2015-10-25 18:47

2015-10-25 18:59

BIK nära poäng efter Hildas tre mål

ISHOCKEY: division 2: BIK Karlskoga/Filipstad–Hälsinggårdens AIK 3–4 (1–2, 1–2, 0–1)

BIK Karlskoga/Filipstads damhockeylag förlorade söndagens hemmapremiär mot Hälsinggårdens AIK, som vann med 4–3 (2–1, 2–1, 0–1).

Karlskogatjejen Hilda Södergren, 14, gjorde alla tre mål för sitt lag. Det tredje kom direkt i starten på tredje perioden. Bortalaget drog dessutom på sig ett matchstraff för slashing lite senare vilket gav fem minuters numerärt överläge för BIK/Filipstad, som även fick avsluta matchen med en man mer då Hälsinggården drog på sig en ”tvåa”.

Även om det vid flera tillfällen var nära en kvittering kunde inte hemmatjejerna komma i kapp utan förlorade med uddamålet.

I premiären borta mot Vansbro förra helgen blev det förlust med 1–9. Det kan vara de två bästa lagen i serien som BIK/Filipstad därmed mött. På söndag spelar tjejerna igen. Då handlar det om en bortamatch mot Hällefors/Örebro. Och kanske om första poängen för det nystartade laget.

Hilda Södergren är värd beröm för tre mål och en stark insats. Även Lisa Berg kan få ett extra omnämnande efter söndagens match i Nobelhallen.

Karlskogatjejen Hilda Södergren, 14, gjorde alla tre mål för sitt lag. Det tredje kom direkt i starten på tredje perioden. Bortalaget drog dessutom på sig ett matchstraff för slashing lite senare vilket gav fem minuters numerärt överläge för BIK/Filipstad, som även fick avsluta matchen med en man mer då Hälsinggården drog på sig en ”tvåa”.

Även om det vid flera tillfällen var nära en kvittering kunde inte hemmatjejerna komma i kapp utan förlorade med uddamålet.

I premiären borta mot Vansbro förra helgen blev det förlust med 1–9. Det kan vara de två bästa lagen i serien som BIK/Filipstad därmed mött. På söndag spelar tjejerna igen. Då handlar det om en bortamatch mot Hällefors/Örebro. Och kanske om första poängen för det nystartade laget.

Hilda Södergren är värd beröm för tre mål och en stark insats. Även Lisa Berg kan få ett extra omnämnande efter söndagens match i Nobelhallen.