2015-12-16 14:58

2015-12-16 14:58

Igelström kämpar om JEM-plats

BOWLING: Nobellöftet ska på landslagsläger

Johan Igelström har haft en stark höst med BK Nobels division 1-bowlinglag. Nu har han tagits ut till ett landslagsläger för spelare som är aktuella för junior-EM.

Den 17-årige Karlskogakillen har höjt sin standard ett par snäpp den här säsongen och är i högsta grad aktuell att ta en plats även om konkurrensen är mycket tuff. Igelström fanns redan förra säsongen med ett på ett liknande läger men blev då inte en av de utvalda som fick chansen att spela junior-EM.

Tvådagarsläger

Det stundande lägret kommer att äga rum i Falkenberg 9 och 10 januari. Därefter tas den svenska truppen ut inför mästerskapet som den här gången avgörs på Island.

Det är nio pojkar som kallats till lägret. Av dessa kommer fyra att få spela i junior-EM. Bland flickorna är redan två spelare klara för JEM vilket gör att två platser återstår att fördela.

Här är spelarna som Johan Igelström konkurrerar med: Pontus Falkhäll från Örnen, Emil Holmberg från Prana, Adam Hultgren från Glam, Emanuel Jonsson från Team Alingsås, Robert Lindberg från Jösse, Kevin Lindbladh från Tollarp, William Svensson från Domino och Filip Thelander från Sundbyberg.

Peter Igelström från Karlskoga är assisterande förbundskapten till Eva Larsson.

Den 17-årige Karlskogakillen har höjt sin standard ett par snäpp den här säsongen och är i högsta grad aktuell att ta en plats även om konkurrensen är mycket tuff. Igelström fanns redan förra säsongen med ett på ett liknande läger men blev då inte en av de utvalda som fick chansen att spela junior-EM.

Tvådagarsläger

Det stundande lägret kommer att äga rum i Falkenberg 9 och 10 januari. Därefter tas den svenska truppen ut inför mästerskapet som den här gången avgörs på Island.

Det är nio pojkar som kallats till lägret. Av dessa kommer fyra att få spela i junior-EM. Bland flickorna är redan två spelare klara för JEM vilket gör att två platser återstår att fördela.

Här är spelarna som Johan Igelström konkurrerar med: Pontus Falkhäll från Örnen, Emil Holmberg från Prana, Adam Hultgren från Glam, Emanuel Jonsson från Team Alingsås, Robert Lindberg från Jösse, Kevin Lindbladh från Tollarp, William Svensson från Domino och Filip Thelander från Sundbyberg.

Peter Igelström från Karlskoga är assisterande förbundskapten till Eva Larsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.