldigt mycket till vårt lag, säger Bengtzén.