2015-11-19 22:39

2015-11-19 22:39

Linus Gustavsson klar för Strömtorp

FOTBOLL: Backklippan Linus Gustavsson byter Immetorp mot Strömtorp

Han visade, jumboplaceringen till trots, upp ett starkt försvarsspel i fyran den gångna säsongen. Nu är Linus Gustavsson klar som Strömtorps första värvning inför division 3-återkomsten.
– Jag ska försöka ta en plats i en jäkligt bra elva, säger Gustavsson.

Drygt en månad har gått sedan Strömtorp, tack vare ett imponerande kval med tre raka segrar och 8–2 i målskillnad, fixade avancemanget till trean.

Nu har laget gjort sitt första nyförvärv inför division 3-återkomsten. Immetorp slutade sist i serien med bara tio poäng på 22 matcher, men mittbacken Linus Gustavsson imponerade likväl i sin första division 4-säsong.

Han gjorde, inte minst, en jättematch på Strömtorps IP i juni. Hans Immetorp skakade då om Strömtorp rejält innan hemmalaget punkterade matchen med ett 2–0-mål i slutminuterna.

Tuff konkurrens

Nu har Gustavsson tackat ja till division 3-spel med Strömtorp.

– Det ska bli kul faktiskt, en utmaning. Jag har aldrig provat division 3 förut så det ska bli riktigt roligt, säger Gustavsson som bor i Örebro och fick anbud både från andra lokala och närkingska klubbar.

Hur kommer det sig att det blev just Strömtorp?

– Immetorp åkte ner i division 5 och jag kände att jag höll ganska bra i division 4 och ville prova i division 3. Hela min familj håller på Strömtorp och jag har spelat en säsong i Strömtorp (2010) och har många kompisar i laget.

– Strömtorp ligger varmt om hjärtat så. Man är ju Degerforsare och Strömtorp är ju ”Lirarnas lag”, ler Gustavsson.

Linus spelar helst mittback, men är även högst användbar som ytterback. Detta ser han som positivt då Strömtorps mittbackskonkurrens är extraordinär med namn som Linus Mälman och tidigare DIF-spelarna Alexander Hjärpe och Andreas Gunnarsson.

– Mittbackarna är jäkligt bra så jag kanske, först och främst, riktar in mig på ytterback. Jag hoppas ta en plats någonstans i en jäkligt stark elva, få chansen att visa upp mig och att jag kan hålla i division 3, säger Gustavsson som tror på en positiv nykomlingssäsong för sitt nya lag.

Tränaren Niclas Mendritzki är nöjd över att ett redan konkurrenskraftigt försvar nu är ännu starkare.

– Vi har sett honom i Immetorp och tycker att han har något. Vi ser en stabil back som kan ta några kliv till hos oss. Det gick lite fort på förra träningen, men det kommer ju. Kommer han in i tempot är han definitivt en spelare som är med och konkurrerar om en A-lagsplats, säger Mendritzki.

Drygt en månad har gått sedan Strömtorp, tack vare ett imponerande kval med tre raka segrar och 8–2 i målskillnad, fixade avancemanget till trean.

Nu har laget gjort sitt första nyförvärv inför division 3-återkomsten. Immetorp slutade sist i serien med bara tio poäng på 22 matcher, men mittbacken Linus Gustavsson imponerade likväl i sin första division 4-säsong.

Han gjorde, inte minst, en jättematch på Strömtorps IP i juni. Hans Immetorp skakade då om Strömtorp rejält innan hemmalaget punkterade matchen med ett 2–0-mål i slutminuterna.

Tuff konkurrens

Nu har Gustavsson tackat ja till division 3-spel med Strömtorp.

– Det ska bli kul faktiskt, en utmaning. Jag har aldrig provat division 3 förut så det ska bli riktigt roligt, säger Gustavsson som bor i Örebro och fick anbud både från andra lokala och närkingska klubbar.

Hur kommer det sig att det blev just Strömtorp?

– Immetorp åkte ner i division 5 och jag kände att jag höll ganska bra i division 4 och ville prova i division 3. Hela min familj håller på Strömtorp och jag har spelat en säsong i Strömtorp (2010) och har många kompisar i laget.

– Strömtorp ligger varmt om hjärtat så. Man är ju Degerforsare och Strömtorp är ju ”Lirarnas lag”, ler Gustavsson.

Linus spelar helst mittback, men är även högst användbar som ytterback. Detta ser han som positivt då Strömtorps mittbackskonkurrens är extraordinär med namn som Linus Mälman och tidigare DIF-spelarna Alexander Hjärpe och Andreas Gunnarsson.

– Mittbackarna är jäkligt bra så jag kanske, först och främst, riktar in mig på ytterback. Jag hoppas ta en plats någonstans i en jäkligt stark elva, få chansen att visa upp mig och att jag kan hålla i division 3, säger Gustavsson som tror på en positiv nykomlingssäsong för sitt nya lag.

Tränaren Niclas Mendritzki är nöjd över att ett redan konkurrenskraftigt försvar nu är ännu starkare.

– Vi har sett honom i Immetorp och tycker att han har något. Vi ser en stabil back som kan ta några kliv till hos oss. Det gick lite fort på förra träningen, men det kommer ju. Kommer han in i tempot är han definitivt en spelare som är med och konkurrerar om en A-lagsplats, säger Mendritzki.