2016-01-11 10:08

2016-01-11 10:08

Evans klar för isländsk klubb

FOTBOLL: Anfallaren: "Karlskoga kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta"

Att återvända till Sverige var ett hett alternativ för Anna Evans. Men när isländska högstadivisionsklubben IA Akranes erbjöd kontrakt var det en chans hon inte kunde nobba.
– Jag tror det här äventyret kommer bli storslaget, säger Evans.

Amerikanskorna Anna Evans och Kelsey Hodges anslöt till division 1-nykomlingen Rävåsen kort innan säsongsstarten och bidrog starkt till lagets överraskande femteplacering.

Hodges ledde försvaret och Evans utgjorde, inte minst med sina fjorton fullträffar, skillnaden i flera segrar.

– Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig när jag kom till Rävåsen. Vad jag fick var mer än jag kunde föreställa mig. Från fotbollen, lagkamraterna och laget till staden. Jag hade en perfekt upplevelse, säger Evans.

Ny språkutmaning

Nu väntar ett nytt stort äventyr i hamnstaden Akranes, som ligger 20 kilometer norr om huvudstaden Reykjavik.

– Jag är väldigt laddad. Jag har inte varit på Island, men har hört att det är vackert med underbara glaciärer, varma källor och vulkaner, säger Evans.

– Jag tror det här äventyret kommer bli storslaget och att få spela fotboll i ett nytt land är en dröm som går i uppfyllelse. Jag hoppas att upplevelsen blir lika bra och att människorna är lika välkomnande som i Karlskoga. Hur som helst – svenska var svårt att lära sig och det verkar inte som isländska kommer bli lättare, fortsätter Evans med ett skratt.

Vill göra skillnad

Evans och Hodges berättade redan i slutet av september om sin starka vilja att stanna i Sverige och försöka ta minst ett kliv uppåt i seriesystemet.

I slutändan var Sverige även ett av Evans hetaste alternativ vid sidan av IA Akranes.

– Jag har alltid velat åka till Island. Jag fick det här erbjudandet och det var en chans jag ville ta. Att bestämma sig för att inte återvända till Sverige var svårt, eftersom jag har haft kontakt med tjejerna i Rävåsen och saknar dem väldigt mycket, säger Evans.

– Karlskoga kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och jag vill komma tillbaka till Sverige i framtiden. Men först och främst är jag redo för det här isländska äventyret.

Vad har du för förhoppningar på din säsong efter ditt starka år i Rävåsen?

– Mina förväntningar är att vara stark från början och att ha en effekt på laget. Göra många mål och allt jag kan för att laget ska vinna matcher. Det är lagets första säsong i den nya serien, precis som det var för Rävåsen förra säsongen. Så att fixa nytt kontrakt kommer också vara ett mål.

Evans betonar starkt att isländska Pepsi League bara är en av två nordiska serier hon kommer ha örnkoll på i sommar.

– Jag kommer följa Rävåsen genom säsong och förhoppningsvis kommer de ha ytterligare en stark säsong.

Amerikanskorna Anna Evans och Kelsey Hodges anslöt till division 1-nykomlingen Rävåsen kort innan säsongsstarten och bidrog starkt till lagets överraskande femteplacering.

Hodges ledde försvaret och Evans utgjorde, inte minst med sina fjorton fullträffar, skillnaden i flera segrar.

– Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig när jag kom till Rävåsen. Vad jag fick var mer än jag kunde föreställa mig. Från fotbollen, lagkamraterna och laget till staden. Jag hade en perfekt upplevelse, säger Evans.

Ny språkutmaning

Nu väntar ett nytt stort äventyr i hamnstaden Akranes, som ligger 20 kilometer norr om huvudstaden Reykjavik.

– Jag är väldigt laddad. Jag har inte varit på Island, men har hört att det är vackert med underbara glaciärer, varma källor och vulkaner, säger Evans.

– Jag tror det här äventyret kommer bli storslaget och att få spela fotboll i ett nytt land är en dröm som går i uppfyllelse. Jag hoppas att upplevelsen blir lika bra och att människorna är lika välkomnande som i Karlskoga. Hur som helst – svenska var svårt att lära sig och det verkar inte som isländska kommer bli lättare, fortsätter Evans med ett skratt.

Vill göra skillnad

Evans och Hodges berättade redan i slutet av september om sin starka vilja att stanna i Sverige och försöka ta minst ett kliv uppåt i seriesystemet.

I slutändan var Sverige även ett av Evans hetaste alternativ vid sidan av IA Akranes.

– Jag har alltid velat åka till Island. Jag fick det här erbjudandet och det var en chans jag ville ta. Att bestämma sig för att inte återvända till Sverige var svårt, eftersom jag har haft kontakt med tjejerna i Rävåsen och saknar dem väldigt mycket, säger Evans.

– Karlskoga kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och jag vill komma tillbaka till Sverige i framtiden. Men först och främst är jag redo för det här isländska äventyret.

Vad har du för förhoppningar på din säsong efter ditt starka år i Rävåsen?

– Mina förväntningar är att vara stark från början och att ha en effekt på laget. Göra många mål och allt jag kan för att laget ska vinna matcher. Det är lagets första säsong i den nya serien, precis som det var för Rävåsen förra säsongen. Så att fixa nytt kontrakt kommer också vara ett mål.

Evans betonar starkt att isländska Pepsi League bara är en av två nordiska serier hon kommer ha örnkoll på i sommar.

– Jag kommer följa Rävåsen genom säsong och förhoppningsvis kommer de ha ytterligare en stark säsong.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.