2015-10-21 11:54

2015-10-21 12:45

Utomlandsdebut hägrar för laddad Johnny Iwersen

BOXNING: Degerforsaren möter italienaren Luciano De Paolis i Spanien den 13 november

Örebro BK:s Johnny Iwersen knockade Romans Moldavcuks på 61 sekunder i sin proffsdebut. Tränaren Kamran Kabinejad utlovar en rejält offensiv Iwersen även i utomlandsdebuten.
– Vi siktar in oss på snabb knockout i första ronden, säger Kabinejad.

Galan i Teneriffa blir en perfekt uppladdning inför hemmagalan Fight-Life Two som avgörs i Tegelbruket i Örebro lördagen den 5 december.

Iwersens klubbkompisar Pezhman Seifkhani och Marcus Alberts kommer även dem att gå varsin match.

– Folk vet vilka Johnny, Pezhman och Marcus är. De hörde av sig och självklart ska vi boxas, säger tränaren Kamran Kabinejad.

– Det blir som ett tufft träningspass, målet är 5 december. Då ska grabbarna vara i toppform och det känns bra, speciellt Johnny. Vi kollade formen med stenhård sparring, en sexrondersmatch, på träningen häromdagen och det gick jättebra, fortsätter Kabinejad.

Går för ny knock

Degerforssonen Iwersen ställs mot italienaren Luciano De Paolis och fyrarondersmatchen blir, minst sagt, en tungviktsmatch värd namnet.

De Paolis väger 112 kilo medan Iwersen pendlar mellan 107 och 110. Kabinejad betonar att motståndarlägren inte vet mycket om varandra. Men han har hållit på med boxning i hela sitt liv och är säker på Johnnys kapacitet.

– Han kommer bli en grymt otrevlig överraskning för italienaren, bara de ser honom skiter dem ner sig. Vi kan fajtas mot vem som helst, vi är redo, säger Kabinejad som i en tidigare intervju med tidningen har framhävt Iwersen som en framtida kandidat till både Sverige- och Europatiteln.

Iwersen övertygade stort i vårens proffsdebut då han knockade letten Romans Moldavcuks på bara 61 sekunder på Fight-Life One-galan i Örebro. Johnny kallas inte ”The Hammer” för intet och Kabinejad utlovar en attackglad Iwersen även den här gången.

– Vi siktar in oss på snabb knockout i första ronden. Vi gör vårt jobb på riktigt och tränar som det vore match varje träning. Det finns inget ”jobba lite” under matcherna, har vi chansen att slå ut vår motståndare gör vi det. Jag räknar med tre snabba knockouter, vi kan betta om det.

Iwersen ser fram mot Teneriffa.

– Det blir bra uppladdning inför Örebro. Man vill gå så många matcher som möjligt.

Hur känns formen?

– Det känns bra, vi tränar på som vanligt. Det ska nog gå bra, säger Iwersen.

Galan i Teneriffa blir en perfekt uppladdning inför hemmagalan Fight-Life Two som avgörs i Tegelbruket i Örebro lördagen den 5 december.

Iwersens klubbkompisar Pezhman Seifkhani och Marcus Alberts kommer även dem att gå varsin match.

– Folk vet vilka Johnny, Pezhman och Marcus är. De hörde av sig och självklart ska vi boxas, säger tränaren Kamran Kabinejad.

– Det blir som ett tufft träningspass, målet är 5 december. Då ska grabbarna vara i toppform och det känns bra, speciellt Johnny. Vi kollade formen med stenhård sparring, en sexrondersmatch, på träningen häromdagen och det gick jättebra, fortsätter Kabinejad.

Går för ny knock

Degerforssonen Iwersen ställs mot italienaren Luciano De Paolis och fyrarondersmatchen blir, minst sagt, en tungviktsmatch värd namnet.

De Paolis väger 112 kilo medan Iwersen pendlar mellan 107 och 110. Kabinejad betonar att motståndarlägren inte vet mycket om varandra. Men han har hållit på med boxning i hela sitt liv och är säker på Johnnys kapacitet.

– Han kommer bli en grymt otrevlig överraskning för italienaren, bara de ser honom skiter dem ner sig. Vi kan fajtas mot vem som helst, vi är redo, säger Kabinejad som i en tidigare intervju med tidningen har framhävt Iwersen som en framtida kandidat till både Sverige- och Europatiteln.

Iwersen övertygade stort i vårens proffsdebut då han knockade letten Romans Moldavcuks på bara 61 sekunder på Fight-Life One-galan i Örebro. Johnny kallas inte ”The Hammer” för intet och Kabinejad utlovar en attackglad Iwersen även den här gången.

– Vi siktar in oss på snabb knockout i första ronden. Vi gör vårt jobb på riktigt och tränar som det vore match varje träning. Det finns inget ”jobba lite” under matcherna, har vi chansen att slå ut vår motståndare gör vi det. Jag räknar med tre snabba knockouter, vi kan betta om det.

Iwersen ser fram mot Teneriffa.

– Det blir bra uppladdning inför Örebro. Man vill gå så många matcher som möjligt.

Hur känns formen?

– Det känns bra, vi tränar på som vanligt. Det ska nog gå bra, säger Iwersen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.