2015-10-18 18:18

2015-10-18 18:18

Tung start sänkte DIBK

INNEBANDY: Föll med 2–6 hemma mot Karlstad U: "Vi blev lite tagna på sängen"

Nykomlingen Degerfors spelade 2–2 mot tippade topplaget Karlstad U i de sista två perioderna.
Det hjälpte dock föga då laget förlorade den första med 0–4.
– Vi blev överkörda. Vi var inte där, knappt i hallen ens, säger tränaren Peter Persson.

Degerforsdamerna bärgade förra helgen sin första division 2-seger någonsin efter klara 5–1 borta mot Heden. Då satte laget 2–0 redan 8.45 in i första perioden.

Lördagens hemmamatch mot förväntade topplaget Karlstad IBF U började avsevärt mycket sämre. Bortalagets Elin Gustafsson satte 5–0 med 2.51 spelat av andra.

– Vi mötte ett väldigt bra och organiserat lag och blev överkörda. Vi var inte där, knappt i hallen ens. De kom ut med en jäkla fart och engagemang och vi blev lite tagna på sängen, kändes det som, säger tränaren Peter Persson.

”Ska inte hänga läpp”

Det unga Degerforslaget, hela tio spelare var 16 eller yngre, lyckades stabilisera läget efter 0–5 och ”vann” resten av matchen med 2–1.

Målen gjordes av 16-åringarna Tyra Törnqvist och Ellen Hammarström. Törnqvist passade även fram till Hammarströms 2–6-mål, som blev matchens sista.

– Jag tror mycket hänger på att det är lite anspänning. Division 2 är nytt för oss och även om vi visste att Karlstad var bra och hade scoutat lite så var det svårt att veta vad vi skulle ställas mot, säger Persson.

Degerforstränaren medger att det alltid är tungt att förlora, men betonar samtidigt att det inte är Karlstad hans unga lag förväntas slå.

– Klart vi inte ska hänga läpp för att vi förlorade mot Karlstad. Vi är nykomlingar och måste växa in i kostymen. Det är en läroprocess för oss och i bortamatchen mot Karlstad kanske vi matchar dem i tredje perioder. Varje match är en läromatch för oss, säger Persson vars lag föll med 2–5 mot GS 86 – ett annat topplag – i hemmapremiären.

Vad tycker du att ni har visat med de här tre inledande matcherna?

– En jäkla vilja och kämparglöd. Vi ger aldrig upp och vill lära oss hela tiden. Vi har ett ungt och bra lag att bygga på och har visat att vi har att göra i den här serien. Vi spelade jämnt med GS 86 också, men tappade till 2–4 i första perioden, säger Degerforstränaren.

Målvaktslöftet Thea Heiche, 15, gjorde en stark insats mellan stolparna i hemmalaget.

Degerforsdamerna bärgade förra helgen sin första division 2-seger någonsin efter klara 5–1 borta mot Heden. Då satte laget 2–0 redan 8.45 in i första perioden.

Lördagens hemmamatch mot förväntade topplaget Karlstad IBF U började avsevärt mycket sämre. Bortalagets Elin Gustafsson satte 5–0 med 2.51 spelat av andra.

– Vi mötte ett väldigt bra och organiserat lag och blev överkörda. Vi var inte där, knappt i hallen ens. De kom ut med en jäkla fart och engagemang och vi blev lite tagna på sängen, kändes det som, säger tränaren Peter Persson.

”Ska inte hänga läpp”

Det unga Degerforslaget, hela tio spelare var 16 eller yngre, lyckades stabilisera läget efter 0–5 och ”vann” resten av matchen med 2–1.

Målen gjordes av 16-åringarna Tyra Törnqvist och Ellen Hammarström. Törnqvist passade även fram till Hammarströms 2–6-mål, som blev matchens sista.

– Jag tror mycket hänger på att det är lite anspänning. Division 2 är nytt för oss och även om vi visste att Karlstad var bra och hade scoutat lite så var det svårt att veta vad vi skulle ställas mot, säger Persson.

Degerforstränaren medger att det alltid är tungt att förlora, men betonar samtidigt att det inte är Karlstad hans unga lag förväntas slå.

– Klart vi inte ska hänga läpp för att vi förlorade mot Karlstad. Vi är nykomlingar och måste växa in i kostymen. Det är en läroprocess för oss och i bortamatchen mot Karlstad kanske vi matchar dem i tredje perioder. Varje match är en läromatch för oss, säger Persson vars lag föll med 2–5 mot GS 86 – ett annat topplag – i hemmapremiären.

Vad tycker du att ni har visat med de här tre inledande matcherna?

– En jäkla vilja och kämparglöd. Vi ger aldrig upp och vill lära oss hela tiden. Vi har ett ungt och bra lag att bygga på och har visat att vi har att göra i den här serien. Vi spelade jämnt med GS 86 också, men tappade till 2–4 i första perioden, säger Degerforstränaren.

Målvaktslöftet Thea Heiche, 15, gjorde en stark insats mellan stolparna i hemmalaget.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.