2015-10-20 17:35

2015-10-20 17:35

Villkorlig dom efter slag under lokal fotbollsmatch

FOTBOLL: Uppmärksammad händelse på fotbollsplanen slutade med misshandelsdom

Förra våren slog en spelare av en motståndares näsben under en match mellan två lokala lag.
I torsdags dömdes spelaren för misshandel med påföljden villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar.

Matchklockan stod på drygt 30 minuter när en spelare från respektive lag föll till gräset efter en närkamp.

I domen berättar offret att den tilltalade sparkade på hans lagkamrat, varför han sprang dit för att skydda honom. Offret berättar att han gav den tilltalade en lätt knuff på axeln för att få honom att sluta sparka.

Enligt offret reste sig den tilltalade då upp och slog honom med knuten näve i ansiktet. Spelaren föll ihop och de dokumenterade skadorna blev svullnad över näsa och kind, sårskada i näsan och brutet näsben.

Den tilltalade beskriver händelsen som så att han, när han ställde sig upp efter närkampen, fick en smäll eller spark i ryggen och tappade andan. Efter det minns han inte vad som hände.

Spelaren som åtalades har därför varken kunnat erkänna eller förneka händelsen. Vittnessidorna angav olika bakgrundsversioner, men samtliga tre vittnen berättade att de sett spelaren dela ut det påstådda slaget.

Detta var en av faktorerna bakom Örebro tingsrätts dom. Den tilltalade dömdes för misshandel med påföljden villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar. Den tilltalade ska även betala 7 000 kronor i skadestånd.

”Sammantaget anser tingsrätten att det är visat att xx uppsåtligen utdelat ett knytnävsslag i yy:s ansikte, vilket förorsakat yy smärta, blodvite, svullnad och brutet näsben. Åtalet för misshandel är därmed styrkt”, skriver Örebro tingsrätts i domen som offentliggjordes i torsdags.

Matchklockan stod på drygt 30 minuter när en spelare från respektive lag föll till gräset efter en närkamp.

I domen berättar offret att den tilltalade sparkade på hans lagkamrat, varför han sprang dit för att skydda honom. Offret berättar att han gav den tilltalade en lätt knuff på axeln för att få honom att sluta sparka.

Enligt offret reste sig den tilltalade då upp och slog honom med knuten näve i ansiktet. Spelaren föll ihop och de dokumenterade skadorna blev svullnad över näsa och kind, sårskada i näsan och brutet näsben.

Den tilltalade beskriver händelsen som så att han, när han ställde sig upp efter närkampen, fick en smäll eller spark i ryggen och tappade andan. Efter det minns han inte vad som hände.

Spelaren som åtalades har därför varken kunnat erkänna eller förneka händelsen. Vittnessidorna angav olika bakgrundsversioner, men samtliga tre vittnen berättade att de sett spelaren dela ut det påstådda slaget.

Detta var en av faktorerna bakom Örebro tingsrätts dom. Den tilltalade dömdes för misshandel med påföljden villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar. Den tilltalade ska även betala 7 000 kronor i skadestånd.

”Sammantaget anser tingsrätten att det är visat att xx uppsåtligen utdelat ett knytnävsslag i yy:s ansikte, vilket förorsakat yy smärta, blodvite, svullnad och brutet näsben. Åtalet för misshandel är därmed styrkt”, skriver Örebro tingsrätts i domen som offentliggjordes i torsdags.