2015-10-25 13:03

2015-10-25 13:03

Karlskogavinst på Axevalla

TRAV: Segern gav 30 000 kronor

Karlskogahästen Bertil K. vann den fjärde V65-avdelningen på Axevalla-travet i lördags.

Den fyraårige valacken, som tränas av Kristina Eriksson från Granbergsdal och kördes av Karlskogakillen Fredrik Söderberg, gjorde ett gott intryck då han kunde koppla det avgörande greppet efter att ha gjort grovjobbet själv under slutvarvet. Bertil K. gav 6,06 som vinnare, 3,10 på plats. Kilometertiden skrevs till 1.15,7/2 140 meter, autostart.

Vinsten var värd 30 000 kronor.

Under debutsäsongen har Bertil K. gjort sju starter. Han har redan vunnit två lopp och dessutom bärgat två andraplatser. Hittills har han tjänat 76 300 kronor.

Hästen har en intressant stam med Juliano Star, inte minst känd som fader till världsstjärnan Commander Crowe, som pappa och ett Valley Victory-sto som mamma. Valley Victory har varit en av USA:s, och därmed världens, mest eftertraktade hingstar.

Den fyraårige valacken, som tränas av Kristina Eriksson från Granbergsdal och kördes av Karlskogakillen Fredrik Söderberg, gjorde ett gott intryck då han kunde koppla det avgörande greppet efter att ha gjort grovjobbet själv under slutvarvet. Bertil K. gav 6,06 som vinnare, 3,10 på plats. Kilometertiden skrevs till 1.15,7/2 140 meter, autostart.

Vinsten var värd 30 000 kronor.

Under debutsäsongen har Bertil K. gjort sju starter. Han har redan vunnit två lopp och dessutom bärgat två andraplatser. Hittills har han tjänat 76 300 kronor.

Hästen har en intressant stam med Juliano Star, inte minst känd som fader till världsstjärnan Commander Crowe, som pappa och ett Valley Victory-sto som mamma. Valley Victory har varit en av USA:s, och därmed världens, mest eftertraktade hingstar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.