2015-12-02 15:32

2015-12-02 15:32

Anton kan byta lag efter målsuccé

ISHOCKEY: Delad femma i skytteligan trots spel i bottenlag

Karlskogakillen Anton Gustafsson, 25, gör succé i Langnau i högsta ligan i Schweiz. Nu gör uppgifter från Schweiz gällande att han byter till ett bättre lag inför nästa hockeysäsong.

Nykomlingen Langnau, som hans pappa Bengt-Åke förde upp i Nationalliga A i våras men sedan fick sluta, ligger i botten på serien men det har inte hindrat Gustafsson från att producera mycket bra. Han ligger delad femma i seriens skytteliga.

Nu skriver Grégory Beaud på sajten 20min.ch att Gustafsson ska ha bestämt sig för spel med Fribourg inför nästa säsong. Fribourg är trea i ligan.

Gustafsson, som tingades av pappa Bengt-Åkes gamla klubb Washington Capitals i NHL-draften, har spelat i Langnau de senaste tre säsongerna och har ytterligare två år bakom sig i klubben sedan tidigare. Det gör att han inte räknas som ”importspelare”. Varje lag får ha fyra sådana. Att han inte räknas som ”importspelare” gör honom förstås ännu mer attraktiv på spelarmarknaden.

Nykomlingen Langnau, som hans pappa Bengt-Åke förde upp i Nationalliga A i våras men sedan fick sluta, ligger i botten på serien men det har inte hindrat Gustafsson från att producera mycket bra. Han ligger delad femma i seriens skytteliga.

Nu skriver Grégory Beaud på sajten 20min.ch att Gustafsson ska ha bestämt sig för spel med Fribourg inför nästa säsong. Fribourg är trea i ligan.

Gustafsson, som tingades av pappa Bengt-Åkes gamla klubb Washington Capitals i NHL-draften, har spelat i Langnau de senaste tre säsongerna och har ytterligare två år bakom sig i klubben sedan tidigare. Det gör att han inte räknas som ”importspelare”. Varje lag får ha fyra sådana. Att han inte räknas som ”importspelare” gör honom förstås ännu mer attraktiv på spelarmarknaden.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.