2015-11-15 16:36

2015-11-15 16:36

BIK:s J20-lag tillbaka som vinnare

ISHOCKEY: J20 elit: BIK Karlskoga–Grums 4–3 (2–0, 2–0, 0–3)

BIK Karlskogas J20-lag förlorade tidigare i veckan sin första match den här säsongen. På lördagen var BIK-killarna tillbaka som vinnare genom 4–3 (2–0, 2–0, 0–3) hemma mot Grums.

BIK har därmed tagit tolv trepoängare och en tvåpoängare på 14 matcher.

I hemmamötet med Grums kom BIK ut bra från början. Det blev två mål både i första och andra perioden. Alexander Andersson (assisterad av William Hedlund) gjorde 1–0 medan Dennis Rosander (Viktor Kyrk och Oliver Eklind) ökade på till 2–0 i samband med ett numerärt överläge. William Hedlund (Erik Fagerlin) satte 3–0 medan Alexander Andersson (Olle Hellström och Gustav Ahlin) satte 4–0.

– Vi är riktigt nöjda med de två första perioderna, säger BIK-tränaren Henric Johansson.

Grums närmade sig

Grums reducerade efter knappt tre minuter i tredje akten och fick energi av det. Med lite mindre än sju minuter spelade blev det ytterligare en reducering. Efter att Grums gjort ett tredje mål, som kom i samband med ett fem mot fyra-läge, när knappt sju minuter återstod var BIK pressat men även om Grums hade en puck i ribban och satte hård press höll Johanssons lag undan till seger.

– Det är nyttigt för spelarnas utveckling att lösa sådana här uppgifter också. Det var starkt och uppoffrande jobb från killarna, tycker tränaren.

Kedjan med Alexander Andersson, Oliver Eklind och Dennis Rosander var BIK:s bästa enhet i den här matchen.

Skottstatistiken vanns med 35–26 (12–10, 12–6, 11–10).

På lördag spelas nästa match. Då gästar Borlänge, som besegrades med 2–1 i premiären i höstas, Nobelhallen.

BIK har därmed tagit tolv trepoängare och en tvåpoängare på 14 matcher.

I hemmamötet med Grums kom BIK ut bra från början. Det blev två mål både i första och andra perioden. Alexander Andersson (assisterad av William Hedlund) gjorde 1–0 medan Dennis Rosander (Viktor Kyrk och Oliver Eklind) ökade på till 2–0 i samband med ett numerärt överläge. William Hedlund (Erik Fagerlin) satte 3–0 medan Alexander Andersson (Olle Hellström och Gustav Ahlin) satte 4–0.

– Vi är riktigt nöjda med de två första perioderna, säger BIK-tränaren Henric Johansson.

Grums närmade sig

Grums reducerade efter knappt tre minuter i tredje akten och fick energi av det. Med lite mindre än sju minuter spelade blev det ytterligare en reducering. Efter att Grums gjort ett tredje mål, som kom i samband med ett fem mot fyra-läge, när knappt sju minuter återstod var BIK pressat men även om Grums hade en puck i ribban och satte hård press höll Johanssons lag undan till seger.

– Det är nyttigt för spelarnas utveckling att lösa sådana här uppgifter också. Det var starkt och uppoffrande jobb från killarna, tycker tränaren.

Kedjan med Alexander Andersson, Oliver Eklind och Dennis Rosander var BIK:s bästa enhet i den här matchen.

Skottstatistiken vanns med 35–26 (12–10, 12–6, 11–10).

På lördag spelas nästa match. Då gästar Borlänge, som besegrades med 2–1 i premiären i höstas, Nobelhallen.