2015-11-22 13:50

2015-11-22 13:50

Försvarsmisstag fällde BIK i hemmamötet med Borlänge

ISHOCKEY: Tidigare obesegrade BIK J20 tvingades inkassera sin andra förlust på tre matcher

BIK spelade på intet sätt dåligt, utan dominerade spelet. Men på grund av ineffektivitet, två missade straffar och några kostsamma försvarsmissar föll laget med 2–3.
– Vi ville för mycket och tänkte inte riktigt på att spela taktiskt. Men jag ser hellre att vi kämpar, det andra kan vi rätta till, säger BIK-tränaren Henric Johansson.

BIK J20 hade knappast de berömda marginalerna med sig mot Borlänge. I början av andra perioden pressade serieledaren, efter Calle Kjällströms 1–1-kvittering i powerplay i mitten av första, för ett ledningsmål.

I stället gjorde bortalagets Johannes Matses 2–1 med 9.30 på matchklockan. BIK fortsatte dock att föra matchen. Den hårda hemmapressen resulterade anmärkningsvärt i två straffar under de fyra sista minuterna av mellanperioden.

”Blev för ivriga”

Men varken Johan Schreiber, som har spelat en hel del med A-laget de senaste veckorna, eller Rasmus Nysten lyckades hitta nätet.

– Alla som var inne under första situationen sa att pucken var inne också, att de tryckte in den i röran. Sedan fick vi straff på det i stället, säger BIK-tränaren Henric Johansson.

Borlänge lyckades hålla 2–1-ledningen perioden ut. Bara 1.20 in i tredje ökade bortalaget på till 3–1. Signifikativt för dagen så kom målet till efter att en BIK-spelare fått ett felskär på blålinjen och ramlat.

BIK vann skotten med 14–6 i slutperioden, men kom inte närmre än Marcus Englunds 2–3-reducering med 32 sekunder kvar.

– Målen vi släppte in var frukten av dåligt försvarsspel. Ett av målen gjorde en spelare som var sopren i slottet, det var några sådana situationer. Vi blev för ivriga att hjälpa till där pucken var, säger Johansson.

– Vi måste plocka bort killarna som inte har pucken. Vi har varit lite dåliga på det generellt och i dag var det extra tydligt.

Nöjd med inställningen

Vid sidan av markeringsmissarna tycker Johansson att hans lag gjorde en klart godkänd insats, vilket 39–23 i skott understryker.

– Det är juniorhockey och vi ville för mycket. Vi tänkte inte riktigt på att spela taktiskt. Men jag ser hellre att vi kämpar än att taktiken sitter till hundra, den kan vi prata om och rätta till. Kommer vi däremot ut loja till en match och spelar med dålig intensitet så är det svårt att trampa i gång.

– Vi gjorde mycket bra, men helheten måste vara bra. Det går inte att bjuda på såna här lägen.

Forwarden Johan Schreiber och Viktor Kyrk får ett extra omnämnande för deras insatser.

BIK J20 hade knappast de berömda marginalerna med sig mot Borlänge. I början av andra perioden pressade serieledaren, efter Calle Kjällströms 1–1-kvittering i powerplay i mitten av första, för ett ledningsmål.

I stället gjorde bortalagets Johannes Matses 2–1 med 9.30 på matchklockan. BIK fortsatte dock att föra matchen. Den hårda hemmapressen resulterade anmärkningsvärt i två straffar under de fyra sista minuterna av mellanperioden.

”Blev för ivriga”

Men varken Johan Schreiber, som har spelat en hel del med A-laget de senaste veckorna, eller Rasmus Nysten lyckades hitta nätet.

– Alla som var inne under första situationen sa att pucken var inne också, att de tryckte in den i röran. Sedan fick vi straff på det i stället, säger BIK-tränaren Henric Johansson.

Borlänge lyckades hålla 2–1-ledningen perioden ut. Bara 1.20 in i tredje ökade bortalaget på till 3–1. Signifikativt för dagen så kom målet till efter att en BIK-spelare fått ett felskär på blålinjen och ramlat.

BIK vann skotten med 14–6 i slutperioden, men kom inte närmre än Marcus Englunds 2–3-reducering med 32 sekunder kvar.

– Målen vi släppte in var frukten av dåligt försvarsspel. Ett av målen gjorde en spelare som var sopren i slottet, det var några sådana situationer. Vi blev för ivriga att hjälpa till där pucken var, säger Johansson.

– Vi måste plocka bort killarna som inte har pucken. Vi har varit lite dåliga på det generellt och i dag var det extra tydligt.

Nöjd med inställningen

Vid sidan av markeringsmissarna tycker Johansson att hans lag gjorde en klart godkänd insats, vilket 39–23 i skott understryker.

– Det är juniorhockey och vi ville för mycket. Vi tänkte inte riktigt på att spela taktiskt. Men jag ser hellre att vi kämpar än att taktiken sitter till hundra, den kan vi prata om och rätta till. Kommer vi däremot ut loja till en match och spelar med dålig intensitet så är det svårt att trampa i gång.

– Vi gjorde mycket bra, men helheten måste vara bra. Det går inte att bjuda på såna här lägen.

Forwarden Johan Schreiber och Viktor Kyrk får ett extra omnämnande för deras insatser.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.