2016-01-08 14:31

2016-01-08 14:31

Så startar KB och Strömtorp

FOTBOLL: Första derbyt på Nobelstadion

Klubbarna i fotbollens division 3 västra Svealand har nu fått ta del av ett ”utkast” till spelförslag.

KB Karlskoga, som placerade sig som sjua i trean 2015, startar med bortamatch mot FBK Karlstad, som var ett topplag i serien förra säsongen då det blev en tredjeplacering – två poäng från kval till division 2. Premiäromgången spelas i mitten av april.

Nykomlingen Strömtorp tar sig an Västanvik borta. Det var de här båda lagen som gjorde upp om seriesegern i fyran 2015. Västanvik höll undan och vann även om Strömtorp stod som segrare i bortamatchen medan det blev oavgjort på Strömtorps IP i höstmötet. Strömtorp kom tvåa och gick upp i trean via tre raka segrar i kvalet.

Hemma i omgång 2

Båda lagen spelar hemma i andra omgången. För KB handlar det om match mot Västanvik. Strömtorp tar sig an Sunne, som undvek kval genom ett måls bättre målskillnad än Västeråslaget BK30.

Derbytmötena mellan KB och Strömtorp brukar vara riktigt prestigeladdade bataljer. De senaste två åren har inte lagen varit i samma serie så de stundande derbyuppgörelsen blir på så sätt extra intressanta.

När båda lagen spelade i trean 2013 slutade matcherna 2–3. Alltså; bortaseger för KB på våren medan Strömtorp tog revansch i Karlskoga. Det året kom KB tvåa i serien, och kvalade sig sedan upp i division 2 där det dock bara blev en säsong, medan Strömtorp åkte ur.

Vårderbyt i Karlskoga

Enligt det förslag som klubbarna fått från förbundet ska det första derbyt säsongen 2016 spelas på Nobelstadion i Karlskoga i början av juni. Höstmötet äger rum på Strömtorps IP andra veckan i september. Definitiva speldatum är inte spikade ännu.

KB Karlskoga, som placerade sig som sjua i trean 2015, startar med bortamatch mot FBK Karlstad, som var ett topplag i serien förra säsongen då det blev en tredjeplacering – två poäng från kval till division 2. Premiäromgången spelas i mitten av april.

Nykomlingen Strömtorp tar sig an Västanvik borta. Det var de här båda lagen som gjorde upp om seriesegern i fyran 2015. Västanvik höll undan och vann även om Strömtorp stod som segrare i bortamatchen medan det blev oavgjort på Strömtorps IP i höstmötet. Strömtorp kom tvåa och gick upp i trean via tre raka segrar i kvalet.

Hemma i omgång 2

Båda lagen spelar hemma i andra omgången. För KB handlar det om match mot Västanvik. Strömtorp tar sig an Sunne, som undvek kval genom ett måls bättre målskillnad än Västeråslaget BK30.

Derbytmötena mellan KB och Strömtorp brukar vara riktigt prestigeladdade bataljer. De senaste två åren har inte lagen varit i samma serie så de stundande derbyuppgörelsen blir på så sätt extra intressanta.

När båda lagen spelade i trean 2013 slutade matcherna 2–3. Alltså; bortaseger för KB på våren medan Strömtorp tog revansch i Karlskoga. Det året kom KB tvåa i serien, och kvalade sig sedan upp i division 2 där det dock bara blev en säsong, medan Strömtorp åkte ur.

Vårderbyt i Karlskoga

Enligt det förslag som klubbarna fått från förbundet ska det första derbyt säsongen 2016 spelas på Nobelstadion i Karlskoga i början av juni. Höstmötet äger rum på Strömtorps IP andra veckan i september. Definitiva speldatum är inte spikade ännu.