2015-10-18 17:45

2015-10-18 17:45

Storförlust för Degerforsherrarna

INNEBANDY: Fjärde raka förlusten borta mot Hultsberg/Björkås

Formstarke lagkaptenen Isac Nygren gav sitt lag hopp genom att reducera till både 1–2 och 2–3. Men sedan drog ett överlägset Hultsberg/Björkås ifrån till en 10–3-kross.
– Det är tufft och det kommer inte gå lättare. Alla lag blir bättre och det måste vi också bli, säger Nygren.

Falunkillen Isac Nygren, 27, anslöt till Degerfors som en tidig julklapp lagom till säsongsstarten förra året och bidrog starkt till att DIBK lyckades kvala sig kvar i Värmlandstvåan.

Degerfors nye lagkapten har inlett starkt även den här säsongen. I lördagens bortamatch mot Hultsberg/Björkås åkte hans lag på en blytung start i form av 0–1 redan efter tio sekunder och 0–2 efter 3.15.

Nygren reducerade dock till först 1–2 och sedan även till 2–3 i början av andra perioden.

– De hade fört hela matchen så det var skönt att komma igen. När vi fick 2–3 kändes det ändå som det var ganska stor chans att kunna känna på poängen, men sedan fick de ett par snabba. Vi föll väl tillbaka för mycket helt enkelt, säger Nygren.

Raset slutade med att hemmalagets Samuel Carlsson satte 10–2 med 8.03 spelat av sista perioden. Degerforsbacken Christoffer Parmhed putsade slutresultatet till 3–10 efter framspelning av Ludvig Stenlund.

– Det är inte kul att förlora, man börjar nästan bli likgiltig. Det är surt, säger Nygren.

Vad tycker du om er match?

– Vi har våra stunder vi kan glänsa. Då kan vi åstadkomma det vi har övat på vid vissa tillfällen. Men när vi väl tappar blir det för svårt att komma tillbaka.

Hultsberg/Björkås vann skotten med 28–11 och Nygren hymlar inte om att hemmalaget var klart bättre.

– De är ju duktigare spelmässigt och är bättre tränade, bättre kondition. De lyckades spela ut oss så pass mycket. Vi har tryckt på att det vi kunde göra var att hålla tätt i boxen och köra på kontringar, men vi orkade inte hålla i det.

Storförlusten var jumbolagets fjärde raka.

– Det är tufft. Vissa av lagen ska vi ändå vinna mot, men det kommer inte gå lättare. Alla lag blir bättre under säsongen och det måste vi också bli, säger Nygren som individuellt sett ligger tia i seriens poängliga med sex mål och två assist på åtta matcher.

Vad tycker du säsongsinledning?

– Jag är aldrig nöjd, det är jag inte. Det är skönt att det har lossnat lite grann, det har gått bättre nu än tidigare. Men jag får fortfarande absolut inte ut max jämfört med vad jag kan prestera, säger lagkaptenen vars DIBK nu laddar om för hemmamatch mot Åmål på lördag.

Falunkillen Isac Nygren, 27, anslöt till Degerfors som en tidig julklapp lagom till säsongsstarten förra året och bidrog starkt till att DIBK lyckades kvala sig kvar i Värmlandstvåan.

Degerfors nye lagkapten har inlett starkt även den här säsongen. I lördagens bortamatch mot Hultsberg/Björkås åkte hans lag på en blytung start i form av 0–1 redan efter tio sekunder och 0–2 efter 3.15.

Nygren reducerade dock till först 1–2 och sedan även till 2–3 i början av andra perioden.

– De hade fört hela matchen så det var skönt att komma igen. När vi fick 2–3 kändes det ändå som det var ganska stor chans att kunna känna på poängen, men sedan fick de ett par snabba. Vi föll väl tillbaka för mycket helt enkelt, säger Nygren.

Raset slutade med att hemmalagets Samuel Carlsson satte 10–2 med 8.03 spelat av sista perioden. Degerforsbacken Christoffer Parmhed putsade slutresultatet till 3–10 efter framspelning av Ludvig Stenlund.

– Det är inte kul att förlora, man börjar nästan bli likgiltig. Det är surt, säger Nygren.

Vad tycker du om er match?

– Vi har våra stunder vi kan glänsa. Då kan vi åstadkomma det vi har övat på vid vissa tillfällen. Men när vi väl tappar blir det för svårt att komma tillbaka.

Hultsberg/Björkås vann skotten med 28–11 och Nygren hymlar inte om att hemmalaget var klart bättre.

– De är ju duktigare spelmässigt och är bättre tränade, bättre kondition. De lyckades spela ut oss så pass mycket. Vi har tryckt på att det vi kunde göra var att hålla tätt i boxen och köra på kontringar, men vi orkade inte hålla i det.

Storförlusten var jumbolagets fjärde raka.

– Det är tufft. Vissa av lagen ska vi ändå vinna mot, men det kommer inte gå lättare. Alla lag blir bättre under säsongen och det måste vi också bli, säger Nygren som individuellt sett ligger tia i seriens poängliga med sex mål och två assist på åtta matcher.

Vad tycker du säsongsinledning?

– Jag är aldrig nöjd, det är jag inte. Det är skönt att det har lossnat lite grann, det har gått bättre nu än tidigare. Men jag får fortfarande absolut inte ut max jämfört med vad jag kan prestera, säger lagkaptenen vars DIBK nu laddar om för hemmamatch mot Åmål på lördag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.