2015-11-26 21:09

2015-11-26 21:09

Johan Schreiber BIK:s derbyhjälte

ISHOCKEY: J18 elit västra: BIK Karlskoga–Örebro 3–2 (1–0, 0–1, 1–1, 1–0)

Johan Schreiber gjorde det avgörande 3–2-målet i förlängningen när BIK Karlskogas J18-lag vann derbyt hemma mot Örebro.

Inför torsdagens möte i Nobelhallen stod lagen på samma poäng. Att Örebro låg fyra och BIK femma berodde på att Örebro hade fyra måls bättre målskillnad. Så det var ingen överraskning att det blev en jämn kamp där lagen följdes åt målmässigt.

Även om BIK förlorade skottstatistiken med 5–18 i första perioden höll Pontus Eltonius nollan. Efter 14.02, i ett numerärt underläge, slog seriens poängkung Johan Schreiber till med sitt 14:e mål för säsongen i J18-laget och gav BIK ledningen med 1–0 sedan Oscar Jemail stått för förarbetet.

I andra perioden vann däremot BIK skotten (11–7) men förlorade perioden. Enda målet kom efter 16.42.

Med 7.19 spelade av tredje akten tog BIK åter ledningen. David Lilja, 15-åringen som inom kort ska på ett läger med det blivande U16-landslaget, gjorde målet. Han assisterades av Adam Schultz och Johan Schreiber. Endast 38 sekunder var det utjämnat. Det blev inga fler mål i tredje perioden där skottstatistiken gick i hemmafavör; 10–8.

Då det gått 2.42 av förlängningen kom BIK:s segermål. Precis som vid 1–0 var det Johan Schreiber som gjorde målet, assisterad av Oscar Jemail. Då spelade det ingen roll att BIK förlorade skottstatistiken med 29–35 (2–3 i förlängningen). Genom segern tog BIK över fjärdeplatsen i ligan från Örebro. På söndag spelar Karlskogakillarna igen. Då handlar det om bortamöte med Arboga.

Inför torsdagens möte i Nobelhallen stod lagen på samma poäng. Att Örebro låg fyra och BIK femma berodde på att Örebro hade fyra måls bättre målskillnad. Så det var ingen överraskning att det blev en jämn kamp där lagen följdes åt målmässigt.

Även om BIK förlorade skottstatistiken med 5–18 i första perioden höll Pontus Eltonius nollan. Efter 14.02, i ett numerärt underläge, slog seriens poängkung Johan Schreiber till med sitt 14:e mål för säsongen i J18-laget och gav BIK ledningen med 1–0 sedan Oscar Jemail stått för förarbetet.

I andra perioden vann däremot BIK skotten (11–7) men förlorade perioden. Enda målet kom efter 16.42.

Med 7.19 spelade av tredje akten tog BIK åter ledningen. David Lilja, 15-åringen som inom kort ska på ett läger med det blivande U16-landslaget, gjorde målet. Han assisterades av Adam Schultz och Johan Schreiber. Endast 38 sekunder var det utjämnat. Det blev inga fler mål i tredje perioden där skottstatistiken gick i hemmafavör; 10–8.

Då det gått 2.42 av förlängningen kom BIK:s segermål. Precis som vid 1–0 var det Johan Schreiber som gjorde målet, assisterad av Oscar Jemail. Då spelade det ingen roll att BIK förlorade skottstatistiken med 29–35 (2–3 i förlängningen). Genom segern tog BIK över fjärdeplatsen i ligan från Örebro. På söndag spelar Karlskogakillarna igen. Då handlar det om bortamöte med Arboga.