2015-10-14 15:17

2015-10-14 15:17

William Tran tog medalj i Tyskland

KARATE: Internationell framgång för Karlskogakillen

Karlskogasyskonen, Izabella, Emma och William Tran som tävlar för Solstadens karateklubb, deltog i helgen på en av Europas största karatetävlingar, nämligen International Banzai-Cup Open i Berlin.

International Banzai-Cup Open i Berlin är en av Europas största karatetävlingar och i år ännu större med drygt 1500 deltagare från 33 olika länder runtom i världen.

Tävlingen är för barn, ungdomar och seniorer i både Kata och Kumite (fighting). Hela arrangemanget pågick under två dagar.

Överraskande bra

Izabella tävlade i Kata, i klassen seniorer. På startlistan fanns 23 deltagare. Izabella förlorade sin bronsmatch med en domarflagga och fick placera sig femma. Hon gjorde trots förlusten en överraskande bra insats i alla sina matcher.

Emma deltog i klass kadetter (15–16 år) med drygt 30 deltagare. Emma gjorde även en stark insats med sina kator trots skadan i ena höftleden sedan en tid tillbaka.

Hon vann första matchen mot en danska och förlorade andra matchen mot guldmedaljören från Tyskland. Emma gick vidare till kvalet, hon vann första kvalmatchen och förlorade sin andra kvalmatch. Hon fick nöja sig med en en sjundeplats.

Mycket jämn final

William, 10 år, tävlade i klassen U12. Klassen var bland de största i hela tävlingen och bestod av drygt 40 deltagare. William vann alla sina tuffa matcher med fulla domarröster.

I finalen mötte han en duktig kille från Indonesien. Det blev en mycket jämn finalmatch. William satte sina tekniker stabilt och starkt i sin finalkata, men denna gång gick fördelen till motståndaren och William tappade en enda domarflagga. Det blev silver till William denna gång.

”Supernöjd”

– Det är surt att tappa en enda flagga och därmed missa guldet, men jag är supernöjd med min insats denna gång. Jag visste att det var många duktiga i min klass och dessutom var den så stor också, säger William Tran.

– Att komma till final i den hårda konkurrensen var inte lätt och dessutom hålla nerverna i styr och det mentala i hela tre timmar. Jag försökte koncentrera mig på en match i taget. Jag är väldig nöjd denna gång då jag vet att jag kan mäta mig med en internationell nivå, fortsätter Karlskogakillen.

International Banzai-Cup Open i Berlin är en av Europas största karatetävlingar och i år ännu större med drygt 1500 deltagare från 33 olika länder runtom i världen.

Tävlingen är för barn, ungdomar och seniorer i både Kata och Kumite (fighting). Hela arrangemanget pågick under två dagar.

Överraskande bra

Izabella tävlade i Kata, i klassen seniorer. På startlistan fanns 23 deltagare. Izabella förlorade sin bronsmatch med en domarflagga och fick placera sig femma. Hon gjorde trots förlusten en överraskande bra insats i alla sina matcher.

Emma deltog i klass kadetter (15–16 år) med drygt 30 deltagare. Emma gjorde även en stark insats med sina kator trots skadan i ena höftleden sedan en tid tillbaka.

Hon vann första matchen mot en danska och förlorade andra matchen mot guldmedaljören från Tyskland. Emma gick vidare till kvalet, hon vann första kvalmatchen och förlorade sin andra kvalmatch. Hon fick nöja sig med en en sjundeplats.

Mycket jämn final

William, 10 år, tävlade i klassen U12. Klassen var bland de största i hela tävlingen och bestod av drygt 40 deltagare. William vann alla sina tuffa matcher med fulla domarröster.

I finalen mötte han en duktig kille från Indonesien. Det blev en mycket jämn finalmatch. William satte sina tekniker stabilt och starkt i sin finalkata, men denna gång gick fördelen till motståndaren och William tappade en enda domarflagga. Det blev silver till William denna gång.

”Supernöjd”

– Det är surt att tappa en enda flagga och därmed missa guldet, men jag är supernöjd med min insats denna gång. Jag visste att det var många duktiga i min klass och dessutom var den så stor också, säger William Tran.

– Att komma till final i den hårda konkurrensen var inte lätt och dessutom hålla nerverna i styr och det mentala i hela tre timmar. Jag försökte koncentrera mig på en match i taget. Jag är väldig nöjd denna gång då jag vet att jag kan mäta mig med en internationell nivå, fortsätter Karlskogakillen.