2015-10-19 21:58

2015-10-19 21:58

Drama när Strömtorp gick upp i femman

FOTBOLL: division 5-kval: Karlskoga SK–Strömtorps IK B 4–6 efter straffar 2–2 (1–1)

Strömtorps IK:s B-lag kvalificerade sig för spel i fotbollens division 5 efter en straffrysare mot Karlskoga SK. Till slut 6–4 till SIK sedan det stått 2–2 efter ordinarie tid.

Båda lagen hade vunnit sina inledande kvalmatcher mot Hertzögas andralag med 3–2. På Nobelstadions konstgräs var det därför en avgörande match mellan KSK och SIK:s B-lag i kampen om en plats i nästa års division 5.

KSK ledde med både 1–0 och 2–1, efter mål av Kim Löfving och Andreas Berg, men SIK kom tillbaka och utjämnade båda gångerna.

Det var mindre än tio minuter kvar när KSK tog ledningen andra gången men SIK kvitterade på straff innan ordinarie tid var slut.

Petter Toivonen stod för första kvitteringen, Henrik Lilja satte 2–2-målet när bara några minuter återstod. Toivonen var spelaren som fixade straffen till sitt lag.

I straffläggningen missade KSK två av sina straffar medan SIK endast missade en och därmed drog sig segrande ur striden.

Johan Nilsson och Kim Löfving började med att göra mål för KSK medan Alexander Arkeland och Rickard Karlsson missade sina straffar. Sista straffen behövde inte läggas då matchen redan var avgjord när Strömtorp redan slagit in fyra straffar. Petter Toivonen, Henrik Lilja, Oliver Malinen och Robin Johansson satte straffarna för Strömtorp medan Fredrik Adolfsson missade i den fjärde rundan.

Det gjorde att Strömtorps B-lag åter kvalificerade sig för division 5-spel. Det var samma sak förra hösten men då valde SIK att tacka nej till sin plats i den högre serien. När A-laget nu är nära division 3-avancemang finns det en hel del som talar för att SIK väljer att gå upp med sitt B-lag till nästa säsong.

– Det hänger på vilka spelare vi har i truppen inför nästa år och även hur många vi har, säger Henrik Lilja i SIK.

KSK får börja om i sexan.

Båda lagen hade vunnit sina inledande kvalmatcher mot Hertzögas andralag med 3–2. På Nobelstadions konstgräs var det därför en avgörande match mellan KSK och SIK:s B-lag i kampen om en plats i nästa års division 5.

KSK ledde med både 1–0 och 2–1, efter mål av Kim Löfving och Andreas Berg, men SIK kom tillbaka och utjämnade båda gångerna.

Det var mindre än tio minuter kvar när KSK tog ledningen andra gången men SIK kvitterade på straff innan ordinarie tid var slut.

Petter Toivonen stod för första kvitteringen, Henrik Lilja satte 2–2-målet när bara några minuter återstod. Toivonen var spelaren som fixade straffen till sitt lag.

I straffläggningen missade KSK två av sina straffar medan SIK endast missade en och därmed drog sig segrande ur striden.

Johan Nilsson och Kim Löfving började med att göra mål för KSK medan Alexander Arkeland och Rickard Karlsson missade sina straffar. Sista straffen behövde inte läggas då matchen redan var avgjord när Strömtorp redan slagit in fyra straffar. Petter Toivonen, Henrik Lilja, Oliver Malinen och Robin Johansson satte straffarna för Strömtorp medan Fredrik Adolfsson missade i den fjärde rundan.

Det gjorde att Strömtorps B-lag åter kvalificerade sig för division 5-spel. Det var samma sak förra hösten men då valde SIK att tacka nej till sin plats i den högre serien. När A-laget nu är nära division 3-avancemang finns det en hel del som talar för att SIK väljer att gå upp med sitt B-lag till nästa säsong.

– Det hänger på vilka spelare vi har i truppen inför nästa år och även hur många vi har, säger Henrik Lilja i SIK.

KSK får börja om i sexan.