2015-10-16 14:21

2015-10-16 14:21

Schreiber avgjorde för BIK:s J18-lag

ISHOCKEY: J18 elit västra: Falun–BIK Karlskoga 3–4 (0–1, 1–0, 2–2, 0–0, 0–1)

Seriens poängkung Johan Schreiber sköt hem segern efter straffar till BIK Karlskogas J18-hockeylag i samband med torsdagens bortamatch mot Falun.

BIK hade ledningen vid två tillfällen i matchen men lagen följdes annars åt målmässigt.

Karlskogalaget gjorde första periodens enda mål men fler blev det inte trots att skottstatistiken vanns med överlägsna 20–4. Martin Lindberg stod för fullträffen efter förarbete från Johan Schreiber och Oscar Jemail.

I mitten av andra perioden kvitterade hemmalaget. Och i mitten av tredje perioden tog Falun ledningen. Efter 11.37 kom det målet. BIK kvitterade till 2–2 26 sekunder senare. Johan Schreiber gjorde målet medan Oliver Eklind fick en passningspoäng.

Sen kvittering

När det gått 13.25 gav Schreiber BIK ledningen sedan Oliver Eklind och Oscar Jemail förarbetat. Med endast nio sekunder kvar av ordinarie speltid kvitterade Falun sedan man tagit ut målvakten i sin kvitteringsjakt.

Förlängningen slutade mållös. I straffläggningen blev det ett enda mål, signerat Johan Schreiber. BIK tog därmed två poäng och befäste sin plats i toppstriden. Karlskogalaget återfinns som trea i tabellen, med endast Leksand och Brynäs före sig och med Färjestad och Örebro närmast bakom sig.

Johan i poängtopp

Johan Schreiber, som på försäsongen spelade ett par matcher med BIK:s A-lag, toppar poängligan i serien efter åtta spelade matcher. Han har stått för 16 poäng (8 mål+8 målgivande passningar).

BIK vann skottstatistiken mot Falun med 42–31 (20–4, 8–9, 10–12, 3–6, 1–0).

På söndag spelar BIK sin nästa match. Även då ska laget bege sig till Dalarna. Mora svarar för motståndet i den kampen.

BIK hade ledningen vid två tillfällen i matchen men lagen följdes annars åt målmässigt.

Karlskogalaget gjorde första periodens enda mål men fler blev det inte trots att skottstatistiken vanns med överlägsna 20–4. Martin Lindberg stod för fullträffen efter förarbete från Johan Schreiber och Oscar Jemail.

I mitten av andra perioden kvitterade hemmalaget. Och i mitten av tredje perioden tog Falun ledningen. Efter 11.37 kom det målet. BIK kvitterade till 2–2 26 sekunder senare. Johan Schreiber gjorde målet medan Oliver Eklind fick en passningspoäng.

Sen kvittering

När det gått 13.25 gav Schreiber BIK ledningen sedan Oliver Eklind och Oscar Jemail förarbetat. Med endast nio sekunder kvar av ordinarie speltid kvitterade Falun sedan man tagit ut målvakten i sin kvitteringsjakt.

Förlängningen slutade mållös. I straffläggningen blev det ett enda mål, signerat Johan Schreiber. BIK tog därmed två poäng och befäste sin plats i toppstriden. Karlskogalaget återfinns som trea i tabellen, med endast Leksand och Brynäs före sig och med Färjestad och Örebro närmast bakom sig.

Johan i poängtopp

Johan Schreiber, som på försäsongen spelade ett par matcher med BIK:s A-lag, toppar poängligan i serien efter åtta spelade matcher. Han har stått för 16 poäng (8 mål+8 målgivande passningar).

BIK vann skottstatistiken mot Falun med 42–31 (20–4, 8–9, 10–12, 3–6, 1–0).

På söndag spelar BIK sin nästa match. Även då ska laget bege sig till Dalarna. Mora svarar för motståndet i den kampen.