2015-12-11 16:28

2015-12-11 16:28

Poängkung klar för Flyers

ISHOCKEY: Casper Boox lämnar Filipstad för Karlskogalaget

HC Flyers är två matcher från att gå obesegrat genom grundserien.
Lagom till AllTrean förstärks laget nu även av Casper Boox, som vann poängligan i J20 elit förra säsongen.
– Det blir pang på, men riktigt roligt, säger Boox.

Boox är hockeyfostrad i BIK och bidrog, inte minst med 11 fullträffar och 14 assist på 14 matcher, starkt till J20-lagets serieseger förra säsongen.

Under den här säsongsstarten har den 20-årige forwarden noterats för fyra poäng på sex division 2-matcher i Filipstad.

Nu förstärker Boox HC Flyers lagom till fortsättningsserien AllTrean, som bara är två grundseriematcher bort.

– Det var jättebra i Filipstad, med speltid och allt runt omkring. Men jag längtade väl hem lite och kände att jag ville spela i Nobelhallen. Det ska bli riktigt kul, jag har sett fram mot detta, säger Boox.

Hur hoppas du bidra i Flyers?

– Självklart med lite poäng och framåt. Jag ska försöka bidra med mitt spel och göra det väldigt bra bakåt också, täppa till.

Hur blir det med AllTrean nästan direkt?

– Det ska bli riktigt roligt. Lite pang på, men det är två matcher kvar och jag hinner spela ihop mig lite. Vi har riktigt bra lag för det.

Boox har, som skrivit, spelat division 2-hockey i höst och tror att hans nya lag kommer stå sig bra i AllTrean och även i ett eventuellt division 2-kval.

– Av det jag har sett, och det jag vet av killarna sedan tidigare, tror jag absolut att vi har styrka att klara av alla playofferna. Det gäller bara att alla lägger ner sig och verkligen strävar efter att gå upp.

Boox är hockeyfostrad i BIK och bidrog, inte minst med 11 fullträffar och 14 assist på 14 matcher, starkt till J20-lagets serieseger förra säsongen.

Under den här säsongsstarten har den 20-årige forwarden noterats för fyra poäng på sex division 2-matcher i Filipstad.

Nu förstärker Boox HC Flyers lagom till fortsättningsserien AllTrean, som bara är två grundseriematcher bort.

– Det var jättebra i Filipstad, med speltid och allt runt omkring. Men jag längtade väl hem lite och kände att jag ville spela i Nobelhallen. Det ska bli riktigt kul, jag har sett fram mot detta, säger Boox.

Hur hoppas du bidra i Flyers?

– Självklart med lite poäng och framåt. Jag ska försöka bidra med mitt spel och göra det väldigt bra bakåt också, täppa till.

Hur blir det med AllTrean nästan direkt?

– Det ska bli riktigt roligt. Lite pang på, men det är två matcher kvar och jag hinner spela ihop mig lite. Vi har riktigt bra lag för det.

Boox har, som skrivit, spelat division 2-hockey i höst och tror att hans nya lag kommer stå sig bra i AllTrean och även i ett eventuellt division 2-kval.

– Av det jag har sett, och det jag vet av killarna sedan tidigare, tror jag absolut att vi har styrka att klara av alla playofferna. Det gäller bara att alla lägger ner sig och verkligen strävar efter att gå upp.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.