2015-10-25 14:07

2015-10-25 14:07

Kvalhjälten Kung Eric frälste SIK

FOTBOLL: division 3-kval: Strömtorp–Latorp 1–0 (0–0)

Eric Karlssons 1–0-mål mot Latorp gjorde att Strömtorp säkrade avancemang till division 3-fotbollen.

– Det borde uppkallas en gata efter honom här i Strömtorp, Kung Erics gata, föreslår SIK-ledaren Robert ”Flärra” Nordwall med ett brett leende i segerruset vid omklädningsrummet.

Och det är ingen tvekan om att Eric Karlsson, 29, haft stor del i SIK:s kvalsuccé, även om Nordwalls förslag kanske inte riktigt är aktuellt att ta ställning till ännu för de bestämmande... Under division 4-säsongen slog nyförvärvet från Karlskoga SK till med sju mål, inte minst det sista; det som betydde 5–0 i avslutningsmatchen mot Immetorp och gav Strömtorp favören att spela två hemmamatcher på hemmaplan i kvalet.

Nytändning i SIK

– Jag hade tappat sugen innan jag kom till Strömtorp där det känts väldigt bra och där jag haft många bra spelare med mig, säger han försynt samtidigt som många av de övriga spelarna skriker i kapp av lycka.

I första kvalmatchen var SIK illa ute sedan IFK Västerås kvitterat till 1–1 men gjorde både 2–1 och 3–1 på straff genom Henrik Andersén. Gemensamt för straffar: Karlsson hade fällts. Karlsson följde sedan upp med att själv göra 4–1 när det blev vinst med 5–1. Strömtorp gästade i nästa kvalomgång BK30. Då slog Karlsson omgående till med ett ledningsmål för SIK som dessutom gjorde 2–0 och kunde hålla undan till segern även om BK30 pressade intensivt efter sin 1–2-reducering. Och så var det då den avgörande matchen mot Latorp, som redan var avsågat. Nästan direkt i andra halvleken kom Karlssons chans.

Halvträff avgjorde

– Nertagningen var bra. Jag tänkte att jag bara ville skjuta. Det blev väl en halvträff, egentligen, säger matchvinnaren.

Det blev inte minst målet som skickade upp Strömtorp i division 3 igen. Bollen gick in vid bortre stolpen, till höger om Latorps målvakt, och fick det stora jublet att bryta ut på Strömtorps IP där de 225 åskådarna lät som många, många fler.

Genom Strömtorps 1–0-seger hade laget nio poäng. Att sedan BK30 och IFK Västerås spelade 2–2 och båda landade på fyra poäng hade betytt att SIK vunnit kvalgruppen även vid förlust. Men det ändrar inte faktumet att Eric Karlsson är värd att lyftas fram.

Slutade i tonåren

– Jag är född och uppvuxen i Degerfors. Jag slutade med fotboll när jag var 13–14 år och började med innebandy i stället när jag var 13–14 år. Jag halkade efter för mycket inom fotbollen genom mitt uppehåll och började om i Björneborg, berättar han.

Då Björneborg mötte Karlskoga SK i en träningsmatch ”upptäcktes” han av KSK och värvades dit. Under många år förde Eric Karlsson en anonym tillvaro för de allra flesta.

– Han har gått under radarn då det gått tungt för KSK på senare år. Jag visste från min tid som KSK-tränare att det här är en livsfarlig spelare när han kommer rättvänd, med mycket fart och med förmåga att kliva fram i avgörande lägen, säger Niclas Mendritzki som redan när Karlsson kom från KSK i vintras förutspådde att det här kan bli jättebra.

Och det blev det. Till och med så bra att Eric Karlsson spelade en huvudroll när Strömtorp efter två år i division 4 tog sig tillbaka till trean och han själv föreslogs av lagledaren Robert ”Flärra” Nordwall – som alltid med glimten i ögat – få en gata uppkallad efter sig...

Och det är ingen tvekan om att Eric Karlsson, 29, haft stor del i SIK:s kvalsuccé, även om Nordwalls förslag kanske inte riktigt är aktuellt att ta ställning till ännu för de bestämmande... Under division 4-säsongen slog nyförvärvet från Karlskoga SK till med sju mål, inte minst det sista; det som betydde 5–0 i avslutningsmatchen mot Immetorp och gav Strömtorp favören att spela två hemmamatcher på hemmaplan i kvalet.

Nytändning i SIK

– Jag hade tappat sugen innan jag kom till Strömtorp där det känts väldigt bra och där jag haft många bra spelare med mig, säger han försynt samtidigt som många av de övriga spelarna skriker i kapp av lycka.

I första kvalmatchen var SIK illa ute sedan IFK Västerås kvitterat till 1–1 men gjorde både 2–1 och 3–1 på straff genom Henrik Andersén. Gemensamt för straffar: Karlsson hade fällts. Karlsson följde sedan upp med att själv göra 4–1 när det blev vinst med 5–1. Strömtorp gästade i nästa kvalomgång BK30. Då slog Karlsson omgående till med ett ledningsmål för SIK som dessutom gjorde 2–0 och kunde hålla undan till segern även om BK30 pressade intensivt efter sin 1–2-reducering. Och så var det då den avgörande matchen mot Latorp, som redan var avsågat. Nästan direkt i andra halvleken kom Karlssons chans.

Halvträff avgjorde

– Nertagningen var bra. Jag tänkte att jag bara ville skjuta. Det blev väl en halvträff, egentligen, säger matchvinnaren.

Det blev inte minst målet som skickade upp Strömtorp i division 3 igen. Bollen gick in vid bortre stolpen, till höger om Latorps målvakt, och fick det stora jublet att bryta ut på Strömtorps IP där de 225 åskådarna lät som många, många fler.

Genom Strömtorps 1–0-seger hade laget nio poäng. Att sedan BK30 och IFK Västerås spelade 2–2 och båda landade på fyra poäng hade betytt att SIK vunnit kvalgruppen även vid förlust. Men det ändrar inte faktumet att Eric Karlsson är värd att lyftas fram.

Slutade i tonåren

– Jag är född och uppvuxen i Degerfors. Jag slutade med fotboll när jag var 13–14 år och började med innebandy i stället när jag var 13–14 år. Jag halkade efter för mycket inom fotbollen genom mitt uppehåll och började om i Björneborg, berättar han.

Då Björneborg mötte Karlskoga SK i en träningsmatch ”upptäcktes” han av KSK och värvades dit. Under många år förde Eric Karlsson en anonym tillvaro för de allra flesta.

– Han har gått under radarn då det gått tungt för KSK på senare år. Jag visste från min tid som KSK-tränare att det här är en livsfarlig spelare när han kommer rättvänd, med mycket fart och med förmåga att kliva fram i avgörande lägen, säger Niclas Mendritzki som redan när Karlsson kom från KSK i vintras förutspådde att det här kan bli jättebra.

Och det blev det. Till och med så bra att Eric Karlsson spelade en huvudroll när Strömtorp efter två år i division 4 tog sig tillbaka till trean och han själv föreslogs av lagledaren Robert ”Flärra” Nordwall – som alltid med glimten i ögat – få en gata uppkallad efter sig...