2015-12-30 12:35

2015-12-30 12:35

Fromholdt lämnar KB

FOTBOLL: Norrlandsflytt hägrar

KB tappar sin förstemålvakt. Joachim Fromholdt har kommit in på arbetsterapeutprogrammet på Umeå universitet och flyttar om två veckor.
– Det ska bli spännande, säger Fromholdt som nu söker ny klubb i Umeå.

Fromholdt, 22, anslöt till KB från Degerfors inför säsongen 2012 och har varit självskriven förstekeeper sedan dess. Nu väntar ett nytt äventyr drygt 75 mil norrut.

– Det ska bli spännande och kul, jag har aldrig varit i Norrland förut. Det är en storstad och studentstad, jag tror jag ska trivas, säger Fromholdt.

Fotbollen kommer han på intet sätt att släppa.

– Jag har hållit på med fotboll hela livet, då kan man lika gärna fortsätta. Jag vill fortsätta runt de divisionerna jag är nu, jag kommer söka mig till division 2-division 4 till en början. Jag har några trådar ute, vi får se var det landar, säger Fromholdt.

Kommer du hem och spelar i KB på sommarloven?

– Vi får se hur det blir med den nya klubben, jag kanske måste vara kvar och spela på somrarna. Annars kommer jag nog hem, jag kanske blir utespelare i U21. Vad jag minns har jag inte gått mållös från en match, säger Fromholdt med ett skratt.

KB har inte inlett någon jakt på ny målvakt, utan satsar i dagsläget på de unga burväktarna som finns inom föreningen.

– Vi har tre målvakter – Kim Thunberg, Pontus Karlsson och Roland Marc Andersson. Sen har vi plockat upp David Haglund (15 år) också, han tränar med oss för att lära, säger sportchefen Thomas ”Bovall” Karlsson.

– I dagsläget är det våra egna målvakter som får visa framfötterna. Ungefär som ”Jocke” gjorde när han kom föra fyra år sedan, fortsätter ”Bovall” som önskar Fromholdt lycka till och välkommen tillbaka.

Fromholdt, 22, anslöt till KB från Degerfors inför säsongen 2012 och har varit självskriven förstekeeper sedan dess. Nu väntar ett nytt äventyr drygt 75 mil norrut.

– Det ska bli spännande och kul, jag har aldrig varit i Norrland förut. Det är en storstad och studentstad, jag tror jag ska trivas, säger Fromholdt.

Fotbollen kommer han på intet sätt att släppa.

– Jag har hållit på med fotboll hela livet, då kan man lika gärna fortsätta. Jag vill fortsätta runt de divisionerna jag är nu, jag kommer söka mig till division 2-division 4 till en början. Jag har några trådar ute, vi får se var det landar, säger Fromholdt.

Kommer du hem och spelar i KB på sommarloven?

– Vi får se hur det blir med den nya klubben, jag kanske måste vara kvar och spela på somrarna. Annars kommer jag nog hem, jag kanske blir utespelare i U21. Vad jag minns har jag inte gått mållös från en match, säger Fromholdt med ett skratt.

KB har inte inlett någon jakt på ny målvakt, utan satsar i dagsläget på de unga burväktarna som finns inom föreningen.

– Vi har tre målvakter – Kim Thunberg, Pontus Karlsson och Roland Marc Andersson. Sen har vi plockat upp David Haglund (15 år) också, han tränar med oss för att lära, säger sportchefen Thomas ”Bovall” Karlsson.

– I dagsläget är det våra egna målvakter som får visa framfötterna. Ungefär som ”Jocke” gjorde när han kom föra fyra år sedan, fortsätter ”Bovall” som önskar Fromholdt lycka till och välkommen tillbaka.