2015-11-16 22:51

2015-11-16 22:51

Glödhete Broberg vill testa lyckan utomlands

FOTBOLL: Agenten bekräftar följe från utländska klubbar

Örebromittfältaren Martin Broberg tillhörde allsvenskans absolut bästa spelare i höst. Nu lockas Karlskogasonen starkt av att testa vingarna utomlands.
– Känns det rätt och Örebro och klubben kommer överens är det klart att det lockar väldigt mycket. Jag har det som mål, säger Broberg.

Martin Broberg, som inte fick en enda minuts speltid i Djurgården under allsvenskans första halva, exploderade formligen i Örebro under höstsäsongen.

Brobergs offensiva giftighet, sommarvärvningen noterades för tio mål och två assister på tretton starter, var den avgörande faktorn i Örebros resa från formsvagt bottenlag till att sluta som nia med trygga tolv poäng ner till negativt kval.

Den 25-årige Karlskoga SK-produktens storform passerade inte obemärkt.

– Det finns ett stort intresse för det han har presterat i höst. Det är många som tycker att det är en overklig utveckling – från noll minuters speltid till att göra hösten han har gjort, säger Brobergs agent John Thornberg.

– Det är många som har undrat vad som har hänt. Men jag som har följt honom mycket tycker att de takterna han visade i Djurgården förra säsongen påminner ganska mycket om det han har visat i höst.

Thornberg bekräftar att utländska klubbar har studerat Broberg live under hösten.

– Det är många som har följt honom, men vi har ännu inte fått något konkret förslag. Han är under kontrakt med Örebro också och det är framför allt en dialog mellan klubbarna i så fall.

Huvudpersonen själv medger dock att utlandet är starkt tilltalande.

– Det är klart att jag trivs jättebra i laget och hela den biten. Men ett äventyr utanför Sverige lockar givetvis, så är det ju. Det är mycket som ska stämma för att det ska bli så, men det lockar självklart jättemycket. Jag har det som mål, säger Martin Broberg.

Skulle du ta chansen redan nu om den kom?

– Skulle jag få chansen och det känns rätt och Örebro och klubben kommer överens, det är grunden för att det ska hända, så är det klart att det är väldigt intressant, säger Broberg vars kontrakt med Örebro sträcker sig över ytterligare tre säsonger.

Finns det något särskilt land eller någon särskild liga som lockar?

– Det viktigaste är att det känns rätt fotbollsmässigt och är något man känner att man kan bygga vidare på. Det är inte så att man känner att ”wow, jag vill till just det stället”, utan jag vill komma till ett ställe där man kan ta ytterligare kliv.

– Det finns många olika ligor och länder. Holland naturligtvis och Tyskland lockar också jättemycket.

Martin Broberg, som inte fick en enda minuts speltid i Djurgården under allsvenskans första halva, exploderade formligen i Örebro under höstsäsongen.

Brobergs offensiva giftighet, sommarvärvningen noterades för tio mål och två assister på tretton starter, var den avgörande faktorn i Örebros resa från formsvagt bottenlag till att sluta som nia med trygga tolv poäng ner till negativt kval.

Den 25-årige Karlskoga SK-produktens storform passerade inte obemärkt.

– Det finns ett stort intresse för det han har presterat i höst. Det är många som tycker att det är en overklig utveckling – från noll minuters speltid till att göra hösten han har gjort, säger Brobergs agent John Thornberg.

– Det är många som har undrat vad som har hänt. Men jag som har följt honom mycket tycker att de takterna han visade i Djurgården förra säsongen påminner ganska mycket om det han har visat i höst.

Thornberg bekräftar att utländska klubbar har studerat Broberg live under hösten.

– Det är många som har följt honom, men vi har ännu inte fått något konkret förslag. Han är under kontrakt med Örebro också och det är framför allt en dialog mellan klubbarna i så fall.

Huvudpersonen själv medger dock att utlandet är starkt tilltalande.

– Det är klart att jag trivs jättebra i laget och hela den biten. Men ett äventyr utanför Sverige lockar givetvis, så är det ju. Det är mycket som ska stämma för att det ska bli så, men det lockar självklart jättemycket. Jag har det som mål, säger Martin Broberg.

Skulle du ta chansen redan nu om den kom?

– Skulle jag få chansen och det känns rätt och Örebro och klubben kommer överens, det är grunden för att det ska hända, så är det klart att det är väldigt intressant, säger Broberg vars kontrakt med Örebro sträcker sig över ytterligare tre säsonger.

Finns det något särskilt land eller någon särskild liga som lockar?

– Det viktigaste är att det känns rätt fotbollsmässigt och är något man känner att man kan bygga vidare på. Det är inte så att man känner att ”wow, jag vill till just det stället”, utan jag vill komma till ett ställe där man kan ta ytterligare kliv.

– Det finns många olika ligor och länder. Holland naturligtvis och Tyskland lockar också jättemycket.