2015-11-12 22:46

2015-11-12 22:46

Svängigt när KIB segrade

INNEBANDY: Tränaren Mikael Heiche: "Dietmann avgjorde"

Karlskoga fortsätter att imponera i division 2. Derbyviktorian från helgen följdes under torsdagskvällen upp av en vital 8–5-seger mot Hultsberg/Björkås, som inför bataljen skuggade just östvärmlänningarna i tabellen.

De blåklädda fick dock en tung start på den första perioden när den före detta Warbergspelaren Daniel Falk hittade nätet redan efter tre minuter. En bedrift 27-åringen upprepade fyra minuter senare när han drygade ut ledningen till 0–2.

Hemmalaget repade dock mod i slutet av akten och hann med att både reducera, kvittera och ta ledningen inom loppet av en dryg minut. Magnus Tomasson var den sista att skriva in sig i målprotokollet i den första perioden och såg även till att vara den första att göra det i den efterföljande akten då han utökade övertaget till 4–2.

Karlstadslaget skulle dock komma tillbaka. Nio minuter efter Tomassons mål var det kvitterat efter att Daniel Falk prickat in sitt tredje mål för dagen. Falks bror, Kevin Björklund, såg även han till att skriva in sig i målprotokollet med sin 5–5-balja i den tredje akten. Dessförinnan hade Oskar Lambertsson gett hemmalaget ledningen.

Dietmann avgjorde

Matchen stod och vägde vid ställningen 5–5, men Kristofer Dietmann visade vägen genom sitt 6–5-mål efter 10.39. Elva sekunder senare var det dags igen då östvärmlänningarna utökade, Rasmus Nordwall sist på bollen.

Med sex minuter kvar att spela prickade segerorganisatören Dietmann även in det avslutande 8–5-målet och förseglade därmed bataljens öde.

– Dietmann är en riktig sniper och klev verkligen fram i dag och avgjorde, berömmer tränaren Mikael Heiche.

I slutet av mötet var det heta känslor mellan lagen och matchen rättskipare hade fullt upp. Sex utvisningar delades ut sista sex minuterna, varav två var femminutare.

– Det var en del spelare som tappade humöret i slutet. Mycket tjafs och fula efterslängningar, avslutar Heiche.

De blåklädda fick dock en tung start på den första perioden när den före detta Warbergspelaren Daniel Falk hittade nätet redan efter tre minuter. En bedrift 27-åringen upprepade fyra minuter senare när han drygade ut ledningen till 0–2.

Hemmalaget repade dock mod i slutet av akten och hann med att både reducera, kvittera och ta ledningen inom loppet av en dryg minut. Magnus Tomasson var den sista att skriva in sig i målprotokollet i den första perioden och såg även till att vara den första att göra det i den efterföljande akten då han utökade övertaget till 4–2.

Karlstadslaget skulle dock komma tillbaka. Nio minuter efter Tomassons mål var det kvitterat efter att Daniel Falk prickat in sitt tredje mål för dagen. Falks bror, Kevin Björklund, såg även han till att skriva in sig i målprotokollet med sin 5–5-balja i den tredje akten. Dessförinnan hade Oskar Lambertsson gett hemmalaget ledningen.

Dietmann avgjorde

Matchen stod och vägde vid ställningen 5–5, men Kristofer Dietmann visade vägen genom sitt 6–5-mål efter 10.39. Elva sekunder senare var det dags igen då östvärmlänningarna utökade, Rasmus Nordwall sist på bollen.

Med sex minuter kvar att spela prickade segerorganisatören Dietmann även in det avslutande 8–5-målet och förseglade därmed bataljens öde.

– Dietmann är en riktig sniper och klev verkligen fram i dag och avgjorde, berömmer tränaren Mikael Heiche.

I slutet av mötet var det heta känslor mellan lagen och matchen rättskipare hade fullt upp. Sex utvisningar delades ut sista sex minuterna, varav två var femminutare.

– Det var en del spelare som tappade humöret i slutet. Mycket tjafs och fula efterslängningar, avslutar Heiche.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.