2015-10-24 21:21

2015-10-24 21:21

Förlust trots tre mål av Tyra, 16

INNEBANDY: division 2: Degerfors–Skattkärr 6–10 (1–4, 3–3, 2–3)

Degerfors innebandydamer fick stryk hemma mot Skattkärr i lördags. Matchen slutade 6–10 (1–4, 3–3, 2–3).

Efter drygt 16 minuter var Degerfors i 0–3-underläge. Laget gjorde ett mål genom Malin Englund när lite mer än tre minuter återstod av första akten men gästerna satte också en fullträff innan det var dags för paus.

Skattkärr ökade på till en fyramålsledning tidigt i andra perioden men via två mål av Tyra Törnqvist skaffade sig Degerfors lite kontakt då man kom upp till 3–5. Skattkärr ryckte åt sig en fyramålsledning innan Malin Englund gjorde sitt andra mål och såg till att det stod 4–7 inför den avslutande perioden.

Där tände Anna-Karin Sköld hoppet igen när hon efter drygt 14 minuter satte 5–7. Skattkärr gjorde dock strax efteråt sitt åttonde mål. Det hjälpte sedan inte att Tyra Törnqvist, som tidigare i höstas fyllde 16 år och är en av många framtidsspelare i det här laget, blev tremålsskytt – för efter det släppte Degerfors in ytterligare två bollar och förlorade därmed matchen med 6–10.

Noterbart är att Degerfors vann skottstatistiken med 34–32 (7–14, 15–11, 12–7).

Nykomlingslaget Degerfors har tre poäng efter fyra omgångar. I nästa match, på lördag, handlar det om Kristinehamn mot Kristinehamn som med sina fyra poäng tillsammans emd Degerfors ligger på negativ kvalplats.

Efter drygt 16 minuter var Degerfors i 0–3-underläge. Laget gjorde ett mål genom Malin Englund när lite mer än tre minuter återstod av första akten men gästerna satte också en fullträff innan det var dags för paus.

Skattkärr ökade på till en fyramålsledning tidigt i andra perioden men via två mål av Tyra Törnqvist skaffade sig Degerfors lite kontakt då man kom upp till 3–5. Skattkärr ryckte åt sig en fyramålsledning innan Malin Englund gjorde sitt andra mål och såg till att det stod 4–7 inför den avslutande perioden.

Där tände Anna-Karin Sköld hoppet igen när hon efter drygt 14 minuter satte 5–7. Skattkärr gjorde dock strax efteråt sitt åttonde mål. Det hjälpte sedan inte att Tyra Törnqvist, som tidigare i höstas fyllde 16 år och är en av många framtidsspelare i det här laget, blev tremålsskytt – för efter det släppte Degerfors in ytterligare två bollar och förlorade därmed matchen med 6–10.

Noterbart är att Degerfors vann skottstatistiken med 34–32 (7–14, 15–11, 12–7).

Nykomlingslaget Degerfors har tre poäng efter fyra omgångar. I nästa match, på lördag, handlar det om Kristinehamn mot Kristinehamn som med sina fyra poäng tillsammans emd Degerfors ligger på negativ kvalplats.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.