2015-12-03 21:18

2015-12-03 21:18

Rhodin imponerar i Kumla

ISHOCKEY: Karlskogabacken utvecklades i Los Angeles

Karlskogasonen Marcus Rhodin och hans Kumla är nu klart för spel i AllEttan, detta efter segern mot Forshaga på onsdagskvällen. Backklippan Rhodin är starkt bidragande till Kumlas fina säsong så här långt, där försvarsspelet har varit deras signum.
– Försvarsspelet har suttit bra, och det är ändå därför jag är här.

Efter en imponerande säsong i USA och WSHL-laget Los Angeles Bombers, följt av en stark sejour i division 1-laget Borlänge, blev karlskogingen Marcus Rhodin värvad till Kumla som håller till i västra HockeyEttan.

Väl i Kumla så har utvecklingen fortsatt för den defensiva klippan, som med sin fysik och sitt resoluta spel i egen zon har varit starkt bidragande till det fina försvarsspel som det unga Kumlalaget har visat upp under säsongen.

Värvad via Facebook

Rhodin har åtta i plusminus efter 20 spelade matcher.

– För min del har det gått väldigt bra. Jag får en hel del speltid, och får även spela mycket i boxplay – vilket känns jättekul. Det har även gått väldigt bra för laget, man kan nästan inte önska en bättre start än den vi fick, och stundtals har vi varit ruskigt svåra att göra mål på, säger BIK-produkten.

Du hade en säsong i USA, kan du berätta mer om det?

– Jag var lite sugen att prova på någonting nytt efter studenten och spel i BIK:s J20-lag. Av en slump så skrev tränaren i Los Angeles till mig på Facebook och frågade om jag ville förstärka dem i WSHL, och jag nappade direkt. Jag tänkte att det är ju bara att testa och funkar det inte så är det bara att vända hemåt igen.

Utvecklades offensivt

Något som sticker ut lite extra är Rhodins poängproduktion i Los Angeles. På 32 spelade matcher så stod, den annars defensivt inriktade backen, för imponerande 22 poäng i form av fem mål och 17 målgivande passningar.

– Jag fick spela väldigt mycket i alla spelformer, det blev mycket powerplay och även mycket spel i 5–5. Vi var ganska dåligt med backar också, så jag fick fullt förtroende från första början.

Vad var skillnaden mellan att spela juniorhockey i USA kontra division 1 i Sverige?

– I USA är det mer tuta och köra liksom, och det är mindre fokus på det taktiska. Sen är det ju mindre rink där, vilket leder till mindre tid med puck.

Hur utvecklades du som spelare där borta, tycker du?

– Mitt offensiva spel framför allt, sen fick jag spela med mycket mer ansvar än vad jag varit van vid tidigare, och det var väldigt utvecklande för mig.

Hur är livet i Kumla jämfört med Los Angeles då?

– Oj, vädret, säger Rhodin och skrattar.

Klart för AllEttan

Spelet stämmer och det mesta går bra för Rhodin just nu. Förhoppningen är att fortsätta utvecklas och ta nästa steg.

– Självklart vill jag ta mig så högt som möjligt och kanske kunna leva på ishockeyn i framtiden. Just nu har jag kontrakt säsongen ut, men jag stannar gärna i Kumla även nästa säsong, de har något intressant på gång.

Vad har ni som lag för mål med säsongen?

– Målet vi hade när säsongen började var spel i AllEttan, och dit har vi ju kommit nu. Går vi sedan vidare till play off är det en fin bonus, säger Marcus Rhodin.

Efter en imponerande säsong i USA och WSHL-laget Los Angeles Bombers, följt av en stark sejour i division 1-laget Borlänge, blev karlskogingen Marcus Rhodin värvad till Kumla som håller till i västra HockeyEttan.

Väl i Kumla så har utvecklingen fortsatt för den defensiva klippan, som med sin fysik och sitt resoluta spel i egen zon har varit starkt bidragande till det fina försvarsspel som det unga Kumlalaget har visat upp under säsongen.

Värvad via Facebook

Rhodin har åtta i plusminus efter 20 spelade matcher.

– För min del har det gått väldigt bra. Jag får en hel del speltid, och får även spela mycket i boxplay – vilket känns jättekul. Det har även gått väldigt bra för laget, man kan nästan inte önska en bättre start än den vi fick, och stundtals har vi varit ruskigt svåra att göra mål på, säger BIK-produkten.

Du hade en säsong i USA, kan du berätta mer om det?

– Jag var lite sugen att prova på någonting nytt efter studenten och spel i BIK:s J20-lag. Av en slump så skrev tränaren i Los Angeles till mig på Facebook och frågade om jag ville förstärka dem i WSHL, och jag nappade direkt. Jag tänkte att det är ju bara att testa och funkar det inte så är det bara att vända hemåt igen.

Utvecklades offensivt

Något som sticker ut lite extra är Rhodins poängproduktion i Los Angeles. På 32 spelade matcher så stod, den annars defensivt inriktade backen, för imponerande 22 poäng i form av fem mål och 17 målgivande passningar.

– Jag fick spela väldigt mycket i alla spelformer, det blev mycket powerplay och även mycket spel i 5–5. Vi var ganska dåligt med backar också, så jag fick fullt förtroende från första början.

Vad var skillnaden mellan att spela juniorhockey i USA kontra division 1 i Sverige?

– I USA är det mer tuta och köra liksom, och det är mindre fokus på det taktiska. Sen är det ju mindre rink där, vilket leder till mindre tid med puck.

Hur utvecklades du som spelare där borta, tycker du?

– Mitt offensiva spel framför allt, sen fick jag spela med mycket mer ansvar än vad jag varit van vid tidigare, och det var väldigt utvecklande för mig.

Hur är livet i Kumla jämfört med Los Angeles då?

– Oj, vädret, säger Rhodin och skrattar.

Klart för AllEttan

Spelet stämmer och det mesta går bra för Rhodin just nu. Förhoppningen är att fortsätta utvecklas och ta nästa steg.

– Självklart vill jag ta mig så högt som möjligt och kanske kunna leva på ishockeyn i framtiden. Just nu har jag kontrakt säsongen ut, men jag stannar gärna i Kumla även nästa säsong, de har något intressant på gång.

Vad har ni som lag för mål med säsongen?

– Målet vi hade när säsongen började var spel i AllEttan, och dit har vi ju kommit nu. Går vi sedan vidare till play off är det en fin bonus, säger Marcus Rhodin.

  • Alexander Parmhed