2015-12-13 23:18

2015-12-14 07:50

Degerfors förnedrat av Skoghall i den viktiga bottenmatchen

INNEBANDY: Åtta poäng upp till kval för Degerfors efter kollaps hemma i Vallahallen

Förhoppningen var en efterlängtad seger och bara tre poäng upp till kval efter slutsignalen. I stället åkte DIBK på en rejäl stjärnsmäll i form av 0–19 mot Skoghall.
– Jag hoppas och tror att vi verkligen vill visa att vi kan bättre än det här. Gå rakryggade ur säsongen och ge det en chans, säger backen Christoffer Parmhed.

Förr förra helgen tappade jumbon Degerfors 6–4 till 7–9 hemma mot tabelltrean Skattkärr och förra helgen blev 4–3 till 5–6 mot Edebäck.

Därför gick laget för dubbel revansch och, inte minst, tre ytterst viktiga poäng i lördagens hemmamatch mot bottenkonkurrenten Skoghall.

Men det gick åt fanders, på ren svenska. Skoghalls Daniel Rebane satte 1–0 redan efter 1.12 och Mattias Karlsson satte tvåan bara 47 spelsekunder senare.

Baklängesmålen rullade in i jämn takt och kollapsen slutade med en 0–19-förlust.

– Det är jobbigt. Det värsta är att folk vet om det, man har fått höra det, säger Degerforsbacken Christoffer Parmhed efter karriärens största förlust.

– Det ska inte få ske i division 2. Det är jobbigt, men det är bara försöka skaka av sig det här och försöka hitta tillbaka till känslan och ”goet” som vi hade när det gick bra förra säsongen. Det gör jäkligt mycket att ha en bra laganda.

Vad var det som hände egentligen?

– Vi provade ett nytt spelsystem med hög press. Det fungerade ett antal byten, men sedan hann vi inte upp i pressen och då blev det tufft. Får vi mer tid på oss kanske vi kan få det att fungera, men i går gick det inte.

”Måste bli förbannade”

Christoffer Parmhed var en av Degerforsspelarna som, ställningen till trots, mosade på i båda riktningar i 60 minuter.

– Vi var ett par stycken som försökte pusha på och verkligen försökte. Inte att komma i kapp, men att kanske spräcka deras nolla. Få med sig något från matchen. Men inte ens det fanns hos vissa, säger Parmhed.

– Även när vi ligger under stort gäller det att lägga lite stolthet i det. Vi måste bli förbannade när vi släpper in mål, fortsätter DIBK-backen vars lag nu har åtta poäng upp till kval.

Hur ser du på läget?

– Det var verkligen en viktig match. De låg näst sist, vilket jag i och för sig inte kan förstå. Skoghall var ett riktigt bra lag. Nog för att vi var riktigt dåliga i går, men Skoghall är bland de bättre lagen vi har mött. De var betydligt vassare än Skattkärr som ligger trea, säger Parmhed.

– Det ser tungt ut i tabellen, men det är inte kört. Det gäller att vi ser det på så sätt och ger det en chans. Att vi kommer in med en annan inställning, har vi rätt inställning vet jag att vi kan slå alla lag. Vi har varit med i alla matcher, förutom den här då.

Nyförvärv debuterar

Degerfors har nu spelledigt fram till 9 januari då laget gästar nästjumbon Nilsby i en ny viktig bottenmatch. Parmhed hoppas, speluppehållet till trots, att hans lag kör på hårt för att svetsa samman truppen på bästa sätt inför säsongens andra halva.

Nyförvärvet Johan Wikstedt, som har varit en pålitlig poängplockare i division 3 i Arvika och Dottervik, debuterar mot Nilsby. Samtidigt närmar sig lagkaptenen och poängkungen Isac Nygren comeback efter sin skada.

– Jag hoppas och tror att vi verkligen vill försöka visa att vi kan bättre än det här. Att vi vill gå rakryggade ur säsongen och ge det en chans, säger Parmhed.

Förr förra helgen tappade jumbon Degerfors 6–4 till 7–9 hemma mot tabelltrean Skattkärr och förra helgen blev 4–3 till 5–6 mot Edebäck.

Därför gick laget för dubbel revansch och, inte minst, tre ytterst viktiga poäng i lördagens hemmamatch mot bottenkonkurrenten Skoghall.

Men det gick åt fanders, på ren svenska. Skoghalls Daniel Rebane satte 1–0 redan efter 1.12 och Mattias Karlsson satte tvåan bara 47 spelsekunder senare.

Baklängesmålen rullade in i jämn takt och kollapsen slutade med en 0–19-förlust.

– Det är jobbigt. Det värsta är att folk vet om det, man har fått höra det, säger Degerforsbacken Christoffer Parmhed efter karriärens största förlust.

– Det ska inte få ske i division 2. Det är jobbigt, men det är bara försöka skaka av sig det här och försöka hitta tillbaka till känslan och ”goet” som vi hade när det gick bra förra säsongen. Det gör jäkligt mycket att ha en bra laganda.

Vad var det som hände egentligen?

– Vi provade ett nytt spelsystem med hög press. Det fungerade ett antal byten, men sedan hann vi inte upp i pressen och då blev det tufft. Får vi mer tid på oss kanske vi kan få det att fungera, men i går gick det inte.

”Måste bli förbannade”

Christoffer Parmhed var en av Degerforsspelarna som, ställningen till trots, mosade på i båda riktningar i 60 minuter.

– Vi var ett par stycken som försökte pusha på och verkligen försökte. Inte att komma i kapp, men att kanske spräcka deras nolla. Få med sig något från matchen. Men inte ens det fanns hos vissa, säger Parmhed.

– Även när vi ligger under stort gäller det att lägga lite stolthet i det. Vi måste bli förbannade när vi släpper in mål, fortsätter DIBK-backen vars lag nu har åtta poäng upp till kval.

Hur ser du på läget?

– Det var verkligen en viktig match. De låg näst sist, vilket jag i och för sig inte kan förstå. Skoghall var ett riktigt bra lag. Nog för att vi var riktigt dåliga i går, men Skoghall är bland de bättre lagen vi har mött. De var betydligt vassare än Skattkärr som ligger trea, säger Parmhed.

– Det ser tungt ut i tabellen, men det är inte kört. Det gäller att vi ser det på så sätt och ger det en chans. Att vi kommer in med en annan inställning, har vi rätt inställning vet jag att vi kan slå alla lag. Vi har varit med i alla matcher, förutom den här då.

Nyförvärv debuterar

Degerfors har nu spelledigt fram till 9 januari då laget gästar nästjumbon Nilsby i en ny viktig bottenmatch. Parmhed hoppas, speluppehållet till trots, att hans lag kör på hårt för att svetsa samman truppen på bästa sätt inför säsongens andra halva.

Nyförvärvet Johan Wikstedt, som har varit en pålitlig poängplockare i division 3 i Arvika och Dottervik, debuterar mot Nilsby. Samtidigt närmar sig lagkaptenen och poängkungen Isac Nygren comeback efter sin skada.

– Jag hoppas och tror att vi verkligen vill försöka visa att vi kan bättre än det här. Att vi vill gå rakryggade ur säsongen och ge det en chans, säger Parmhed.