2016-01-11 16:25

2016-01-11 16:25

Urstark inomhuspremiär av Palmén

FRIIDROTT: Karlskogalöftet Viktor Palmén tog tre medaljer i Örebro Indoor Games

Silver på 200 meter, samma valör och inomhusrekord i längd och guld och rekordslakt på 60 meter. Viktor Palmén, 13, visade storform i årspremiären.
– Det var kanon, det ser riktigt bra ut inför framtiden, säger tränaren Anders ”Ajjan” Johansson.

Viktor Palméns utvecklingskurva pekade spikrakt uppåt under 2015. Karlskogafriidrottaren tog – bland annat – tre guld i Kils ungdomsspel, tre guld och totalt fem medaljer i vänorts-OS och två guld i Nobelspelen.

Helgens årspremiär i Örebro Indoor Games följde mönstret. P14-killen Palmén inledde med en andraplats i lördagens 200-metersfinal efter tiden 26,73.

Kommande dag hoppade Palmén hem en andraplats i längdfinalen innan han sprang hem 60-metersfinalen med tolv hundradelars marginal.

– Han ”dyngpersade” på 60 meter och i längd slog han nytt inomhusrekord (4,94). Han har hoppat 5,20 utomhus och hade ett kanonhopp nu som var en bra bit över fem meter. Tyvärr var det hårfin övertramp, säger tränaren Anders ”Ajjan” Johansson.

Vad säger du om hans inomhuspremiär?

– Det var kanon. Ändå har vi inte toppat eller något, han är rätt nedtränad fortfarande. Han var bara en hundradel från personbästat på 200 meter också och det är ju svårare inomhus med skarpare kurvor och ingen vind som kan hjälpa. Det ser riktigt bra ut inför framtiden.

Viktors storebror Oskar, 15, gjorde även han en ”riktigt bra insats” i tresteg. Trots att klasserna slogs ihop till en seniorklass hävdade sig Oskar bra i konkurrensen. Resultatet blev en fjärdeplats med 11,56 som bästa hopp.

– Totalt sett har det gått jättebra. Arvid Eriksson (P11) slutade trea på 600 meter i sin första tävling också och Frida Johansson (17 år) slutade trea i seniorklassen i 1 500 meter, säger Anders ”Ajjan” Johansson.

Viktor Palméns utvecklingskurva pekade spikrakt uppåt under 2015. Karlskogafriidrottaren tog – bland annat – tre guld i Kils ungdomsspel, tre guld och totalt fem medaljer i vänorts-OS och två guld i Nobelspelen.

Helgens årspremiär i Örebro Indoor Games följde mönstret. P14-killen Palmén inledde med en andraplats i lördagens 200-metersfinal efter tiden 26,73.

Kommande dag hoppade Palmén hem en andraplats i längdfinalen innan han sprang hem 60-metersfinalen med tolv hundradelars marginal.

– Han ”dyngpersade” på 60 meter och i längd slog han nytt inomhusrekord (4,94). Han har hoppat 5,20 utomhus och hade ett kanonhopp nu som var en bra bit över fem meter. Tyvärr var det hårfin övertramp, säger tränaren Anders ”Ajjan” Johansson.

Vad säger du om hans inomhuspremiär?

– Det var kanon. Ändå har vi inte toppat eller något, han är rätt nedtränad fortfarande. Han var bara en hundradel från personbästat på 200 meter också och det är ju svårare inomhus med skarpare kurvor och ingen vind som kan hjälpa. Det ser riktigt bra ut inför framtiden.

Viktors storebror Oskar, 15, gjorde även han en ”riktigt bra insats” i tresteg. Trots att klasserna slogs ihop till en seniorklass hävdade sig Oskar bra i konkurrensen. Resultatet blev en fjärdeplats med 11,56 som bästa hopp.

– Totalt sett har det gått jättebra. Arvid Eriksson (P11) slutade trea på 600 meter i sin första tävling också och Frida Johansson (17 år) slutade trea i seniorklassen i 1 500 meter, säger Anders ”Ajjan” Johansson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.