2015-12-07 11:42

2015-12-07 11:42

Andra raka proffssegern för överlägsen Iwersen

BOXNING: Degerforsaren tog ny knock out-seger i helgens gala

SLUGGER. Romans Moldavcuks knockades på 61 sekunder i debuten. Bulgaren Georgi Tonev klarade första ronden, men tidigt i andra sänktes han av Iwersens trippelslag.

– Det kändes väldigt bra. Han hade inte så mycket att komma med, säger Johnny Iwersen.

Det blev klart med andra proffsmatchen i början av oktober och Johnny Iwersen, 33, la omedelbart ner sig i hårdträning.

För drygt tre veckor sedan stötte uppladdningen dock på ett hinder i form av en segdragen förkylning.

– Jag var sjuk i tre veckor och sparrades inte. Förberedelserna var inte de bästa, men när jag blev frisk för en vecka sedan kändes det fruktansvärt bra.

– Kamran (Kabinejad, Johnnys tränare i Örebro BK) tyckte att det såg så bra ut när jag kom tillbaka på första träningen att han tyckte jag kunde vara sjuk lite oftare, fortsätter Iwersen med ett skratt.

Degerforsaren tog bevisligen med sig den formen till lördagens andra proffsmatch på Fight-Life Two-galan i Tegelbruket i Örebro. För väl i ringen var det inget snack om saken.

– Jag vägde väl tre kilo mer, men han var någon centimeter längre. Tyvärr tyckte jag att han slog lite löst så jag gick på lite hårdare. Jag kände lite på honom i första ronden och tog det lite lugnt.

Nöjd med träningen

En dryg minut in i andra ronden small det sedan, bokstavligen talat.

– Jag fick ett läge och drog till med högern, det var inget att spara på. Jag träffade väl ganska bra och han klarade inte att ställa sig upp på tio sekunder.

Proffskarriärens andra raka seger var ett faktum.

– Det känns fantastiskt bra. Det känns verkligen att jag utvecklas av att träna med Kamran och Pezhman (Seifkhani, klubbkompis). Mina och Pezhmans sparrningar är ofta hårdare än matcherna så vi är väl förberedda när vi kommer in i ringen.

Kände du att det var din match redan från start?

– Det visste jag innan jag gick in i ringen. När jag slog en vänster-höger-vänster mot kroppen kände han av den direkt, det känns när jag träffar, säger Iwersen som onekligen fortsätter att göra skäl för sitt smeknamn som ”The Hammer”.

– Han ville inte gå in och fortsätta där och jag körde på med jabbarna. Han gick inte fram i andra ronden så då pressade jag lite hårdare. Han hade inte så mycket att komma med.

Tränaren Kamran Kabinejad har tidigare lyft fram Johnny Iwersen som en framtida utmanare till både Sverige- och Europatiteln.

Enligt boxrec.com rankas Iwersen nu som boxare 712 av totalt 1 194 i tungviktsklassen.

– Jag vill gå så långt jag kan. Det är jobbigt att inte kunna göra två pass om dagen eftersom jag jobbar heltid. Jag får väl försöka få tag i någon sponsor om jag ska kunna göra det här på heltid eller komma till något stall utomlands. Men jag kör på så mycket jag kan och siktar så högt som möjligt.

Det blev klart med andra proffsmatchen i början av oktober och Johnny Iwersen, 33, la omedelbart ner sig i hårdträning.

För drygt tre veckor sedan stötte uppladdningen dock på ett hinder i form av en segdragen förkylning.

– Jag var sjuk i tre veckor och sparrades inte. Förberedelserna var inte de bästa, men när jag blev frisk för en vecka sedan kändes det fruktansvärt bra.

– Kamran (Kabinejad, Johnnys tränare i Örebro BK) tyckte att det såg så bra ut när jag kom tillbaka på första träningen att han tyckte jag kunde vara sjuk lite oftare, fortsätter Iwersen med ett skratt.

Degerforsaren tog bevisligen med sig den formen till lördagens andra proffsmatch på Fight-Life Two-galan i Tegelbruket i Örebro. För väl i ringen var det inget snack om saken.

– Jag vägde väl tre kilo mer, men han var någon centimeter längre. Tyvärr tyckte jag att han slog lite löst så jag gick på lite hårdare. Jag kände lite på honom i första ronden och tog det lite lugnt.

Nöjd med träningen

En dryg minut in i andra ronden small det sedan, bokstavligen talat.

– Jag fick ett läge och drog till med högern, det var inget att spara på. Jag träffade väl ganska bra och han klarade inte att ställa sig upp på tio sekunder.

Proffskarriärens andra raka seger var ett faktum.

– Det känns fantastiskt bra. Det känns verkligen att jag utvecklas av att träna med Kamran och Pezhman (Seifkhani, klubbkompis). Mina och Pezhmans sparrningar är ofta hårdare än matcherna så vi är väl förberedda när vi kommer in i ringen.

Kände du att det var din match redan från start?

– Det visste jag innan jag gick in i ringen. När jag slog en vänster-höger-vänster mot kroppen kände han av den direkt, det känns när jag träffar, säger Iwersen som onekligen fortsätter att göra skäl för sitt smeknamn som ”The Hammer”.

– Han ville inte gå in och fortsätta där och jag körde på med jabbarna. Han gick inte fram i andra ronden så då pressade jag lite hårdare. Han hade inte så mycket att komma med.

Tränaren Kamran Kabinejad har tidigare lyft fram Johnny Iwersen som en framtida utmanare till både Sverige- och Europatiteln.

Enligt boxrec.com rankas Iwersen nu som boxare 712 av totalt 1 194 i tungviktsklassen.

– Jag vill gå så långt jag kan. Det är jobbigt att inte kunna göra två pass om dagen eftersom jag jobbar heltid. Jag får väl försöka få tag i någon sponsor om jag ska kunna göra det här på heltid eller komma till något stall utomlands. Men jag kör på så mycket jag kan och siktar så högt som möjligt.