2015-12-03 21:52

2015-12-03 21:52

BIK:s J18-lag tog storseger

ISHOCKEY: J18 elit västra: BIK Karlskoga–Falun 8–1 (2–0, 3–0, 3–1)

BIK Karlskogas J18-lag vann med överlägsna 8–1 (2–0, 3–0, 3–1) hemma mot Falun på torsdagskvällen.

Det var redan klart att BIK skulle bli ett av de fem lagen som går vidare till allsvenskt spel efter grundserien. Det hindrade dock inte laget från att ta hem en storseger inför 85 åskådare i Nobelhallen.

BIK hade en 2–0-ledning redan efter första perioden sedan seriens målkung Johan Schreiber slagit till med sin 19:e fullträff i 19:e omgången efter förarbete från Oscar Jemail, och sedan Oliver Eklind ökat på efter passning från Jacob Steen.

I mittenperioden drog BIK ifrån till 5–0. Martin Lindberg satte 3–0 i numerärt överläge, assisterad av Johan Schreiber och Oscar Jemail. Jacob Steen stod för fjärde fullträffen då Gustav Tanner förarbetade. Simon Flodén prickade in femte målet då Johan Schreiber och Adam Schultz noterades för målgivande passningar.

Tidigt i tredje perioden kom 6–0 genom Oliver Eklind då Jacob Steen assisterade. Eklind gjorde strax efter även 7–0 sedan Noel Blom och Jacob Steen spelat fram. Knappt sex minuter före slutet reducerade Falun. I spel fem mot fyra fastställde Marcus Englund slutresultatet till 8–1. Johan Schreiber och Rasmus Sandgren tilldelades passningspoäng.

Genom ett mål och tre passningspoäng stärkte Schreiber greppet om ledningen i den västra elitseriens poängliga. Han är nu uppe i imponerande 40 poäng (19+21).

BIK, som möter Mora hemma på söndag, vann skottstatistiken med 49–15 (17–5, 14–3, 18–7).

– Killarna hittade rätt fokus, även om vi inte började så bra, och jobbade hårt. Eftersom vi var så överlägsna höll vi lite för mycket i pucken efterhand men vi vann stort och gjorde en helt okej match, sammanfattar BIK-tränaren Lars Englund vars lag ligger kvar som tabellfyra.

Det var redan klart att BIK skulle bli ett av de fem lagen som går vidare till allsvenskt spel efter grundserien. Det hindrade dock inte laget från att ta hem en storseger inför 85 åskådare i Nobelhallen.

BIK hade en 2–0-ledning redan efter första perioden sedan seriens målkung Johan Schreiber slagit till med sin 19:e fullträff i 19:e omgången efter förarbete från Oscar Jemail, och sedan Oliver Eklind ökat på efter passning från Jacob Steen.

I mittenperioden drog BIK ifrån till 5–0. Martin Lindberg satte 3–0 i numerärt överläge, assisterad av Johan Schreiber och Oscar Jemail. Jacob Steen stod för fjärde fullträffen då Gustav Tanner förarbetade. Simon Flodén prickade in femte målet då Johan Schreiber och Adam Schultz noterades för målgivande passningar.

Tidigt i tredje perioden kom 6–0 genom Oliver Eklind då Jacob Steen assisterade. Eklind gjorde strax efter även 7–0 sedan Noel Blom och Jacob Steen spelat fram. Knappt sex minuter före slutet reducerade Falun. I spel fem mot fyra fastställde Marcus Englund slutresultatet till 8–1. Johan Schreiber och Rasmus Sandgren tilldelades passningspoäng.

Genom ett mål och tre passningspoäng stärkte Schreiber greppet om ledningen i den västra elitseriens poängliga. Han är nu uppe i imponerande 40 poäng (19+21).

BIK, som möter Mora hemma på söndag, vann skottstatistiken med 49–15 (17–5, 14–3, 18–7).

– Killarna hittade rätt fokus, även om vi inte började så bra, och jobbade hårt. Eftersom vi var så överlägsna höll vi lite för mycket i pucken efterhand men vi vann stort och gjorde en helt okej match, sammanfattar BIK-tränaren Lars Englund vars lag ligger kvar som tabellfyra.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.