2015-12-04 23:04

2015-12-04 23:04

Förlängningsförlust mot GS 86

INNEBANDY: Tränaren Mikael Heiche: "Vi missade alldeles för många lägen"

Trots en 3–5-ledning i mitten av den sista perioden fick Karlskoga se sig besegrade med 5–6 efter förlängning när östvärmlänningarna drabbade samman med serieettan GS 86. Den notoriska poängmakaren Sebastian Green var tungan på vågen för Forshagalaget med sina tre mål.

Först utjämnade han matchen till 5–5 i den tredje akten. Sedan sköt han hem extrapoängen till sitt GS 86 med 40 sekunder kvar av förlängningen. Sebastian Green toppar poängligan med 31 pinnar och var, som så många gånger tidigare, oumbärlig för sitt lag när tabelltrean Karlskoga gästade Forshaga Sporthall.

– Green är en riktig målskytt. Han kan vara helt osynlig och sen helt plötsligt petar han in ett mål, berömmer Karlskogatränaren Mikael Heiche.

De blåklädda fick dock bästa möjliga start på toppmötet mot GS 86 när Alexander Palosaari öppnade målkontot redan efter fem minuter.

Lagen följdes sedan åt i matchprotokollet innan bortalaget knep ett stadigt grepp om tillställningen efter två mål signerade den gänglige forwarden Oskar Lambertsson. 19-åringen kvitterade först till 3–3 innan han utökade den ledning Emil Eriksson gett KIB.

”Rånade på segern”

Seriesuveränen från Forshaga skulle dock komma tillbaka. Andreas Eriksson reducerade till 4–5 innan Sebastian Green prickade in det vitala kvitteringsmålet. Resultat stod sig tiden ut och mötet gick till förlängning – där det rosaklädda laget drog det längsta strået och är därmed fortsatt obesegrade i serien.

– Vi hade en mängd lägen att avgöra i den tredje perioden. Det känns som att vi blev rånade på segern sett till antalet chanser vi brände, säger Heiche med en dyster ton.

Och tillägger sedan:

– Men hade någon sagt att vi skulle ta poäng mot GS 86 på förhand hade jag varit nöjd. Nu håller vi liv i serien och det känns som att vi kommer vara med i toppen och slåss.

Först utjämnade han matchen till 5–5 i den tredje akten. Sedan sköt han hem extrapoängen till sitt GS 86 med 40 sekunder kvar av förlängningen. Sebastian Green toppar poängligan med 31 pinnar och var, som så många gånger tidigare, oumbärlig för sitt lag när tabelltrean Karlskoga gästade Forshaga Sporthall.

– Green är en riktig målskytt. Han kan vara helt osynlig och sen helt plötsligt petar han in ett mål, berömmer Karlskogatränaren Mikael Heiche.

De blåklädda fick dock bästa möjliga start på toppmötet mot GS 86 när Alexander Palosaari öppnade målkontot redan efter fem minuter.

Lagen följdes sedan åt i matchprotokollet innan bortalaget knep ett stadigt grepp om tillställningen efter två mål signerade den gänglige forwarden Oskar Lambertsson. 19-åringen kvitterade först till 3–3 innan han utökade den ledning Emil Eriksson gett KIB.

”Rånade på segern”

Seriesuveränen från Forshaga skulle dock komma tillbaka. Andreas Eriksson reducerade till 4–5 innan Sebastian Green prickade in det vitala kvitteringsmålet. Resultat stod sig tiden ut och mötet gick till förlängning – där det rosaklädda laget drog det längsta strået och är därmed fortsatt obesegrade i serien.

– Vi hade en mängd lägen att avgöra i den tredje perioden. Det känns som att vi blev rånade på segern sett till antalet chanser vi brände, säger Heiche med en dyster ton.

Och tillägger sedan:

– Men hade någon sagt att vi skulle ta poäng mot GS 86 på förhand hade jag varit nöjd. Nu håller vi liv i serien och det känns som att vi kommer vara med i toppen och slåss.