2015-12-01 18:03

2015-12-01 18:03

Åtta medaljer för Karlskogasimmarna

SIMNING: Alexander Nylén klarast lysande

Simmare från hela Mellansverige deltog i Sparbanken Cup. Karlskoga SF fixade konkurrensen på ett imponerande sätt och slog 30 personliga rekord på 57 starter.

Alexander Nylén, 15, visade allra vassast dagsform av de tio pigga Karlskogasimmarna. Nylén slog personligt rekord på samtliga fem distanser, vilket inbringade fyra av de åtta medaljerna i form av tre guld och ett silver.

– Dessutom lyckades han gå vidare till semifinal på 50 meter frisim där han tävlade mot alla åldrar med den fina tiden 26,78, säger tränaren Åke Nylén.

Igor Blagojevic, även han 15, imponerade också stort genom att simma hem tre brons.

– Han simmade fyra distanser och slog tre personliga rekord. 1.15,84 på 100 meter bröstsim, där han blev trea, var hans bästa resultat. Det var endast två sekunder från kvaltiden till Swim Open, säger Nylén.

KM nästa tävling

Den åttonde och sista medaljen fixade 18-åriga Elin Håkansson.

– Hon gjorde sju starter, varav fem individuella och tog en bronsmedalj på 400 meter frisim efter tiden 5.00,36.

De sju andra simmarna – Alexandra Kinell, Sanna Lekberg, Emilia Eerola, Saga Grandelius, Elin Waara, Emma Waara, Agnes Rydh-Dufva – bidrog till en överlag mycket stark KSF-tävling i form av totalt 30 personliga rekord på 57 starter.

Närmast väntar en veckas vila följt av träning inför KM, som blir årets sista tävling. Nästa stortävling är tidigare nämnda Swim Open i månadsskiftet mars-april.

– Det är en tävling som simförbundet arrangerar i Stockholm för hela svenska simeliten. Alexander Nylén har klarat kvaltiden på tre distanser och jag hoppas även få med Igor Blagojevic på 100m bröstsim.

Alexander Nylén, 15, visade allra vassast dagsform av de tio pigga Karlskogasimmarna. Nylén slog personligt rekord på samtliga fem distanser, vilket inbringade fyra av de åtta medaljerna i form av tre guld och ett silver.

– Dessutom lyckades han gå vidare till semifinal på 50 meter frisim där han tävlade mot alla åldrar med den fina tiden 26,78, säger tränaren Åke Nylén.

Igor Blagojevic, även han 15, imponerade också stort genom att simma hem tre brons.

– Han simmade fyra distanser och slog tre personliga rekord. 1.15,84 på 100 meter bröstsim, där han blev trea, var hans bästa resultat. Det var endast två sekunder från kvaltiden till Swim Open, säger Nylén.

KM nästa tävling

Den åttonde och sista medaljen fixade 18-åriga Elin Håkansson.

– Hon gjorde sju starter, varav fem individuella och tog en bronsmedalj på 400 meter frisim efter tiden 5.00,36.

De sju andra simmarna – Alexandra Kinell, Sanna Lekberg, Emilia Eerola, Saga Grandelius, Elin Waara, Emma Waara, Agnes Rydh-Dufva – bidrog till en överlag mycket stark KSF-tävling i form av totalt 30 personliga rekord på 57 starter.

Närmast väntar en veckas vila följt av träning inför KM, som blir årets sista tävling. Nästa stortävling är tidigare nämnda Swim Open i månadsskiftet mars-april.

– Det är en tävling som simförbundet arrangerar i Stockholm för hela svenska simeliten. Alexander Nylén har klarat kvaltiden på tre distanser och jag hoppas även få med Igor Blagojevic på 100m bröstsim.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.