2015-10-29 22:08

2015-10-29 22:08

Tränarbomb i Ängebäck

FOTBOLL: Serbiske DIF-profilen Dusan Milutinovic klar som ny tränare i Degerforsklubben

Han beskriver säsongerna i Degerfors IF, 1997 och 1998, som de bästa i karriären. Nu återvänder Dusan Milutinovic till staden som huvudtränare i hårdsatsande Ängebäck.
– Jag hoppas att nästa säsong blir väldigt framgångsrik för Ängebäck, säger Milutinovic.

Offensive kraften Dusan Milutinovic värvades till DIF inför den allsvenska säsongen 1997.

– Det var den bästa perioden i mitt liv, sättet jag spelade fotboll på. Speciellt det andra året i division 1, då spelade jag väldigt bra. Det är väldigt fina minnen och jag har fortfarande kontakt med många människor från den här tiden, säger Milutinovic.

Efter tiden i DIF spelade Milutinovic en säsong i cypriotiska högstadivisionslaget Paralimni innan han rundade av karriären med några säsonger i FK Radnicki i serbiska Superliga.

Sedan 2011 har Milutinovic jobbat som ungdomstränare på professionell nivå. Den här säsongen tränade han U17-laget i moderklubben FK Dubocica.

Av Degerforsvännerna har Milutinovic, inte minst, haft kontakt med Ängebäcks president Reuf Jahic genom åren. I går presenterades Milutinovic överraskande som ny tränare i division 5-klubben.

– Jag var inte 100 procent säker efter första gången vi pratade. Men när vi pratade igen senare kände jag att ”ja, jag vill testa något i den här stilen”.

Hur ska det bli att komma tillbaka till Degerfors?

– Det ska bli väldigt kul. Det här är en annan klubb, men fotboll i Degerfors är alltid fantastiskt, säger Milutinovic som kommer få Kent Karlsson som assisterande tränare.

Ängebäck satsade, trots att man var nykomlingslag, hårt förra säsongen. Det började även lovande med tidig känning på topplagen. Men efter uppehållet rasade laget samman och höstsäsongen slutade med blott en seger.

Anställningen av Milutinovic visar dock att klubben, i allra högsta grad, fortfarande menar allvar med satsningen mot ett historiskt division 4-avancemang.

– President Jahic har stora ambitioner och det är mina ambitioner också. Jag vet inte mycket om division 5 just nu, men jag vet mycket om spelet. Jag tror inte det ska bli några problem med att få in mina idéer i laget. Jag hoppas att nästa säsong blir väldigt framgångsrik för Ängebäck.

Reuf Jahic, vars lag tränades av Ulf ”Mål-Otto” Ottosson hösten 2011-sommaren 2013, är väldigt nöjd med tränarlösningen.

– Det här är den största bomben genom tiderna i Ängebäck. Han värvades till Degerfors som en klasspelare 1997 och 18 år senare som en klasstränare. Han har alla licenser för att träna på högstanivå och kommer tillföra mycket i Ängebäck tillsammans med Kent Karlsson.

Offensive kraften Dusan Milutinovic värvades till DIF inför den allsvenska säsongen 1997.

– Det var den bästa perioden i mitt liv, sättet jag spelade fotboll på. Speciellt det andra året i division 1, då spelade jag väldigt bra. Det är väldigt fina minnen och jag har fortfarande kontakt med många människor från den här tiden, säger Milutinovic.

Efter tiden i DIF spelade Milutinovic en säsong i cypriotiska högstadivisionslaget Paralimni innan han rundade av karriären med några säsonger i FK Radnicki i serbiska Superliga.

Sedan 2011 har Milutinovic jobbat som ungdomstränare på professionell nivå. Den här säsongen tränade han U17-laget i moderklubben FK Dubocica.

Av Degerforsvännerna har Milutinovic, inte minst, haft kontakt med Ängebäcks president Reuf Jahic genom åren. I går presenterades Milutinovic överraskande som ny tränare i division 5-klubben.

– Jag var inte 100 procent säker efter första gången vi pratade. Men när vi pratade igen senare kände jag att ”ja, jag vill testa något i den här stilen”.

Hur ska det bli att komma tillbaka till Degerfors?

– Det ska bli väldigt kul. Det här är en annan klubb, men fotboll i Degerfors är alltid fantastiskt, säger Milutinovic som kommer få Kent Karlsson som assisterande tränare.

Ängebäck satsade, trots att man var nykomlingslag, hårt förra säsongen. Det började även lovande med tidig känning på topplagen. Men efter uppehållet rasade laget samman och höstsäsongen slutade med blott en seger.

Anställningen av Milutinovic visar dock att klubben, i allra högsta grad, fortfarande menar allvar med satsningen mot ett historiskt division 4-avancemang.

– President Jahic har stora ambitioner och det är mina ambitioner också. Jag vet inte mycket om division 5 just nu, men jag vet mycket om spelet. Jag tror inte det ska bli några problem med att få in mina idéer i laget. Jag hoppas att nästa säsong blir väldigt framgångsrik för Ängebäck.

Reuf Jahic, vars lag tränades av Ulf ”Mål-Otto” Ottosson hösten 2011-sommaren 2013, är väldigt nöjd med tränarlösningen.

– Det här är den största bomben genom tiderna i Ängebäck. Han värvades till Degerfors som en klasspelare 1997 och 18 år senare som en klasstränare. Han har alla licenser för att träna på högstanivå och kommer tillföra mycket i Ängebäck tillsammans med Kent Karlsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.