2015-10-24 21:32

2015-10-24 21:34

Drama när Degerfors tog första segern

INNEBANDY: division 2: Degerfors–Åmål 5–4 (1–2, 1–2, 3–0)

Det blev en dramatisk avslutning när Degerfors hämtade upp ett hotande underläge och tog första segern i division 2-innebandyn via 5–4 hemma mot Åmål under lördagen.

Med 16.41 spelade av tredje perioden reducerade Johan Johansson till 3–4. Efter 18.54 kvitterade Fredrik Svensson. Och när endast 27 sekunder återstod av ordinarie speltid fixade Isac Nygren det avgörande 5–4-målet.

Därmed kom första segern – ja, första poängen – i femte omgången. Genom trepoängaren fick Degerfors bättre kontakt med lagen ovanför i tabellen.

Efter halva första perioden hade annars Degerfors hamnat i 0–2-underläge, innan Isac Nygren reducerade när 19.19 spelats.

Christoffer Stenström, som förarbetade till segermålet, utjämnade drygt sex minuter in på mittenakten. Genom två mål på lite mer än två minuter i slutet av andra perioden hade ändå Åmål med sig en tvåmålsledning inför de avslutande 20 minuterna.

Det visade sig dock inte räcka för att lämna Stora vallahallen med poäng då Degerfors svarade för en stark avslutning och vände ett hotande underläge till en stärkande seger.

Med 16.41 spelade av tredje perioden reducerade Johan Johansson till 3–4. Efter 18.54 kvitterade Fredrik Svensson. Och när endast 27 sekunder återstod av ordinarie speltid fixade Isac Nygren det avgörande 5–4-målet.

Därmed kom första segern – ja, första poängen – i femte omgången. Genom trepoängaren fick Degerfors bättre kontakt med lagen ovanför i tabellen.

Efter halva första perioden hade annars Degerfors hamnat i 0–2-underläge, innan Isac Nygren reducerade när 19.19 spelats.

Christoffer Stenström, som förarbetade till segermålet, utjämnade drygt sex minuter in på mittenakten. Genom två mål på lite mer än två minuter i slutet av andra perioden hade ändå Åmål med sig en tvåmålsledning inför de avslutande 20 minuterna.

Det visade sig dock inte räcka för att lämna Stora vallahallen med poäng då Degerfors svarade för en stark avslutning och vände ett hotande underläge till en stärkande seger.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.