2015-11-16 17:44

2015-11-16 18:57

Marcus Nilsson lämnar KB för Ölme

FOTBOLL: "Nille" följer med Fredric Zetterström och Jonas Iwersen till division 4-laget

KB tappar en av säsongens mest framträdande spelare. Mångsidige Marcus Nilsson är överens med Ölme om ett ettårskontrakt.
– Jag hoppas kunna bidra så mycket som möjligt och hjälpa laget upp i trean, säger Nilsson.

Nilsson tillhörde både KB och Degerfors under den gångna säsongen. 20-åringen spelade ett par matcher med Degerfors U21-lag, men gjorde framför allt en stark debutsäsong för KB i division 3 västra Svealand.

Nu fortsätter karriären i Ölme, som ramlade ur KB:s serie i höstas och nu satsar på ett återtåg till trean.

– Det ska bli spännande, om det som de har sagt stämmer. De har stora ambitioner och jag tror det kan bli intressant, säger Nilsson.

”Nilles” ursprungstanke var att stanna kvar i KB längre än en säsong.

– Det har absolut varit en bra säsong i KB. Jag trivdes jättebra och det är en jättebra klubb. Men det krockade lite grann med mina jobbtider, KB tränar tidigare än Ölme. Samtidigt känner jag att Ölme också har ambitioner och vill framåt.

Ölme tränas av karlskogingen Fredric Zetterström, som styrde rodret i KB under säsongen men inte fick fortsatt förtroende. Nilsson medger att även Zetterström är en bidragande orsak till att valet föll på Ölme.

– Fredric är jäkligt duktig och brinner för det här. Det var han som drog upp Ölme till en början och när jag åkte dit och träffade dem var det de erbjöd intressant. De har en bra syn på fotboll.

Hur ser du på utmaningen, att vara med och försöka vända Ölmes trend?

– Det är det som blir utmaningen. Jag kommer till en klubb som är på väg neråt och jag har inte spelat så lågt ner. Förhoppningen är att komma uppåt och det vore kul att få vara med och hjälpa laget upp i trean.

Får offensiv roll

Den tidigare DIF-junioren spelade på många olika positioner under säsongen, inte minst vänsterback. Förhoppningen är att få en mer offensiv roll den här säsongen.

– Det är sagt att jag ska spela som offensiv innermittfältare, bredvid Samuel (Quattara, tidigare Karlskoga SK). Det ska bli kul, det är ett litet plus. Den här säsongen har jag nästan spelat på alla positioner, det vore skönt att få det så att man har en position och kan känna sig bekväm.

Vad har du för ambitioner kvar med fotbollen?

– Det jag tänker med att prova Ölme är att jag går ner i fyran, men hoppas att det ska ha effekten ett steg bakåt och två framåt. Jag rör mig runt lite och kollar vad som finns och är det någon gång man ska snurra lite är det väl när man fortfarande har åldern någorlunda inne.

”Synd att han lämnar”

KB har åkt på en tuff start vad gäller arbetet med nästa säsongs trupp. Vid sidan av Marcus Nilsson lämnade även anfallaren Jonas Iwersen, lagets främste målskytt den gångna säsongen, för Ölme förra veckan.

– KB kan inte mäta sig med Ölme vad gäller pengar, jag kan förstå det. Nu sa ”Nille” att han ville testa på något nytt. Det är en bra kille, det är synd att han byter klubb. Jag tror att han hade haft en bättre utveckling i KB, säger KB-sportchefen Thomas ”Bovall” Karlsson.

Vad betyder det för er att han lämnar?

– Han var en av de yngre spelarna som man ville skulle ta en plats och han spelade även många matcher. Det är synd, men någon annan får ta chansen.

Nilsson tillhörde både KB och Degerfors under den gångna säsongen. 20-åringen spelade ett par matcher med Degerfors U21-lag, men gjorde framför allt en stark debutsäsong för KB i division 3 västra Svealand.

Nu fortsätter karriären i Ölme, som ramlade ur KB:s serie i höstas och nu satsar på ett återtåg till trean.

– Det ska bli spännande, om det som de har sagt stämmer. De har stora ambitioner och jag tror det kan bli intressant, säger Nilsson.

”Nilles” ursprungstanke var att stanna kvar i KB längre än en säsong.

– Det har absolut varit en bra säsong i KB. Jag trivdes jättebra och det är en jättebra klubb. Men det krockade lite grann med mina jobbtider, KB tränar tidigare än Ölme. Samtidigt känner jag att Ölme också har ambitioner och vill framåt.

Ölme tränas av karlskogingen Fredric Zetterström, som styrde rodret i KB under säsongen men inte fick fortsatt förtroende. Nilsson medger att även Zetterström är en bidragande orsak till att valet föll på Ölme.

– Fredric är jäkligt duktig och brinner för det här. Det var han som drog upp Ölme till en början och när jag åkte dit och träffade dem var det de erbjöd intressant. De har en bra syn på fotboll.

Hur ser du på utmaningen, att vara med och försöka vända Ölmes trend?

– Det är det som blir utmaningen. Jag kommer till en klubb som är på väg neråt och jag har inte spelat så lågt ner. Förhoppningen är att komma uppåt och det vore kul att få vara med och hjälpa laget upp i trean.

Får offensiv roll

Den tidigare DIF-junioren spelade på många olika positioner under säsongen, inte minst vänsterback. Förhoppningen är att få en mer offensiv roll den här säsongen.

– Det är sagt att jag ska spela som offensiv innermittfältare, bredvid Samuel (Quattara, tidigare Karlskoga SK). Det ska bli kul, det är ett litet plus. Den här säsongen har jag nästan spelat på alla positioner, det vore skönt att få det så att man har en position och kan känna sig bekväm.

Vad har du för ambitioner kvar med fotbollen?

– Det jag tänker med att prova Ölme är att jag går ner i fyran, men hoppas att det ska ha effekten ett steg bakåt och två framåt. Jag rör mig runt lite och kollar vad som finns och är det någon gång man ska snurra lite är det väl när man fortfarande har åldern någorlunda inne.

”Synd att han lämnar”

KB har åkt på en tuff start vad gäller arbetet med nästa säsongs trupp. Vid sidan av Marcus Nilsson lämnade även anfallaren Jonas Iwersen, lagets främste målskytt den gångna säsongen, för Ölme förra veckan.

– KB kan inte mäta sig med Ölme vad gäller pengar, jag kan förstå det. Nu sa ”Nille” att han ville testa på något nytt. Det är en bra kille, det är synd att han byter klubb. Jag tror att han hade haft en bättre utveckling i KB, säger KB-sportchefen Thomas ”Bovall” Karlsson.

Vad betyder det för er att han lämnar?

– Han var en av de yngre spelarna som man ville skulle ta en plats och han spelade även många matcher. Det är synd, men någon annan får ta chansen.