2015-10-27 16:38

2015-10-27 16:38

Struligt för Frida i GGN

MOTORSPORT: Sjundeplats i Gotland Grand National

Karlskogatjejen Frida Östlund, som tävlar för Tibro MK, lyckades inte upprepa förra årets bedrift när hon vann Gotland Grand National. Denna gång blev det, efter mycket strul, en sjundeplats.
– Det strulade från första början, det var inte mycket som gick rätt, säger Frida Östlund.

Under helgen har världens största endurotävling avgjort på Gotland nämligen Gotland Grand National, en tävling som lockar över 2 500 förare från hela världen.

Det brukar vara blött och lerigt när tävlingen avgörs men detta år var förutsättningarna bättre då det inte regnat på länge. 22-åriga Frida Östlund, som vann tävlingen förra året och således var seedad, startade i det första ledet.

Starten blev allt annat än bra.

– Jag fick inte i gång hojen förens på femte kicken och redan där var jag långt efter, säger Frida som fick jaga försöka jaga i kapp direkt.

– Eftersom det var torrt så dammade det väldigt mycket, det var som att köra in i en vägg av damm.

”Köra utan koppling”

En bit in på det andra varvet var det dags för nästa strul, Frida kraschade och hojen fick problem med kopplingen.

– Jag fick köra utan koppling och det förlorade jag mycket tid på.

Efter två servicestopp kunde Frida börja upphämtningen.

Ut på det sista varvet var hon i kapp och på väg förbi tvåan i tävlingen, men då skedde nästa krasch.

– Jag vet inte vad som hände, om jag körde på en sten eller något men kedjan gick av när det var minuter kvar till mål, säger Frida som därmed fick avsluta tävlingen efter fem varv, något som gav henne en sjundeplats.

– Det känns jäkligt tråkigt, det var strul från första början. Jag är ändå nöjd med att jag hade den snabbaste varvtiden, jag var över en minut snabbare än hon som vann.

Sista tävlingen

Detta var säsongens sista tävling för Östlund som redan längtar efter nästa.

– Nästa vecka kör jag i gång vinterträningen med min fystränare, det var längesedan jag var så här taggad på en ny säsong. Körningen har gått bättre detta år och inför nästa så ska jag tävla mindre och lägga mer krut på de större tävlingarna. Jag hoppas på att kunna köra samtliga VM-tävlingar och SM-serien, säger Frida.

I damklassen slutade Sarah Holmertz, tävlandes för Karlskoga enduroklubb på en sjundeplats.

Under helgen har världens största endurotävling avgjort på Gotland nämligen Gotland Grand National, en tävling som lockar över 2 500 förare från hela världen.

Det brukar vara blött och lerigt när tävlingen avgörs men detta år var förutsättningarna bättre då det inte regnat på länge. 22-åriga Frida Östlund, som vann tävlingen förra året och således var seedad, startade i det första ledet.

Starten blev allt annat än bra.

– Jag fick inte i gång hojen förens på femte kicken och redan där var jag långt efter, säger Frida som fick jaga försöka jaga i kapp direkt.

– Eftersom det var torrt så dammade det väldigt mycket, det var som att köra in i en vägg av damm.

”Köra utan koppling”

En bit in på det andra varvet var det dags för nästa strul, Frida kraschade och hojen fick problem med kopplingen.

– Jag fick köra utan koppling och det förlorade jag mycket tid på.

Efter två servicestopp kunde Frida börja upphämtningen.

Ut på det sista varvet var hon i kapp och på väg förbi tvåan i tävlingen, men då skedde nästa krasch.

– Jag vet inte vad som hände, om jag körde på en sten eller något men kedjan gick av när det var minuter kvar till mål, säger Frida som därmed fick avsluta tävlingen efter fem varv, något som gav henne en sjundeplats.

– Det känns jäkligt tråkigt, det var strul från första början. Jag är ändå nöjd med att jag hade den snabbaste varvtiden, jag var över en minut snabbare än hon som vann.

Sista tävlingen

Detta var säsongens sista tävling för Östlund som redan längtar efter nästa.

– Nästa vecka kör jag i gång vinterträningen med min fystränare, det var längesedan jag var så här taggad på en ny säsong. Körningen har gått bättre detta år och inför nästa så ska jag tävla mindre och lägga mer krut på de större tävlingarna. Jag hoppas på att kunna köra samtliga VM-tävlingar och SM-serien, säger Frida.

I damklassen slutade Sarah Holmertz, tävlandes för Karlskoga enduroklubb på en sjundeplats.